Objave: 12
Teme: 0
Ocena:
0
CTC cenik vrže ven ceno 1501 ojro pri predstavniku iz Novega mesta. Ideja ko sem prebral je zanimiva, ker imam jaz težave z kamnom na plinski peči, ki je pretočna. Za ta denar pa mislim da dobiš spodobno TČ. Me pa zanima kam bypass pošlje prevročo vodo? Men jo poleti šibne v razvod potem pa čutiš kje v talnem prav toplo ali pa se odloči iti proti radiatorju na podstrehi, tukaj pa...
Objave: 2374
Teme: 64
Ocena:
0
iščem, pa ne najdem....torej:
...da si bomo 1x in za vselej na jasnem, bi rad da zdefiniramo pogoje vgradnje TČ (velikost prostora, minimalne temperature...) za sanitarno vodo, predvsem če se pogovarjamo o celoletnem ogrevanju le-te, izključno s tem virom!!!
v drobnem tisku zraven...pri večini izvedb, namreč pogosto piše, da je min. temperatura prostora, v katerega jo namestimo 7-8 stopinj? seveda za primeren izkoristek.... To ni tako samoumevno, sploh če ni postavljena v kakšno klet, kletne prostore....??? pri pritlični bajti, morda še celo brez izolacije, neogrevani kotlovnici...je v teh časih tam zgolj kakšna stopinja nad 0?? :? , ali pa še to ne!
Kako je s tem? potem deluje izključno na grelec, ali kako...če je temperatura nižja....
Drugo je "primerna" velikost prostora! min cca 15-20m3, če se ne motim...?! Niso vse kotlovnice v novogradnjah ravno posebej velike...pa že spet pademo na drugi točki...
In koliko dejasnko sploh naprava sama ohlaja in 'greje' sam prostor? seveda govorimo o napravi brez vodenega zraka....torej zajema in izpušča zrak v prostor, v katerem se nahaja....
Verjetno nikomur ni v interesu kupovati TČ za sanit. vodo, v kolikor mu potem celotno zimo deluje kot navaden bojler na 2-3KW :wink:
Poenostavljam, ali.................*?!?!
prosim, za znalce....kako je s tem....?!?!
Objave: 1368
Teme: 5
Ocena:
0
Jz imam kompresorsko enoto( samostojna enota za ogrevanje vode - samogradnja 3kw moči) zunaj in deluje do +1 st.c Pod +1 vklopi automatsko el . grelec nad +2 pa tč- tudi pozimi je precej ur čez dan ko je>+2st.- ne ohlaja mi prostora in zelo redko se nabere srez deluje pa z plinom R407C.bojler je 200litrov ,star cca 10let -2 osebi dnevna povprečna poraba čez celo leto je cca2.4kw. max. temp. vode skozi 45st.c diferenca vklopa in izklopa je 3st.c.
Ocena:
0
Kolikor sem gledal - (Termotehnika, Lentherm, Coolwex ipd.), vse imajo grelce!
Problematična mi je le (najnižja) temperatura prostora, potencialno tudi volumen, zračenje...ipd. tu padem! In tu mislim, da prodajalci TČ za sanit. vodo ne dajo vseh kart iz rokava.....
???
Ocena:
0
Žal ja.
Neogrevan prostor v pritlični bajti. Kakšna je temperatura prostora če je zunaj minus? Slabo kaže, ne?! Mislim, da noben takšen prostor, ne zadostuje tem zahtevam. Tdu kar zadeva zračenja, je priporočljivo - če že ne nujno, da ima prostor okno....
in mislim, da bi moralo to na vsaki TČ pisati boldano!!!!!!!!!!!!
Objave: 1152
Teme: 8
Ocena:
0
Škoda, da nimaš pogojev, ker meni je sanitarna TČ res zakon.
Sicer imaš še sanitarne TČ z ločenim uparjalnikom, kjer je uparjalnik lahko v drugem prostoru do 10 m od bojlerja.
Ocena:
0
saj nekatere so deklarirane, da delujejo tudi pri nižjih temperaturah...pa v sosednji temi skeptično ugotavljam, da temu ni ravno tako...
Ocena:
0
Pozna kdo 200 l TČ za sanitarno vodo, z boljšim izkoristkom, ki dela vsaj do -5 ....? npr. pdoobnih karakteristik kot Coolwex Extreme 300, le da je manjša? 300l se mi zdi prevelika...za 2-3 uporabnike...??
Objave: 137
Teme: 24
Ocena:
1
zdravo,
konec letošnje kurilne sezone bom v celoti renoviral kurilnico. Za CK bo peč na sekance 25KW in 300 literski bojler za sanitarno vodo. Namen imam tudi kupiti toplotno črpalko ker je konec kurilne sezone ogrevanje sanitarne vode s pečjo na sekance komplicirano.
Ker bom kupil nov bojler za sanitarno vodo se zanimam za toplotno črpalko od Termotehnike in sicer stensko izvedbo v katero bi montiral v shrambi [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")termotehnikaunichr("46")com/tc2_stenskaunichr("46")php[/url]
Klet je tlorisa 3x3m in recimo da v poletnih mesecih doseže cca 23°C
Prosim za odgovore na naslednja vprašanja:
* na kolikšno temperaturo bo ta toplotna črpalka shladila prostor?
* Je to ločeno enoto smisel kupiti in še en kup inštalacije ali je bolje da jo imam v kurilnici na bojlerju npr. nekaj takega <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.termotehnika.com/tc2_silver.php">http://www.termotehnika.com/tc2_silver.php</a><!-- m -->
*kolikšna bo TČ cca porabila na mesec? Delovala bo pa samo v mesecih ko ne bo delovala CK.
Najlepša hvala za odgovore
LP Igor
Ocena:
0
@slepec, očitno prejšnjih postov nisi bral!
če TČ pod 7 st. dela na grelce, je za pritlične hiše in neogrevane kotlovnice neprimerna (ali bolje "manj primerna", ker je izkoristek slab! Tudi okno (zračenje prostora) je priporočljivo za ta tip TČ in manjše kotlovnice, oz. prostore v katerih bi naj stala...!
Objave: 754
Teme: 2
Ocena:
2
dobro pozimi je mal problem,drugače pa mora zadeva delat
imam pa eno vprašanje
koliko časa rabi TČ da segreje vodo 300l, recimo na 50st,pri temperaturi 20st