Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
Kaj si ti potem sploh kupil? Nazadnje, ko si bil odločen, je bila original micka. Si potem to vzel?
Objave: 97
Teme: 3
Ocena:
0
Jaz bojlerja niti ne morem imeti posebej, ker nimam prostora tako, da integriran bojler v notranji enoti pa kakorkoli se ta notranja enota že imenuje je edina opcija.
lp,J.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Pri micki je integriran bojler s posebnim izmenjevalnikom sigurno boljša izbira od vseh super duper pogruntavščin posebej! Tako je in tako bo dokler ne bodo kaj novega pogruntali. ostale varijante na temo Mitsubishijeve zunanje mu tud do kolen ne sežejo
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Ocena:
-69
kaj se zgodi z integriranim bojlerjem, ko je klima TČ po 5 letih hin. Je še za kaj dober ali ne?
Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
Ne vem no, če mi crkne TČ mi bo zadnja skrbi ali še deluje bojler ali ne. Četudi je v njem topla voda bom pozimi zmrznil, še preden bi stopil pod tuš. Izven kurilne sezone pa se gre na hitro stuširati tudi v hladni vodi. V skrajni sili pa si privoščim nekaj enodnevnih obiskov toplic, dokler se TČ ne popravi in bo doma zopet topla voda ( me bi pa bilo strah, da bi potem žene namerno kaj brkljala po TČ, da bi večkrat šli v toplice) :mrgreen:
Objave: 1675
Teme: 1
Ocena:
-2
Pričakovati je da bodo pri split izvedbah toplotnih črpalk najprej crknile zunanje enote.
Drugač pa novo notranjo enoto povežeš z bojlerjem v stari enoti in imaš dvojno kapaciteto sanitarne vode. Lahko pa bojler v stari enoti uporabiš za zalogovnik,ki bo pomagal pri defrostih. Je pa seveda vse skupaj balast če imaš 6m2 tehničnega prostora.
Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
Je bojler z integrirano notranjo enoto kaj drugače sestavljen, kot ločeni bojler? Ali nima ohišje, notranjega izmenjevalnika, termostata, varnostnega termostata, priključka za hladno vodo, priključka za toplo vodo, varnostnega ventila...? Se vanj ne da vgraditi elektro grelca ali odklopiti vso solato stare TČ in bojler kot tak priključiti kot ločeni bojler novi TČ? Mar preganjamo oslovo senco?
Ocena:
-69
Ne vem. Sprašujem. Kdo to naredi pol ali ne?
Objave: 3009
Teme: 16
Ocena:
-633
Sapo je par postov vise napisal da tud ce crkne notranja enota TC z integriranim bojlerjem lahko ogrevas hiso in vodo ampak na fixno T, ce prav razumem njegov post.
Objave: 3009
Teme: 16
Ocena:
-633
Ok, kaj pa pri ostalih TC? Verjetno to ni mozno pri vseh?
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Pri vseh je tako, če crkne zunanja prevzame notranja enota s pomočjo grelnikov. Pri nekaterih pa celo ob popolni odpovedi vse elektronike notranja enota omogoča ogrevanje na fiksno temperaturo preko mehanskih termostatov.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->