PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Zabavna elektronika Nakup TV + ozvočenje?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Usmernik premajhne moči?
S switching napajalniki?!
Pioneer na linku ima samo narisane Watt-e
Če ima porabo 70w in nobeni izgub je max skupna izhodna moč koliko že?
Ti ločiš "peak power", "mean power", "sinus power" in pa neko povprečje štroma (power consuption), ki jo ojačevalec potegne iz vtičnice?

Kaj misliš, koliko je povprečna moč (električna) na zvočnikih pri poslušanju doma?
Homer Napisal:Usmernik premajhne moči?
O tem bi lahko še na dolgo razpravljali. Mislim, da je težava "miška" oziroma odpor do nakupa reciverja večje moči v tem, ker bi rad nekaj prišparal na štromu. Samo pri ojačevalcu poraba ni fiksna, kot je naprimer pri 100W žarnici, ko jo prižgeš, ti kuri 100W. Ojačevalec, pa ko je prižgan in se nič ne sliši iz zvočnikov ima samo par watov porabe, in tudi ni bistvene razlike, ali je 70W ali 200. Poraba se veča z višanjem jakosti.
Ne, mene bega, ker nimam pojma o tej fersterkeriji, polno nekih izrazov ko ne veš kaj pomeni, potem pa gledaš tisto kar se navzven vidi, da so ene škatle pol nižje in samo 4kg druge pa 8kg. Zdaj pa ker ne veš za kaj se gre, si misliš da je to pač nek plastik fanstastik. Zato rabim malo razlag osnovnih stvari. Ker če grem v trgovino spraševat, lahko imajo pojma podobno kot jaz in samo nekaj hvali.

Se pravi te slim varijante sploh niso slabe, samo drugo tehnologijo imajo kako pridejo do iste moči na izhodu za zvočnike, mam prav? Če je tako, meni bolj paše da je manjša škatla, ker v omari imam 16,2cm prostora za to reč noter dat, če je višja ali pa da rabi še kaj več prostora zaradi hlajenja, bi moral polico nižje prastavit, samo bi malo grdo zgledalo. Zdaj če pa še za isto reč pokuri manj elektrike, pa ni nič narobe.

Najprej naročim TV potem to postavim na mesto in sprobamo, potem bom pa videl kako dalje. Fora je da bolj kot gledam, dražje je, ti sprejemniki so okrog 300 eur, zvočniki za manjši denar kot 300 tudi zgleda da ni nič pametnega. Vse skupaj 600+ eur. To je že konkretna cifra.
Na to glej kot investicijo za nadaljnih 10 let, teh zadev ne menjaš na par let. Najprej priklopi TV in mogoče ti bo celo to zadostovalo brez dodakov. Kupuješ lahko naknadno kadarkoli, brez zaletavanja.
Homer Napisal:Usmernik premajhne moči?
Gre za razliko v delovanju switchinga in klasičnega stabiliziranega usmernika z zaporedno vezanim regulacijskim tranzistorjem in kupom elelktrolitov za glajenje.

Switchingu se pod obremenitvijo ne bo spreminjala napetost, če pa bo preobremenjen, se bo izklopil

"klasični" regulacijski napajalnik pa bo sicer dokaj dobro držal kratke špice visokih tonov, z basi pa bo prišlo do "sesedanja" napetosti. Elektrolitov je za take sunke enostavno premalo, ker ni dovolj volumna, če bi pa hotel ta padec kompenzirati na regulacijskem tranzistorju, bi v ojačevalcu imel "pečko", ki bi jo moral na koncu prisilno hladiti z ventilatorjem. To pa ni ravno združljivo s HI_FI ......

To je seveda poenostavljena razlaga .....
pove pa dovolj, zakaj je današnji ojačevalec lahko manjši in lažji, pa kljub temu deluje enako.

Če ne drugo, je razlika v napajalnem transformatorju, ki sam zase odnese nekaj kg.
Tega switching napajalnik nima (ne me za besedo, še vedno je, a je zaradi drugačnega načina delovanja, mnogokrat manjši)

@mišek2014
Več kot je želj, višja je cena.
Saj je lahko razlika med osnovnim modelom avta in polno različico 1:2 ali več
Ja to je res, je pa tak, zdaj pač imamo en skoraj 20 let star stolp kar na tleh postavljen, ker pač lani smo naredili mansardo in zdaj po korakih opremljamo kar še manjka. Pri vsaki plači nekaj, saj veste kak je to, ko kredit pokuriš Smile
No zdaj leseni del dnevne sobe imamo, ampak starega stolpa nimam pametnega mesta kam ga dat. Pa tudi zvok malo peša, če daš na povdarjeni bas, potem ko poslušaš poročila kar nekaj bobni in hrešči.
Zato sem študiral, da če bi šel v nabavo nekega sistema, da bi TV gor priklopil, mora biti to ob enem tudi radio in pač stvar za poslušanje muzke. Radio laufa več kot Tv. Zdaj pa en mini Hi-Fi pride 200 eur. Pa spet ne bi bilo nekaj vaoo. Študiraš dam 100 eur zraven pa dobiš pravi ojačevalec. Pri mini imaš 2x15W pri takih mašinah pa po 5x130W (zdaj če so te številke sploh tako primerljive med seboj), dosti manj nekih popačenj. Ampak taka zadeva rabi konkreten zvočnik, sicer se dobijo tudi za 80 eur, samo po kmečki logiki mi pravi, da je lahko to "strel" v koleno. Ker če par avto zvočnikov za v vrta stane 30 eur, potem za 80 pač ne more biti kaj prida (v bistvu je to združenih 6 zvočnikov, lesena škatla). Da dobiš nekaj solidnega je verjetno treba spet dat 300 eur ali več. Je pa spet vrag, ko v bistvu ne veš kaj je tisto kar mora bit, kaj je pa tisto kar ne boš slišal razlike. Sigurno je da para zvočnikov za 600 eur ne rabim. Kje je pa tista meja, ko si lahko rečeš če greš pod to, ti bo lahko žal? Zvočnik pri tej stvari je tako kot, super mercedes na barum gumah Smile Se pravi nič ti ne nuca ojačevalc pa nek zvočnik, ki je v bistvu navadna kišta.
Homer Napisal:Ti ločiš "peak power", "mean power", "sinus power" in pa neko povprečje štroma (power consuption), ki jo ojačevalec potegne iz vtičnice?

Kaj misliš, koliko je povprečna moč (električna) na zvočnikih pri poslušanju doma?
Ja. In?
O kakšnih izhodnih močeh lahko govorimo pri omenjenem?
Kaj ti misliš?
Tv danes pripeljali, bom zvecer ko pridem domov probal ce bo to zalaufalo. Druga tak ne morem kot da jo na internet priklopim.(moram telemach klicat, da skatlo prinesejo). A je treba to cez kake tezke nastavitve? Nisem se nic gledal navodil, samo iz skatle sem jo potegnil, to sem videl, da so skopuski, nobenga kabla zram, razen za strom.
Aja, tistkga sonya 809c sem vzel.
Dajte mi povedat, vceraj jaz to priklopil, a je ta internet na tv uporaben se za kaj druga kot za video spote gledat?
Ker sem sel na 24 ur, ne mores listat po strani, sem sel na googl play, da bi si nalozil d3go, ga sploh ne najde.
Jaz sem mislil da je to potem podobno kot na telefonu. Ma si ne mores nic pomagat.
Zdaj pa ali se res ne da, ali se jaz ne znam?
Drugace pa slika je lepa, zvok pa ce ni basov, je tudi solidno, basa pa nima, kar je logicno.
Če je android TV je isto kot na telefonu...
Pa ce sem sel na googl play ko imas na telefonu morje aplikacij, tu pa das na iskanje pa sploh ne najde. Ce dam na telefonu iskanje d3go, mi takoj vrze ven, na tv pa kot da tega ni.
Si se logiral z google accountom?...google play deluje če si logiran.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi