tjasa Napisal:Evo, jaz sem pasjeljubka....imamo psa, sicer brez kakšnega rodovnika.... je čistokrvni vaški smetar! Torej je čist navaden mešanc. Za nas pa je naš pes zakon!!! Vsako jutro prehodiva 2 km. oz. sva jih.....Zakaj?
.............................
Odgovornost posameznika v življenju je širok pojem. Tisti, ki se izogiba odgovornosti na enem področju, blati vse ostale s svojim početjem.
Vzamimo npr. motoriste.
Nekaj idiotov, ki posiljujejo s sabo in svojo tulečo zverino vse in vsakogar, popljuvajo vso drugo normalno populacijo. Nihče ne loči in ne ločuje, v svojem razmišljanju, zrna od plevela. Zakaj pa bi? Boli ga ku**c in z veseljem šimfa vse povprek.
Nadaljujem z avtomobilisti.
Ker praktično vsi vozimo, že bolj ločujemo med idioti in normalnimi vozniki. Tisti idioti tudi nabavijo zverino s konji, ki jih z veseljem ožemajo in posiljujejo vse, ki smo drugačni.
Tudi starševstvo je vezano na odgovornost vzgoje svojih otrok, ki nevzgojeni znajo izredno terorizirat okolico. Koliko vas staršev npr. z veseljem nabavi petarde sebi in otrokom v veselje in teror vsem ostalim? Kdaj in kje jih mečete? Rakete so nekaj drugega. So vsaj lepe. V čem pa je veselje petardiranja, da nekaj vržeš, kar samo grozno poči? Poznano je tudi mnogo mladoletnega kriminala, drog,... A je za vse kriva družba ali premalo komunikacije? Mnogo knjig je o tem zapisano in se piše, vsak zase ve kdo in kje je grešil...
Pri pasjerjecih oz. pasjeljubcih je vzporednica z zgoraj omenjenimi. Imajo živo bitje, ki ga je treba vzgojiti. Potrebuješ čas in marsikdaj trdo roko za vzgojo. Doslednost in disciplina, marsikdaj vzame komu preveč časa ali pa ima premalo volje in znanja. Rezultat so tečno vzgojena ščeneta, ki so v odvisnosti od pasme lahko tudi nevarna. Kaznovanje lastnikov mora biti nadaljevanje neuspešnega opozarjanja...
Je pa hec drugje. Iz izkušenj vem, da je mnogo več nevzgojenih kakor nevarnih psov. Niso nevarni ampak tečni. Ali serejo z velikim veseljem ravno pred vrata ali pa zvočno terorizirajo okolico. Iz lastne izkušnje: sosed ima "balkonskega serpentinarja", ki stalno laja. Če bilo kaj delam zunaj hiše, pridem ali grem, se stalno čuje z balkona tečen lajež name oz. na nas vse. Ker sosed ni naredil nič, sem ga seznanil, da bom psa vzgojil jaz. No, in nastopil je čas tuširanja :wink: . Pes zalaja, jaz ga z šprico zalijem. Po nekaj minutah imam mir :lol: ! Samo če pogledam šprico, že pobriše v hišo. No, predtem je parkrat pripičil v hišo moker
ko pes. No, takrat pa je mene bolil k***c.
Bolj sem se bal maščevanja mojih mirnih in nenapadalnih malamutk. Tudi oni dve sta pri stalnem laježu postali nervozni in sem upravičeno pričakoval "šolanja tečnobe" z njune strani. Na to sem prijetnega soseda tudi opozoril. OK, sedaj je urejeno.
Moj sosed na drugi strani, ima veselico z malo španjelko. Ko jo njegov sosed zjutraj spusti ven iz hiše, mu pride lajat pod okno spalnice :roll: . Laja po celo uro brez veze, ker ji je dolg čas. Že dooolga leta. Sedaj je že slepa in gluha, tako da bo počasi mir :evil: . Hudobno, toda resnično :mrgreen: .
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->