PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Klasična gradnja lesena fasada po petih letih?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Komu je lesena - macesnova fasada zdržala vsaj pet let? Če posivi - super, če počrni pa katastrofa!

Hišo nameravamo oblečt v macesen, a nas to vse bolj skrbi. Fasade, ki jih gledava, začnejo črnet (glivice) že prej kot v petih letih, še posebej, če jih namaka dež, kot bo pri naju, ker streha nima napušča. Govorila sem z dvema lastnikoma takšnih fasad in oba nameravata v kratkem ta les zamenjat z max ploščami oz. drugim materialom. Menda je razlog v tem, ker ne dobiš več kvalitetnega lesa. Vse je na hitro sušeno (sušilnice) in ob izpostavljenosti se razvije plesen... Sicer mi je les še vedno najlepši. Če kdo ve za koga, ki da garancijo...
sam sem imel enak problem glede bojazni
pa sem se sprijaznil,..
v smislu kar bo pa bo...

sicer pa
črnenje, plesen,...
glede tega ne vem
sem pa slišal, da naj bi sibirski macesen ne bil več primeren za naše okolje, ki naj bi predvsem v zadnjih letih imelo preveč zračne vlage

kakor mi pravijo strokovnjaki, se da z periodično zaščito v večji meri sivenje preprečit

to se naredi z pigmentiranim oljem....
in se postopek ponovi v dveh, potem po petih, potem po desetih,......
predvsem zaradi obnove UV zaščite ( pigmenta )
dobi se pa tudi barva,...

sibirski macesen je generalno problematičen glede kvalitete;
v smislu, da je treba zelo pazit, kje in potem še kakšnega kupit...
ga namreč uvaža kar nekaj firm, iz različnih virov
naj pa bi bil samo zračno suh primeren za fasado...
in tako naprej....
Hvala za nasvet,

ga bomo res skušali zaščitit z oljem, če bo kaj pomagalo. Upam, da bo. Vseeno pa, če je kdo nabavil les, s katerim je zadovoljen že vsaj nekaj let, bom hvaležna za naslov dobavitelja.
to ne vzet za nasvet ampak kot moje mnenje :wink: :wink:
posvetuje se z strokovnjaki, ki jim boš zaupala,....
lahko da sem bil zaveden :lol: :wink: :roll: :twisted:
sonček. Napisal:Komu je lesena - macesnova fasada zdržala vsaj pet let? Če posivi - super, če počrni pa katastrofa!

Hišo nameravamo oblečt v macesen, a nas to vse bolj skrbi. Fasade, ki jih gledava, začnejo črnet (glivice) že prej kot v petih letih, še posebej, če jih namaka dež, kot bo pri naju, ker streha nima napušča. Govorila sem z dvema lastnikoma takšnih fasad in oba nameravata v kratkem ta les zamenjat z max ploščami oz. drugim materialom. Menda je razlog v tem, ker ne dobiš več kvalitetnega lesa. Vse je na hitro sušeno (sušilnice) in ob izpostavljenosti se razvije plesen... Sicer mi je les še vedno najlepši. Če kdo ve za koga, ki da garancijo...

Ma ne ga srat z leseno fasado :o .Oglej si za primer hiše v novem naselju Voge, Britof (Gorenjska),da te kap zadane,groza in strah Confusedhock: gdo se je to tako zmislil.Hiše so take kot bi imele starost nad petdeset let :lol: .
Zanima me ,kaj ljudje sploh vidijo v taki fasadi,da se potem odločijo za tak korak :? .
Če se ne motim, pri Riko ti dajo garancijo.

Če lesa ne boš zaščitil, naj si bo olje ali kakšen drug premaz, ti bo hitro posivel.

@veseljak
Meni je lesena fasada všeč.
če se les že v štartu pri proizvajalcu zaščiti s protiglivnim in antibakterijskim premazom, kasneje pa olji (olje ne podaljša življenske dobe, ohrani pa naravni videz lesa) in je to dobavitelj, ki mu lahko 90% zaupaš potem nebi smelo biti problemov, je pa dobro, da vzamete že obdelane deske in sicer iz vseh 4 strani.

<!-- m --><a class="postlink" href="https://zenles.net">zenles</a><!-- m -->
@colinmcrae
delate pa lepe fasade...
kakšna je cena samo za leseni del, brez izolacije
za primer zadnje reference ??
g. frank

ta objekt je bil izveden na ključ tudi fasada se je izvedla v celoti. se pravi 16 cm izolacija, les s podkonstrukcijo, paropropustna folija, gradbeni oder, obdelava špalet, oljenje... cena kot na internetni strani.Cena se vedno optimizira, za vsak objekt posebej (načeloma lahko pride samo par EUR razlike + ali - glede na steklene površine obračuna se stvar vedno v korist stranke), kontaktirajte me na ZS za podrobne info, mislim, pa da trenutno najceneje v sloveniji.

je pa dejansko izolacija najmanjši strošek pri celi stvari.

moje osebno mnenje je da so pri tek stvareh najpomembnejše rešitve detajlov

kmalu sledijo slike novega objekta

<!-- w --><a class="postlink" href="https://zenles.net">zenles</a><!-- w -->
veseljak Napisal:
sonček. Napisal:Komu je lesena - macesnova fasada zdržala vsaj pet let? Če posivi - super, če počrni pa katastrofa!

Ma ne ga srat z leseno fasado :o .Oglej si za primer hiše v novem naselju Voge, Britof (Gorenjska),da te kap zadane,groza in strah Confusedhock: gdo se je to tako zmislil.Hiše so take kot bi imele starost nad petdeset let :lol: .
Zanima me ,kaj ljudje sploh vidijo v taki fasadi,da se potem odločijo za tak korak :? .

ja sam res tista na zahodnem delu se mi ornk smili po 3. letih je čist črna :twisted:
Moj se ukvarja z lesom in ne bi imel nikoli lesene fasade. Macesen lahko vidiš v Dolenskih toplicah. Mislim, da se boš premislil ...
Ima kdo kakšno sliko počrnjene lesene fasade?

Kakšne so pa kaj alternative sibirskemu macesnu? Sem slišal, da je možno dobiti enak izgled samo, da je material iz umetne mase?
guli Napisal:Kakšne so pa kaj alternative sibirskemu macesnu? Sem slišal, da je možno dobiti enak izgled samo, da je material iz umetne mase?
Materialov, ki so podobni lesu je kolikor hočeš (pvc prevlečen s folijo, aluminij, razni kerock-i, fiberglass, laminati...)
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")termotomunichr("46")si/indexunichr("46")php?id=21[/url]
Vendar ne vem, kaj ima to skupnega z leseno fasado? Če si za naravno, daš naravno in se sprijazniš s pomanjkljivostmi, če pa te za to boli k., je pa brez veze, da kupuješ drage imitacije.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Jaz sem se tudi odločil, da bo del objekta v leseni fasadi.

Na sejmu Dom sem opazil termično obdelani les za fasade. Kot vem ta les ne spremeni barve, vsaj ne v taki meri.
če je les pravilno pripravljen, antibakterijsko in glivično obdelan, potem dobiva svojo patino počasneje in enakomerjenje, kot sem že nekajkrat povedal, oljenje vam bo samo podaljšalo naravni izgled lesa, bistveno pa ne vpliva na življensko dobo lesa. pomembna pa je izvedba in in posamezni detajli, ker tudi to vpliva na končni izgled in obstojnost lesa.

upam da sem lahko pomagal

<!-- w --><a class="postlink" href="https://zenles.net">zenles</a><!-- w -->
1 2 3 4 5 ... 11 Pojdi na stran 
Iskanje po temi