PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Goljufija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mene pa vseeno firbec matra, kaj na to pravi prijatelj, ki vam je tega modela priporočil?
Verjetno se je samo opravičil, ker ji ni “omenil” njegove kriminlane preteklosti.
Reference so tudi problem, ker opažam, da marsikdo z veliko lahkotnostjo hvali svoje izvajalce.
Zato jaz vedno poudarim: takšna je moja izkušnja in to še ne pomeni, da bo tako tudi pri tebi...
Prijatelj o dogovoru glede materiala še ne ve nič. On je bil poleg ko se je dogovarjalo za zemljo.
Je še vse sveže, ker se nam je to zgodilo v prejšnjem tednu. Še pa razmišljamo o tem kako to povedati, saj v mali vasici vsi radi kažejo s prstom nate, kako si neumen, da si lahko kaj takega storil. (plačal v naprej)

Prijatelja bomo vsekakor povprašali od kje goljufa pozna in kako to, da ni vedel, da je kakršen je, ali pač ni prijatelju bilo pomembno, da nam takšno stvar zaupa.
Zraven je bil, ko ste se dogovrajali za zemljo, sedaj pa niste najprej njega vprašali, kje bi lahko človeka dobili (morda še pravočasno)???
narobuprepada Napisal:Pozdravljeni,
saj ne vem, če sem se napotila v pravi forum, če se nisem prosim za prestavitev teme..

Torej, najprej prosim vse, ki me boste kritizirali, da smo naredili napako, da se zadržite, ker je že situacija tako ali drugače problematična. Obrnila sem se po nasvet.
Pred mesecem smo se z "znancu" našega prijatelja dogovarjali, o možni dobavi materiala za gradnjo hiše. Predstavljeno nam je bilo, da lahko material dobimo po zelo ugodni ceni ampak je bila predpostavka ta, da je potrebno podati aro.
Tukaj gre za 10.000Eur. Nimamo lih odvečnih financ, zato smo seveda sklenili, da bomo to priložnost zagrabili, saj sameva parcela že 10let in čaka na hiško.
Torej čez teden dni je bilo rečeno, da bo dostavljen material, ampak je prišlo nekaj vmes, drugič ni bilo pravih ljudi na izmeni, tretjič je ta "znanec" zbolel, in četrtič se sploh ni več oglasil na telefon.
V dokaz imamo podpisan A4 list na katerem je navedeno, da je XXX prejel aro v višini XXXEur in se nanaša na dobavnico 1212, znančev podpis in njegovi podatki.
Da naredim dolgo zgodbo kratko. Ostali smo brez denarja in tudi brez materiala.
Kaj lahko naredimo??
Sem obupana ne vidim več izhoda. Vsekakor bomo jutri šli na policijo in podali ovadbo. Po podrobnem pregledu po netu smo tudi ugotovili, da je ta "znanec" našega prijatelja stari znanec policije, brez imetja.

Prosim za pomoč oz. nasvet.

Lep pozdrav,

D.

No, da ne pišem še enkrat, mi par stvari NI nikakor jasnih, da bi lahko kaj konktretnega pripomogel.

1. Možna dobava materijala - to še nakako gre
2. Kaj je sedaj ara ali avans? To sta dva popolnoma različna pojma, katera pa narod z lahkoto manja. Namreč, če je avans - se nekaj plača v naprej. Višina avansa 50%, 60% .... pa je stvar dogovora. Ara je nekaj povsem drugega in nikakor in nikoli naj ne bi presegla 10% vrednosti posla.
3. 10 jurjev je kaj? Ara? Je 10 jurjev celotna vrednost materijala ali le del?
4. Ko te vroče oblije, ker slišoiš, da je človek ki si mu dal 10 jurjev baraba, je še prezgodaj za paniko zganjat. Pa če se 2x na telafon ne javi tudi. To pravim zato, ker praviš, da je stvar FRIŠNA. En teden!
Ne razumem zakaj ne vključiš tvojega prijatelja, ki je kao vezni člen že bil. Naj on stopi v stik z tem dobaviteljem. Ali pa ti osebno in se najprej zmenite kot ljudje.

Kaj pa če je res vse skupaj zrihtal in kaj če je res bil bolan?

Nenazadnje, kaj pravi stric, ki je izdal in napisal dobavnico 1212?

Je videl kakšen denar? Je tvoj dobavitelj še kaj kontaktiral z njim? Ali je ta materijal - če je res tako ugodna cena že prodal drugemu interesentu?

Čudo je tukaj ČE-jev in vse premalo trdnih in oprijemljivih dejstev.

Razen da ste nekomu deli 10jurjev v roke.
Nekako se ne strinjam, da si je človek sam kriv, če ga ogoljufajo.
Enako ni ženska kriva, če jo posilijo. Enako nisi kriv, če nekoga ugrabijo, te izsiljujejo in se nato kaj slabega zgodi. Te pred stadionom prebunkajo navijači, ker si bil tam ob napačnem času ali iz nepravega mesta. To so dejanja drugih.

Če sam nisi prevarant, tega od drugih tudi ne pričakuješ. Žal te nato doletijo take drage šole. Tudi mene so pred leti pošteno ogoljufali, policija je "delala, iskala, ovajala" in na koncu nič iz vsega. Sad

Ima pa tudi Papež46 prav, vsekakor je možno, da ni vse tako črno, le skupek črnih misli in panike. Upam.
narobuprepada Napisal:Prijatelj o dogovoru glede materiala še ne ve nič. On je bil poleg ko se je dogovarjalo za zemljo.
Je še vse sveže, ker se nam je to zgodilo v prejšnjem tednu. Še pa razmišljamo o tem kako to povedati, saj v mali vasici vsi radi kažejo s prstom nate, kako si neumen, da si lahko kaj takega storil. (plačal v naprej)

Prijatelja bomo vsekakor povprašali od kje goljufa pozna in kako to, da ni vedel, da je kakršen je, ali pač ni prijatelju bilo pomembno, da nam takšno stvar zaupa.

Zdaj pa ne razumem: je frišno, a pred mesecem ste se o tem dogovarjali?
Koliko časa pa je minilo, odkar ste plačali avans (in ne aro!) in za kdaj je bila obljubljena dobava?
Kakšno dobavnico 1212 vam je sploh kazal in kaj gor piše??? Kdo je prejemnik in kdo je podpisal dobavnico?
Ne vem no, meni je tole precej nerazumljivo...
Če smem vskočiti.
Verjetno je bilo tako:
-pred 1mesecem so se dogovarjali za zemljo, ki so jo tudi dobili
-potem so naročili še preostali material
-izplačali avans (ki je potrdilo, da od posla ne odstopaš in vam on dostavi vse obljubljeno, če prav vem)
-on je nategnil drugo stran, če je res tako

Imam prav?
papez46 Napisal:
narobuprepada Napisal:Pozdravljeni,
saj ne vem, če sem se napotila v pravi forum, če se nisem prosim za prestavitev teme..

Torej, najprej prosim vse, ki me boste kritizirali, da smo naredili napako, da se zadržite, ker je že situacija tako ali drugače problematična. Obrnila sem se po nasvet.
Pred mesecem smo se z "znancu" našega prijatelja dogovarjali, o možni dobavi materiala za gradnjo hiše. Predstavljeno nam je bilo, da lahko material dobimo po zelo ugodni ceni ampak je bila predpostavka ta, da je potrebno podati aro.
Tukaj gre za 10.000Eur. Nimamo lih odvečnih financ, zato smo seveda sklenili, da bomo to priložnost zagrabili, saj sameva parcela že 10let in čaka na hiško.
Torej čez teden dni je bilo rečeno, da bo dostavljen material, ampak je prišlo nekaj vmes, drugič ni bilo pravih ljudi na izmeni, tretjič je ta "znanec" zbolel, in četrtič se sploh ni več oglasil na telefon.
V dokaz imamo podpisan A4 list na katerem je navedeno, da je XXX prejel aro v višini XXXEur in se nanaša na dobavnico 1212, znančev podpis in njegovi podatki.
Da naredim dolgo zgodbo kratko. Ostali smo brez denarja in tudi brez materiala.
Kaj lahko naredimo??
Sem obupana ne vidim več izhoda. Vsekakor bomo jutri šli na policijo in podali ovadbo. Po podrobnem pregledu po netu smo tudi ugotovili, da je ta "znanec" našega prijatelja stari znanec policije, brez imetja.

Prosim za pomoč oz. nasvet.

Lep pozdrav,

D.

No, da ne pišem še enkrat, mi par stvari NI nikakor jasnih, da bi lahko kaj konktretnega pripomogel.

1. Možna dobava materijala - to še nakako gre
2. Kaj je sedaj ara ali avans? To sta dva popolnoma različna pojma, katera pa narod z lahkoto manja. Namreč, če je avans - se nekaj plača v naprej. Višina avansa 50%, 60% .... pa je stvar dogovora. Ara je nekaj povsem drugega in nikakor in nikoli naj ne bi presegla 10% vrednosti posla. - na listu, kateri je kot dokazilo o prejetju denarja piše ARA.3. 10 jurjev je kaj? Ara? Je 10 jurjev celotna vrednost materijala ali le del? - vrednost celotnega materiala
4. Ko te vroče oblije, ker slišoiš, da je človek ki si mu dal 10 jurjev baraba, je še prezgodaj za paniko zganjat. Pa če se 2x na telafon ne javi tudi. To pravim zato, ker praviš, da je stvar FRIŠNA. En teden! - javlja se že cel teden ne v torek 1.4 je bila že četrtič dogovorjena dostavaNe razumem zakaj ne vključiš tvojega prijatelja, ki je kao vezni člen že bil. Naj on stopi v stik z tem dobaviteljem. Ali pa ti osebno in se najprej zmenite kot ljudje.

Kaj pa če je res vse skupaj zrihtal in kaj če je res bil bolan? - Bolan ni, ker so ga v okoliškem baru videvali dnevno.
Nenazadnje, kaj pravi stric, ki je izdal in napisal dobavnico 1212? - povedal je, da je to goljuf in, da je prišel pod pretvezo, da doma nekaj ureja..Je videl kakšen denar? - nakazila ni bilo Je tvoj dobavitelj še kaj kontaktiral z njim? Ali je ta materijal - če je res tako ugodna cena že prodal drugemu interesentu? - Nemogoče, ker ni bilo po dobavnici nič izdano

Čudo je tukaj ČE-jev in vse premalo trdnih in oprijemljivih dejstev.

Razen da ste nekomu deli 10jurjev v roke.

Sem si poskusila olajšati zadevo z odgovori in upam, da sem pravilno "citirala"
@LJ4L - točno tako!

Prijava je opravljena.
Kriminalist je goljufa poklical in se mu je ta javil. Po ugotovitvi, da ga kliče kriminalist je le ta odložil.
Naj bi zadeva v kratkem roku bila predana na sodišče in bomo klicani na zaslišanje.

Kaj več vam javim ko pride mož domov.

Sicer je to možakar iz okolice Vrhnike/Borovnic
Suhe postave. Kratice so S.G.

Več kasneje.
SG? Nekaj se mi zdi znano. Bm poklical par ludi iz tm pa povprašu, če se jim zdi znano. Mogoče ti lahko priskrbim naslov za na policijo.
@LJ4L - naslov že imamo, kakor tudi dve tel. št. , ki jih uporablja.
Nič kaj več nimam za povedati kot prej. Torej ovadba izvedena, proti koncu tedna ga gremo iskati na dom, če bo kaj pomagalo.

Naj bi se po "govoricah" nekako ukvarjal s kamnoseštvom - hm ali se sploh tako napiše?

Naj bi pa včasih imel neko prevozništvo..
Ne pozabi na dva cigla ,da mu jajce natolčeš. Idea Sedaj je stric , po tem bi lahko bila teta. :lol:
@jani65: hahaha vsaj malo smeha v vsem slabem, bom nekako poskušala upoštevati to navodilo Wink
1 2 3 4 5 6 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi