10.10.2017 ob 13:00
pentax Napisal:@pentax, kje paz jaz enim stavkom omenjam da bodo šle cene ele. energije v nebo, kje! Je treba dobro prebrat, ne pa nekaj na pamet komentirat.sassapo Napisal:Konec koncev se vsak odloča le zase :wink:jp.
@Surbek, ti ciljaš na ceno elektrike, "katera bo šla nekoč v nebo" - to tvoje ugibanje/predvidevanje/ciljanje je toliko v oblakih kot če jaz napišem da se bo verjetno v prihodnosti še 3x pocenila...no, to ciljanje pri tebi je verjetno že 10 let usmerjeno, ljudje pa se vsa ta leta poceni grejejo s toplotnimi črpalkami, tako v novogradnjah kot starejših objektih.
Razlika med t.i. "premium" tč in "ne premium" tč v samem delu okoli nje in koliko ogreva objekt dejansko ni, saj dela nimaš z nobeno tč nič in obe bodo grele tak objekt brez kakršnih koli težav, tako da če @ponicon vzame neko tč za pol cene svoje predvidene investicije (ja, ostane mu potem nekih 6k€....kaj bo s temi € ki bi ostali ne vem, vem pa to da pri novogradnji ne manjka stroškov in tudi € ponavadi ne padajo sami od sebe z neba, ima pač tudi to možnost.
Mnogim delajo te t.i. "ne premium" toplotne črpalke že dolga leta brez težav in požirajo vsako novo zimo brez težav. Mnogi proizvajalci "ne premium" dajejo 3 in več let garancije na te "ne premium" tč, verjetno zato ker so slabi izdelki?...pa verjetno tudi veš da proizvajalci računajo z varnostnimi faktorji ko dajejo garancijo...ker so naši starši kurili z drvmi in je to takrat bilo če že ne edino pri roki in na razpolago pa najugodnejše kljub delu da prideš do goriva, ker še dandanes v nekem okolju vsi sosedje kurijo z drvmi in vsem kar pade v peč, pa menda v današnjem času ni treba gledat še na take stvari za odločitev - frend mi je kot razlog navedel to zadnje, že ve.
Aja pa tole, nevem kako to da lastniki TČ. takoj skočite v luft ko slišite, ogrevanje na drva, pelete, po drugi strani pa jih kar veliko doma, ( te pa ni teško nositi drva v dnevno in dimit po hiši, in kaj še vse najdete...) sploh ko mraz mal bolj pritisne, eni zaradi vertenja ele. števca, spet drugi zarad počepa TČ. veselo kuri kamine!
Kako že, sam zaradi gušta, kakšno drvico al pa dve, tri...
Za konec pa lep dan vsem, dans je sonček pa nebo potrebe po kurjavi, pa kakršna koli bi že bila.

.