Objave: 159
Teme: 29
Ocena:
0
Pozdravljeni...
Pozna kdo koga,ki programira DSC ALARME...
Nujno rabim pomoc pri nastavitvi....
Hvala
Lp
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Alarm preko mobilnika ni mogoče "ugasniti". Če prejmete klic iz protivlomne centrale oziroma njenega GSM modema, klic sprejmete kot katerikoli drugi, nato držite pritisnjeno npr. št.5 (št. 1 ne smete) dve sekundi, v slušalki boste zaslišali zvok sirene. Nato lahko končate klic. Če klica ne sprejmete v tem zaporedju, bo centrala klicala naslednjo za primer javljanja vloma vpisano telefonsko številko. Zunanja sirena pa po treh minutah preneha z delovanjem, seveda če je kdorkoli res v hiši bo tulila dalje. Izklop se lahko izvrši samo z vnosom kode na tipkovnici.
Objave: 22
Ocena:
0
Tudi jaz sem se lotil postavitve alarmne naprave. Priznam, da je za prvič in verjetno zadnjič, kar velik izziv prebiti se skozi vse manuale in biti prepričan, da delaš prav. Na koncu gre za, električno gledano, enostavno vezavo, je pa to novo področje, ki ga je potrebno najprej tudi malo razumeti. Do programiranja še nisem prišel ;-)
K zadevi. Sestavljam klasičen DSC sistem s centralo 1616, tipkovnico 5501, sireno Lady in notranjo sireno.
Zanima me, kako poskrbeti za napajanje zunanje sirene. Namreč, ne predstavljam si, da v sireno, ki bo namontirana zelo visoko, vgradil baterijo. Koliko časa sploh zdrži taka baterija na mrazu? Vsako leto plezati pod streho in menjavat baterijo, mi ne diši. Ali je mogoče napajanje izvesti iz transformatorja iz centrale? Preko dodatnega usmernika seveda. Po amperažah transformatorja in porabe sirene v času delovanja, smo na knap.
Ker nimam dodatnega napajalnega kabla, bi uporabil 2x po tri žičke povezovalnega 10-žilnega kabla. Bi šlo tako, oz. kako predlagate.
Za vezavo senzorjev na centralo, sem se odločil za NO varianto z EOL uporom na samem senzorju.
Hvala!
Ocena:
14
Akumulator v zunanji sireni ti bo zdržal enako kot v centrali, če novega privoščiš avtomobilu na vsakih pet, šest let ga daj pa še centrali in sireni. Centrala te bo na slab akumulator opozorila sama. Sireno pa nikar ne napajaj iz centrale direktno, ker potem nimaš več sabotaže kabla, tega cvikneš in sirena predvaja le tišino. Akumulator je v sireni zato, da varuje kabel do sirene pred sabotažo in pa neodvisno delovanje tudi v primeru da pride pri vlomu do uničenja centrale (če jo imaš "razstavljeno" kje na vhodu, direktno na očeh). Ko centrala sporoči sireni alarm, ta potem deluje samostojno, upošteva le ukaz od centrale o prenehanju delovanja.
Ocena:
0
Ravno zato, ker sem izključil vse možne scenarije sabotaže centrale, kabla in sirene, sem pomislil na eksterno napajanje. Če baterija res drži nekaj let, potem jo bom vgadil.
Logika sistema varovanja mi je jasna, no jaz ne polagam vse upe v napravo in vse te varovalke v napravi. Že zaradi izkušnj ljudi ne, ki so doživeli vlome kljub alarmom s povezavo z dežurno službo. Bolj računam na faktor odboja zaradi sirene pod streho. Po drugi strani pa nisem banka ali zlatarna, da bi me bilo ne vem kako strah vloma.
Ocena:
0
Kot sem napisal, so pri nas obdelali par vil v enem kvartu in jih ni ustavila nobena alarmna naprava. Šlo je za tuje vlomilce v navezavi z lokalnimi.
Jurja, dva tri ... bi moral dati za gitre, v taki hiši pa ne bi rad živel.
Objave: 3971
Teme: 21
Ocena:
73
Drži, noben alarm ni 100%, nekoliko bolje je če si malce paranoika in si zmontiraš sam (seveda pogoj da veš kaj delaš).
Eden boljših alarmov je "dober sosed". Torej ne tak, ki se bo obrnil stran še če ti bo hiša gorela (na srečo imam večino normalnih žal pa niso vsi taki).
Na zavijanje sirene je pa marsikdo imun oziroma firbčen le kolikor mu odškrtnjena zavesa dovoljuje...
Ocena:
14
Če ne zaupaš protivlomnemu sistemu, zakaj ga pa potem vgrajuješ? Potem daj na fasado samo zunanji plastični del sirene, da bo za strah. Tudi tvojemu komentarju, da so obdelali ene par vil v enem kvartu ne verjamem skoraj nič, verjetno bo tista: Rekla, kazala....
Lahko da so sicer poskusili vlomiti in je pri tem tudi ostalo. Če pa imaš protivlomno centralo takoj pri vhodu (na očeh) brez dodatnega javljanja vloma vsaj na svoj telefon, potem dopuščam tako možnost. Tudi tega, da imaš GSM javljanje vloma se ne obeša na veliki zvon, ker obstajajo motilniki GSM polja. Najboljša je kombinacija klasične telefonske linije in GSM. Osebno ne vem za slučaj vloma v varovan objekt. Tudi kakšen hov hov veliko pomaga, pa ne rabiš imeti kavkaškega ovčarja, dober je tudi kakšen manjši pesek, če zalaja, je svoje že oddelal.
Ocena:
0
Arbajter, saj verjamem a ne zaupam v celoti. O konkretnem primeru bi lahko napisal kaj več, pa ne vidim potrebe po prepričevanju.
Imam pa še eno vprašanje na morebiten dogodek. Ponoči je vklopljen alarm v pritličju. Stanovalci pa spijo v prvi etaži. Sirena začne tuliti. Kaj bi vi storili?
Ocena:
14
Najpre poglej na tipkovnici kateri senzor se ti je sprožil. Naslednje vprašanje je: Katere senzorje imaš - LC 100, LC104, LC105....
Pri boljših senzorjih se da nastaviti občutljivost.
Naslednje je lokacija senzorja, ki ti je sprožil alarm. Če senzor vidi zaveso pri priprtem oknu, ga gibanje zavese lahko hitro sproži, sploh če je v bližini zavese še kakšno ogrevno telo (radiator).
Ocena:
0
Sem mislil v stilu: skriti se pod posteljo, kričati, zmoliti očenaš ... :lol:
Ocena:
0
Šalo na stran... očitno bom potreboval pomoč pri zagonu centrale. Se na mariborskem koncu kdo ukvarja z montažo in programiranjem? Na profesionalni ravni? Lahko na zs.
Ocena:
14
Poskusi poresetirat centralo (vklop / izklop) z kodo. Potem ponovni vklop in sproži alarm na katerem od senzorjev, lahko je tudi eden od direktnih senzorjev (ne vhodni) pa potem javi, kaj se je zgodilo. Enke se pa ne uporablja zaradi tega, ker je običajno na telefonih predvidena za priklic telefonskega predala.