frank Napisal:za lesene prezračevane fasade je veliko argumentov
tako da modne muhe niso potrebne.... :wink: :wink:
o cenah je že bila debata
40eur/m2 za samogradnjo je realna cena
z najboljšimi materiali, folijami, inox vijaki
brez izolacije
kontaktna fasada brez izolacije pa je
cca 25 eur/m2
frenk brez zamere to ni napad na tebe ampak prosil bi te osebno iz profesionalnega vidika za info, kje si dobil to ceno, kakšni so materiali itd... lahko na PM in kaj je v teh cenah zajeto. Verjamem da dovolj dobro poznam cene v sloveniji avstriji, nemčiji, italiji pa še kje.
res dobri inox vijaki za pritrjevanje fasadnih letvic cca 50 kom na m2: cca 5 eur/m2
fasadna letvica les 1 kvalitete(sibirski macesen): cca od 22 do 33 eur/m2 (odvisno od debeline letvice, ne verjamem da boš imel 100% izkoristek pri porabi), dobro pripravljeno visoko raslo smreko, naš macesen ki raste višje(spet dobro pripravljen, ne boš dobil ceneje..., oziroma imaš kar problem da ga boš sploh našel)
ALU sidra za točkovno pritrjevanje na steno (z vijaki podložkami in potrebnim drobnim materialom) cca 5- 6 jih gre v m2 (za debelino izolacije 14 cm) cca 4,1 eur kos znese cca. 20,5 EUR/m2) (še vedno ceneje kot pa da se dela lesena primarna konstrukcija, ki jo je potrebno impregnirat in nanese lepo kubikažo lesa z dodatni kotniki za pritrjevanje moralov izravnavo...)
morali cca 1,66 tm v m2 (spet odvisno od dimenzije cca 2-4 eur/tm) 3,3 eur/m2
paropropustna folija dobra cca 1,5 eur/m2
izolacija tervol debelina 14 cm cca 7 eur/m2 izolacija
sidra za tervol ne vem nisem našel cene recimo 1,5 EUR/m2
gradbeni oder 4-6 eur/m2 odvisno kje v slo ti ga postavljajo, kdo ga postavlja
res dobro olje cca 1 eur/m2 (da ne mažeš 4X letno)
poraba materiala pa se razlikuje od objekta do objekta...
prepričan sem, da sem pri hitrosti pisanja pozabil omenit še kakšen material ki ga potrebuješ
podane cene so brez davka seštevek je narejen na najnižjih navedenih cenah samo to znese 65,8 eur + ddv ali pa če pustima izolacijo in olje 57,8 eur + ddv, ne me lovit ne rečem da se nisem zmotil v seštevku.
verjetno potrebuješ še material za špalete (tudi tu les stane - po možnosti lepljenci od določene širine špalete, da ne razpoka ...),
prevozi ki jih opraviš
dostave, ki ti jih zaračunajo....
računaj zraven še svoj čas, ki ga boš porabil za iskanje, prevoze...
tvoja cena ni ravno realna
lp
Colinmcrae