papez46 Napisal:Bravo - odlično. Dobra iztočnica. Končno konkretne stvari za glodanje.
Sem kar v originalu dodal kar mislim.
Za konkretno akcijo se lahko kar dogovorimo. Pločevinasto "PREFA" kritino lahko priskrbim. V raznih barvah - bo bolj zabavno gledat številke. Senzorje in merilno tehniko prav tako. Laboratorij lahko postavimo pri ataIBI na dvorišču. Enaki nakloni, enake površine, skratka primerljivi pogoji.
Da ne bo vroče krvi vnaprej raje ne bom napovedoval rezultatov. Bodo pa vsekakor zanimivi, predvsem za nasprotnike pločevine.
Malo si šlampast! Nisi pravilno dodajal v originalu.
Veseli me, da so
končno podane konkretne stvari za glodanje.
Kaj si dodal v originalu? Pripomba, da nobena kritina ni prelahka?
Evo ti odgovor, da malo "poglodama" tvoje pripombe:
- težke kritine imajo maksimalno 60 kg/m2 (bobrovec), klasična teža je 40 - 45 kg/m2 (opečni ali betonski zarezniki)
- ni ti jasen nastanek podtlaka. Izvoli: na privetrni strani veter pritisne kritino in spremeni smer preko slemena(spoiler?). Na zavetrni strani nastane podtlak in razlika med pritiski podstrešje in zavetrna stran pritisne kritino
od spodaj!!! Tu tesnenje kritine ni prednost. Ima pa prednost zareznik (betonski ali opečni), ker med seboj ne tesni in fuge - preklopi, pomagajo razbremeniti pritisk. Teža kritine je tu izredno koristna, saj stabilizira ostrešje. Omenjaš
jadro! Način pritrjevanja oz. narava pritrjevanja dela jadra na strehi :lol: ? Tu si pa pokazal novo teorijo :lol: :lol: :lol: , kjer za tem smehom gre lahko človek v jok. Govoriš o tesnosti :twisted: kritine :twisted: . A raztrgano jadro vleče enako kot celo

? Vidiš razliko? Opeka ali strešnik deluje kot raztrgano jadro, tvoje pločevinaste kritine pa zaradi "tesnenja in lahkotnosti teže" kot polno jadro. Bo tak?
Glede požara si dobil odgovor enega forumaša.
Uporabil si smeške pri izjavi, češ obračamo krivdo na pločevinasto streho. V kolikor bi uporabil sive celice, bi sam pogruntal, da gasilci niso mogli pričeti gasiti požara, ker niso mogli prebiti strehe. Na posnetkih se je videlo, da so morali najprej s hiabom odtrgati streho skupaj s podkonstrukcijo, da so lahko začeli gasiti. Kdo od gasilcev upa hoditi po pločevinasti strehi, če je pod njo požar? Vsako drugo kritino z ovnom razbiješ, vtakneš cev in spustiš vodo ter nadaljuješ napad.... Kako boš pločevinasto odstranil? Preden se do solz narežiš, stopi do gasilca in ga povprašaj.
Moje mnenje je, da so zaradi kritine izgubili in se izgubi dragocen čas potreben za gašenje.
Na mojem dvorišču bi postavil laboratorij? Kaj bi postavljal? Mikro hiške? Zakaj pa ne uporabiš vse aparature in greš na teren? Uporabi dva termina, zjutraj in zvečer na +- dve uri.
V kratkem bomo sanirali streho članici foruma Zlatolaski. Pločevino, ki izredno kondenzira, bo zamenjala za Valovitko, ker tega ne more več gledati. Jasno ji je, da za podkonstrukcijo na tak način ni dolgoročne prihodnosti. Povabljen si na ogled, s seboj prinesi vso aparaturo in na fotoaparat ne pozabi.
In še, zakaj bi moral jaz strankam plačevati, da sploh lahko delam? Glupa in otročja pripomba. A si mogoče že slišal, da pošteno delo zahteva pošteno plačilo?
Te pa gremo dalje v argumentirano glodanje...
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->