PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izkušnje s prezračevanjem z rekuperatorjem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prilagajajte temperature zunanjim... Pozimi manj, poleti več. Moj sodelavec vztrajno trdi da max 7 stopinj razlike, pa mora začuda to držati samo poleti...
Torej nihče od uporabnikov nima nikakršnih težav pozimi, z rekuperatorjem brez predgretja Confusedhock: ali pač vsi uporabljate mašine z že vgrajenim predgretjem??
...tako je že z vgrajenim predgretjem.
Verjetno pa ni več dosti takih naprav, ki to ne bi imele rešeno...
Pri Lossnayu, za manjše objekte na žalost nisem zasledil že v kompletu. Torej je rešitev ali druga znamka ali improvizacija :?
Manjša sprememba pri nas, montiral se bo

Mitsubishi LGH-35RX5-E

in ne LGH-25RX5-E
Zato, da bo delal na nizkih obratih in bo imel boljši izkoristek :wink: , pa še od ekosklada bi lahko kaj kapnilo.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
gregech Napisal:Pozdravljeni

Trenutno se odločam da/ali ne glede zemeljskega kolektorja za rekuperator (tekočinski ali zračni). Tisti, ki imate takšen kolektor, lahko prosim delite z nami kakšno izkušnjo. Predvsem me zanima, koliko °C vam takšen kolektor dvigne temperaturo zraka, npr. ko je zunaj -10°C.

Hvala in lep pozdrav,
Grega

Gregech, kako si rešil s kolektorjem? Sam sem se odločil za dogrevanje z dodatnim elektr. grelcem. Je še najmanj komplikacij, glede na to, da ne potrebujem hlajenja.

Telmos, vprašanje za strokovnjaka:
LGH - 25 RX5-E ima pri najnižji ( extra low ) brzini, minimalni pretok zraka 105 kub.m/h. Glede na to, da imam skupno kubaturo v bivalnih prostorih le 120 kub.m, me skrbi, da bi bil pretok zraka lahko prevelik oz. moteč, sploh v nočnem času.
Iz tega razloga se ne morem odločiti med LGH 25 in 15-ko :?
Izkoristek naj bi bil celo večji pri 15-ki, kot pri 25-ki. Raven hrupa pa je dokaj podobna pri obeh.

Razmišljal sem tudi v tej smeri, da bi v primeru montaže LGH 25 in v primeru eventuelnega prevelikega pretoka zraka, to reševal z reducirjem oz. brezstopenjskim stikalom. Bi to v praksi delovalo!?
Ne se bat nobenega pihanja ne bo. Vzemi 25 in na nizko brzino, pa še na ekosklad malo povprašaj za kako subvencijo.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
telmos Napisal:Ne se bat nobenega pihanja ne bo. Vzemi 25 in na nizko brzino, pa še na ekosklad malo povprašaj za kako subvencijo.

Hvala. Se bom držal nasveta in vzel 25-ko.
Glede na to, da si expert v tem poslu; mogoče kak nasvet, kako najbolj elegantno rešiti zmrzovanje oz. grelec pred vstopom v rekup.

Uvoznik me je danes po telefonu prepričeval, da Mitsubishi v svojem programu nima samostojne rešitve za delovanje v "zmrznjenih dneh". In da bo treba improvizirati Confusedhock:
To se mi sicer zdi precej čudno, saj tudi na japonskem zna biti precej pod 0; ali je to pač "edition" za v afriko in južno ameriko :lol:

Morda že obstaja grelec, ki bi bil kompatibilen z 25-ko, ali kako drugače rešuješ omenjen problem?
Tole tudi mene zanima, če kdo ve odgovor.

Kaj se dogaja, ko je zunaj recimo -5. Verjetno ta vstopni kanal zmrzuje ko hudič. Sicer je okoli izoliran....kaj pa se dogaja v njem? In z vstopom v rekuperator?
Papirni rekuperator rekuperira tudi vlago, zato teh problemov do sedaj nismo imeli. Je pa to prisotno pri kovinskih rekuperatorjih, zato ne mešat enega z drugim. Na vstopni in izstopni zunanjistrani so pa tako ali tako izolirani.
Še enemu sem pir dolžan.........

Mami, dej dnar!!!!!
Šparaj. Enkrat bom pa prišel mimo, pa mi boš en kofe skuhal Big Grin Big Grin Samo mi boš moral naslov poslat, drugače bom pa tvojega znanca pobaral :wink: Tako da ti ne uide Big Grin Big Grin Big Grin
berghaus Napisal:Še enemu sem pir dolžan.........

Mami, dej dnar!!!!!

Ja, pa jest tud :wink: Če se ne bosta mogla zment, pa oba do mene pridta.
Kakorkoli, hvala za koristne info.
telmos Napisal:Papirni rekuperator rekuperira tudi vlago, zato teh problemov do sedaj nismo imeli. Je pa to prisotno pri kovinskih rekuperatorjih, zato ne mešat enega z drugim. Na vstopni in izstopni zunanjistrani so pa tako ali tako izolirani.

Žal, ampak moram še malo težit :oops: Če je zunaj npr. -15 C ali celo manj, v hiši pa recimo 20 C; Kakšna naj bi bila pribl. temperatura vpihanega zraka?
Vem, da je to odvisno od več parametrov, med drugim tudi od dolžine razvodov, hitrosti delovanja, pa vendar...

V bistvu sprašujem, zato ker se mi zdi vseeno smiselno vgraditi nekakšen ( mogoče keramični ) grelec pred vstopom v rekuperator, kateri bi se na podlagi zunanjega termostata samostojno vklopil!

Ali pač napačno razmišljam :roll: ?
1 2 3 4 5 6 ... 29 Pojdi na stran 
Iskanje po temi