Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Vzameš višji robni trak, daš najprej trak (brez lepil in podobnih jajc; jaz sem ga narezal iz termosilent-a ali kar je že bilo tisto za pod stiropor). In ga ob zid fiskiraš s stiroporjem.
Kar je tudi nekje logično, glede na to, da robni trak bolje duši zvok, kot stiropor.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 63
Teme: 0
Ocena:
0
če jest zdej prou razumem tole se da na AB plato najprej EPS100 potem čez inštalacije daš tole: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.fragmat.si/si/gradbeni-program/izdelki/termoizolacije-eps/eps-granulati/436-politerm-blu">http://www.fragmat.si/si/gradbeni-progr ... literm-blu</a><!-- m --> vmešano v lepilo?? robni trak potem križno še izolacijo ali sistemske plošče (talno) da prideš na željeno višino in potem 5+cm estriha?
Je potrebno dat med EPS100 in sistemskimi še kakšno alu folijo da toploto odbija nazaj?
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Lahko mi verjameš, da bi bolj držalo 3 cm tiščanja, kot tisti samolepilni trak.
Itak lahko trak zmečeš tudi na tla, pa ga bo estrihar sproti tlačil ob rob.
Bo pa bolj tako, tako.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 802
Teme: 22
Ocena:
4
Fery včasih pa tako usekaš, da res samo bohpomagej.
Samolepilni trak je super zadeva in zakon za delo.
3 cm stiropora traku ne drži nič - če ne drugega, je zoprno polagati izolacijo in stalno tisti trak stiskat zraven. Pa tud izolacije ne moreš takona tesno prilagoditi, da ga drži.
Tudi estrihar se bo res rade volje ubadal s trakom, ki opleta sem in tja po tleh.
Če boš stiropor polagal v dveh slojih, položi 1. sloj do stene brez traku. Nato na to plast spodaj nasloniš trak in ga prilepiš na zid. Potem drugo plast izolacije ali sistemske z izolacijo. V kotih ga razreži, da bodo vogali ostri. Primerna debelina je 1 cm.
Objave: 797
Teme: 1
Ocena:
0
@Muskontar ravno o tem sem jaz višje govoril, morda sem preveč naložil pa ni razumel.
Ker tudi lastnosti estriha samorazlivni vs. klasični ni razumel da je pač razlika in da ta razlika obstaja in se jo da najti na internetu, brez neke obširne debate ali razlage, torej kako to opazim sem pa že tudi povedal, da na lastnem primeru, ker imam možnost videti in sprobati oba. Kar se pa o lastnostih tiče pa je vse na netu tako da @temp tam lahko najdeš vse, delaš pa itak tako kot sam želiš, želel sem samo spomniti da obstaja še kaj več kot klasični, pozanimat se moraš pa tudi kaj sam, da ne bomo rabili razvijati debate v nedogled, hehe.
Naredi kot ti je Muzkontar rekel, če maš samo 2 sloja ok sicer boš moral sam ugotovit kdaj začet polagat. Pomagalo bo pa vse kar smo že povedal.
Objave: 910
Teme: 57
Ocena:
1
Folija se je ok obnesla, se kar dobro drži.
Vse jasno.
Kar se tiče pa samorazlivnih proti klasičnim, ne razumem kako vidiš razliko, ko prideš k sestri ki ima klasiko. Verjetno ima na tleh neko zaključno talno oblogo in ne vidiš estriha? Torej kje opaziš, da ima objekt slabši estrih?
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
V teoriji. V praksi je razlika zanemarljiva...
Glede ravnosti samorazlivnih je bilo pa tudi nekaj slik "morja" objavljenih na forumu...
Oboje se da narediti ravne. In ne-ravne...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 797
Teme: 1
Ocena:
0
Kot vidim je za nekatere vse to še vedno nek bau bau? sodeč po nekaterih komentarjih.
@Firefly včasih ga pa res ustreliš, sam sem se ukvarjal z vsemi temi stvarmi z vsem naštetim osebno in ne vidim težav, v tem robnem traku? kaj je z njim tako narobe? samo zato ker ti tega nisi dal? In kaj je narobe z samorazlivnim? samo zato ker ti tega nisi dal in praviš na pamet?
Torej da se vse preverit in stestirat in kot sem rekel bom ponovil samo to, samorazlivni je boljši kot klasični in ne mislim razlagati na dolgo zakaj, ker to bi pa lahko bilo že vsakemu zdaj jasno. Želel sem pa le opomniti @temp, da pač sam razmisli še o čem več in kaj bo dajal je njegova stvar.
Ko zakurim jaz ali "tisti" z klasičnim, verjemi da je razlika tako v odzivnosti kot prevodnosti in še marsikje. ni primerjave, pika!
PS: Robni samolepilni trak s folijo je čisto super zadeva, jaz sem ga tudi dajal in se lepo obnese seveda moraš si še kako pomagati tako kot pri vsakem in ga malo tudi stiskat s stiroporjem, na vrhu pa kak trakec lepila tam pa tam prlepiš kjer vidiš da se ti viha in to je vsa umetnost. (je pa tud vse odvisno kake stene imaš)
Je pa vsaka mehka pena dobra zaradi prenosa zvoka, da ločiš tlak od sten.
Ta robni trak ti še posebej prav pride ko daješ samorazlivne pri klasičnem niti ni tok bistven ker je dovolj suh in ne zaliva tako in je dovolj že neko površno lepljenje spojev itd. in ko enkrat flikneš nekaj klasičnega estriha gor bo tam ostal in ne bo bistveno zalivalo špranj. Važno je da preprečiš da ti beton ne pride povsod tam med izolacijo in da ti ne ustvari stika z AB, steno in še kaj pač pa da ostane tam kjer mu je namen biti.
Vse to ti rabi samo toliko časa dokler se ne posuši, v fazi zalivanja potem pa če je tam "folija itd." ali pa ne.
PS2: Tudi talno je bilo nekaj časa velik bau bau pa so se vendar stvari premaknile in še bolj razvile do te mere da se čedalje bolj uveljavlja. Pa kljub temu si eni strici še vedno nekaj domišljajo jah klasika pač.
Objave: 910
Teme: 57
Ocena:
1
Nihče ne govori da je samorazlivni baubau. Samorazlivni so tanjši zato ti iz 0 malce prej štarta. Ko so pa tla ogreta na eno temperaturo pa je gretje enako.