Objave: 136
Teme: 4
Ocena:
0
Bi rekla da je glavni smisel izolacije v prehajanju toplote... pozimi ne gre mraz not,poleti pa ne vročina... glede vlage oz kondenza pa takole...nekje ga je več nekje manj.. če imaste okna ki se dajo odpreti in verjamem,da hišo redno zračite ne bi smeli imeti problemov z vlago kot samo...oz.opazno... razen če živite v savni... Dober mojster ti bo prodal vse kar je mogoče,ni pa nujno da je to potrebno.Veliko je odvisno ob tega kaj je na zgornji strani strege...če je že zgoraj zračni most, sekundarna kritina, podeskano,pa še toplotna izolacija mislim da ne bi smel imeti problemom z vlago oz.kondenzom,razen če živiš v savni...
Ni pomembno,kako velik je uspeh,pomembno je,da smo mi z njim zadovoljni.
Objave: 13
Teme: 3
Ocena:
0
Po usem tem prebiranju na temo drugega zracnega mostu sem se odlocil da bi ga imel tudi sam..imam pa zdaj eno miiiickeno uprasanje. Vem kje mora bit ampak KAKO ga pa nardim?!? prbijem 2cm dilce pa cez spet colare, al sam dilce pa izolacijo?!? tavam u temi...pomoc prosim
Objave: 430
Teme: 11
Ocena:
0
OK, razumem zakaj in kako - ampak kako samo do kapne lege.
Kako pa preko napušča? Sam bi imel napušč namreč zaprt in tudi če puščam drugi zračni kanal pod deskami, mi vse skupaj bore malo pomaga, če spodaj zaprem.
Obstaja kakšna rešitev v tem primeru?
Objave: 2501
Teme: 178
Ocena:
0
eno vprašanje, verjetno bom butl izpadla, pa vseeno. Torej, špirovci so 18 cm. Vmes torej dava izolacije 16 cm, da ni čisto do desk. Preko gre še ena plast izolacije, npr 14 cm, ki jo lahko izvedeš (baje) tako, da jo tlačiš med knauf nosilce ali pa polataš z deskami 5x14 cm. No, potem pa preko tega pride pe folija ali pa al folija, ki pa se jo pričvrsti KAKO? Vem, da je treba spoje prelepit. Jo potem zabijaš gor ali kako drugače? Saj tudi knauf plošče moraš potem nekak pritrdit (jo preluknjaš??)
pa še podvprašanje, ata iba, rekel si, da je treba paroprepustno folijo prekiniti pri slemenu, kolikor sem jaz gledala krovca, je ni prekinil, ampak na vrhu dal eno stran preko druge. Je to v redu?
Alea iacta est
Objave: 7104
Teme: 41
Ocena:
34
neika,
v kolikor imaš vetrano podstrešje , naj ne bi bilo težav, v nasprotnem naredite kot pravi "ataIBA"!
Lep pozdrav
Objave: 2501
Teme: 178
Ocena:
0
kolikor sem jaz videla, 10 cm
Alea iacta est