PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ Zubadan + Ecodan

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ecodan nima dodatnega priključka za cirkulacijo sanitarne vode.
Kaj potem to pomeni?
Za laika prosim Big Grin

A to pomeni, da se ne more priklopit tista pumpa (al neki) kar omogoča ekspresno toplo vodo iz pipe v zgornjem nadstropju, ampak je treba počakat ene pol minute, minuto, da se segreje?
a je to to? Ker to mislim da je vodovodar spraševal, ja.
Da se priklopit cirkulacijsko črpalko, če je puščen tretji vod. Se pa ne spomnim, da bi ga videl. Me pa kar pokliči, da se pomeniva kako pa kaj.
Dopolnjevat trenutno še ni potrebno. Je pa bolje pod stopniščem, kjer imaš ventil in omarico. Vodo moraš v bojler najprej dotočit in odzračit na pipah, šele potem vklopiš ogrevanje vode. Antilegionelo lahko enostavno vklopiš na upravljalniku vendar ni nujno potrebno, ker vode v sistemu še ni bilo....
Vsekakor se ti pa ni potrebno bat poklicat, pa bova razrešila te "problemčke"
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Telmos, super hvala, se potem jutri slišimo!

Lep večer
Končno imam nekaj časa, da malo poanaliziram privzete nastavitve Ecodana.
V service menu pridem. Nikakor pa se ne spomnim, da bi kjer videl navodila, kako razširiti menu v INTALATER mode ? Google se sonči :/
Minnie...gretje sv in voda na pipi nimata kaj dosti skupnega. Poglej v kurilnici da ni kak ventil za vodo..v smeri proti zalogovniku ostal zaprt.
dusan001 Napisal:Končno imam nekaj časa, da malo poanaliziram privzete nastavitve Ecodana.
V service menu pridem. Nikakor pa se ne spomnim, da bi kjer videl navodila, kako razširiti menu v INTALATER mode ? Google se sonči :/

Za spremembo nivoja dostopa izberite SERVICE meni in podmeni VERSION. Ko se postavite na VERSION, pritisnite hkrati tipko PUŠČICA v levo ter tipko ENTER in ju zadržite vsaj 5 sekund.

Tako piše in pri nas to funkcionira.
Eno vprašanje koliko amperov po fazi max vleče 11kw zubadan
Zdravo, mene pa zanima kje pri Micki (zubadan 11kw + ecodan notranja) pogledam koliko ur dela je opravil kompresor, koliko defrostov?, če so se morda kdaj grelci vklopili itn.. Zanimajo me podrobne informacije ne samo prejeta in oddana elektrika, ter COP.
COP za zadnjih 10 dni imam 2,2
damdam78 Napisal:Eno vprašanje koliko amperov po fazi max vleče 11kw zubadan

Sem dobil podatke delim če bo še kerega zanimalo
Zubadan PUHZ SVH112YHA Vleče max 13A skoraj 9kw električne energije. Seveda takrat ko dela na škrge Big Grin Cop je takrat vrjetno na vrhuncu Big Grin
Zanima me na kakšen način uporablja, grelce Zubadan Ecodan in kateri parametri vplivajo na delovanje grelca, kakšni pogoji morajo biti izpolnenji da delujejo.
Na koliko časa se čisti mrežica pri cirkulacijski črpalki? Ali je pri čiščenju na kaj biti pazljiv?
damdam78 Napisal:
damdam78 Napisal:Eno vprašanje koliko amperov po fazi max vleče 11kw zubadan

Sem dobil podatke delim če bo še kerega zanimalo
Zubadan PUHZ SVH112YHA Vleče max 13A skoraj 9kw električne energije. Seveda takrat ko dela na škrge Big Grin Cop je takrat vrjetno na vrhuncu Big Grin

No tukaj se vidi kaj naredi marketing in reklama... da "čarobni" Zubadan deluje do -28°C Sad
Vzamemo katero koli drugo napravo iz segmenta klima TČ v nazivni moči 11kw
Poraba na polno polovico manjša, primankljaj toplote nadomeščamo z grelci, rezultat je na koncu enak ali celo boljši. Če raziskujemo dalje kaj hitro ugotovimo, da smo investirali 1.5k€ več kot v sorodno napravo. Zakaj? Ker nas je marketing pripeljal žejnega preko vode! Dalje... Inverter, kompresor in uparjalnik Zubadana so 100% bolj obremenjeni kot pri ostalih napravah v konkurenci! Jasno je to vzrok, da je ravno Zubadan najbolj pokvarljiva naprava v razredu. Na koncu pa še posladek!?
Rezervi deli so daleč najdražji! Inverterska elektronika in kompresor so tudi 4x dražji od konkurence! Smo že na meji absurda? Še ne? Najvišja temperatura vtoka je 3°C nižja od npr. precej cenejšega Hitachija...
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Takle mamo. Reklama tudi ni zastonj.
Kakšna statistika? Kaki opremljivi podatki o kvarljivosti? Kaj crkuje ? .............
1 2 3 4 5 6 ... 19 Pojdi na stran 
Iskanje po temi