PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Poševnina mansarde - izolacija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bi rekla da je glavni smisel izolacije v prehajanju toplote... pozimi ne gre mraz not,poleti pa ne vročina... glede vlage oz kondenza pa takole...nekje ga je več nekje manj.. če imaste okna ki se dajo odpreti in verjamem,da hišo redno zračite ne bi smeli imeti problemov z vlago kot samo...oz.opazno... razen če živite v savni... Dober mojster ti bo prodal vse kar je mogoče,ni pa nujno da je to potrebno.Veliko je odvisno ob tega kaj je na zgornji strani strege...če je že zgoraj zračni most, sekundarna kritina, podeskano,pa še toplotna izolacija mislim da ne bi smel imeti problemom z vlago oz.kondenzom,razen če živiš v savni...
Ni pomembno,kako velik je uspeh,pomembno je,da smo mi z njim zadovoljni.
jernej30 Napisal:ataIBA, torej:

-2cm zračnega prostora med deskami in
-izolacijo URSA SF38 20-25cm
-parna ovira zatesnjena z tesnilnimi trakovi (katero priporočaš?)
-knauf

Če prav razumem mora biti potem v fasadi pod napuščem (obitjem) tudi vgrajena mrežica za lažje kroženje zraka. A ne?

Sam bom imel po vsej verjetnosti leseno fasado, ki bo tudi prezračevana, zato razmišljam, da bi združil to prezračevanje. Le ne vem še, kako? :? Big Grin

Malo sem bil odsoten, gužva zaradi neurja s točo na Ptuju in okolici...
Vse boš naredil OK, za parno oviro uporabi pe (polyetilen) folijo s preklopom 10 cm.

Lesena fasada! To je malo bolj zahtevna stvar, ker ne vem kakšno debelino in sistem si si zamislil. Ali bo debelostenska ali v kombinaciji s
termoizolacijsko oblogo... Pazi, da ne boš pod les spustil hladnega zraka, če hočeš imeti les za zimsko izolacijo.
Grem na, baje, zaslužen dopust, vrnem se čez dobrih 14 dni.
LP.
Po usem tem prebiranju na temo drugega zracnega mostu sem se odlocil da bi ga imel tudi sam..imam pa zdaj eno miiiickeno uprasanje. Vem kje mora bit ampak KAKO ga pa nardim?!? prbijem 2cm dilce pa cez spet colare, al sam dilce pa izolacijo?!? tavam u temi...pomoc prosim
simonsimon Napisal:Po usem tem prebiranju na temo drugega zracnega mostu sem se odlocil da bi ga imel tudi sam..imam pa zdaj eno miiiickeno uprasanje. Vem kje mora bit ampak KAKO ga pa nardim?!? prbijem 2cm dilce pa cez spet colare, al sam dilce pa izolacijo?!? tavam u temi...pomoc prosim
Uporabiš za 2 cm tanjšo izolacijo od razpoložljive debeline. Deskaš tako, da je med deskami cca 5 - 10 mm prostora (nekaj ga nastane, ker se les izsuši), prekriješ s paropropustno folijo na deske,...Spodaj v odkapi pride mrežica za zajetje zraka, pri slemenu prekineš folijo, da se zrak iz spodnjega zračnega mosta združi z zgornjim in ventilira čez sleme. Če potrebuješ še kakšno inf, pokliči 02/618 53 90 med 7 in 16 uro.
LP
OK, razumem zakaj in kako - ampak kako samo do kapne lege.
Kako pa preko napušča? Sam bi imel napušč namreč zaprt in tudi če puščam drugi zračni kanal pod deskami, mi vse skupaj bore malo pomaga, če spodaj zaprem.
Obstaja kakšna rešitev v tem primeru?
Tadej7ad Napisal:OK, razumem zakaj in kako - ampak kako samo do kapne lege.
Kako pa preko napušča? Sam bi imel napušč namreč zaprt in tudi če puščam drugi zračni kanal pod deskami, mi vse skupaj bore malo pomaga, če spodaj zaprem.
Obstaja kakšna rešitev v tem primeru?

Normalno da obstaja. Menda ne boš izoliral napušča. Tam ko prekinjaš izolacijo rešuješ dovod zraka z režami... Verjetno tega ne boš delal sam, vsak moster pa to obvlada. če ti bom opisoval, neboš razumel. Za detajle in skice pa nimam osnovnih podatkov o strehi. če si blizu MB, pokliči 02/ 618 53 90 med 8 in 16 uro, ker drugače bova s pisrijami zgubljala čas.
LP
eno vprašanje, verjetno bom butl izpadla, pa vseeno. Torej, špirovci so 18 cm. Vmes torej dava izolacije 16 cm, da ni čisto do desk. Preko gre še ena plast izolacije, npr 14 cm, ki jo lahko izvedeš (baje) tako, da jo tlačiš med knauf nosilce ali pa polataš z deskami 5x14 cm. No, potem pa preko tega pride pe folija ali pa al folija, ki pa se jo pričvrsti KAKO? Vem, da je treba spoje prelepit. Jo potem zabijaš gor ali kako drugače? Saj tudi knauf plošče moraš potem nekak pritrdit (jo preluknjaš??)

pa še podvprašanje, ata iba, rekel si, da je treba paroprepustno folijo prekiniti pri slemenu, kolikor sem jaz gledala krovca, je ni prekinil, ampak na vrhu dal eno stran preko druge. Je to v redu?
Alea iacta est
neika,
v kolikor imaš vetrano podstrešje , naj ne bi bilo težav, v nasprotnem naredite kot pravi "ataIBA"!

Lep pozdrav
vetrano??
Alea iacta est
Meni je to izjemno nenavadno kar pravite tu. Pa zanimivo mi je da sem do sedaj to zasledil samo pri tebi ataiba in pri zadnji stranki kateri je neki ing. iz ptuja to predlagal - mogoce ti Wink? Se bolj cudno mi je to, da niti v navodilih URSE ne pise niti ni narisano to kar vi pravite. No... niti v nbenih drugih navodilih od proizvajalcev izolacije ali kritine. Ampak dobro...mogoce so pa to se stara navodila Smile
Lep pozdrav,
Kroket
neika Napisal:eno vprašanje, verjetno bom butl izpadla, pa vseeno. Torej, špirovci so 18 cm. Vmes torej dava izolacije 16 cm, da ni čisto do desk. Preko gre še ena plast izolacije, npr 14 cm, ki jo lahko izvedeš (baje) tako, da jo tlačiš med knauf nosilce ali pa polataš z deskami 5x14 cm. No, potem pa preko tega pride pe folija ali pa al folija, ki pa se jo pričvrsti KAKO? Vem, da je treba spoje prelepit. Jo potem zabijaš gor ali kako drugače? Saj tudi knauf plošče moraš potem nekak pritrdit (jo preluknjaš??)

pa še podvprašanje, ata iba, rekel si, da je treba paroprepustno folijo prekiniti pri slemenu, kolikor sem jaz gledala krovca, je ni prekinil, ampak na vrhu dal eno stran preko druge. Je to v redu?

Zaporedje od zgoraj navzdol:
- paropropustna folija na deskah
-deske
-zračni most 2 cm pod deskami
-izolacija med špirovce
-dodatna izolacija brez vmesnih folij v kontaktu z gornjo in brez zračnih mostov!
-parozapora
-Knauf

Prezračevano s kapnimi rešetkami in v slemenu.

Če je krovec dal v slemenu eno folijo preko druge brez da jo je dvignil, je naredil napačo (kot mnogo drugih :evil: ). Vprašanje je samo koliko je preklopa.
kolikor sem jaz videla, 10 cm
Alea iacta est
kroket Napisal:Meni je to izjemno nenavadno kar pravite tu. Pa zanimivo mi je da sem do sedaj to zasledil samo pri tebi ataiba in pri zadnji stranki kateri je neki ing. iz ptuja to predlagal - mogoce ti Wink? Se bolj cudno mi je to, da niti v navodilih URSE ne pise niti ni narisano to kar vi pravite. No... niti v nbenih drugih navodilih od proizvajalcev izolacije ali kritine. Ampak dobro...mogoce so pa to se stara navodila Smile

Slabo bereš literaturo. drugi zračni most se vedno bolj poudarja. Res je, da o njem že leta razlagam in prepričujem vse "znalce in neznalce". Kdor malo obvlada osnovnošolsko fiziko, mu je zelo hitro jasno in delo izvaja pravilno.
Na tehničnih prospektih firme Creaton so zelo lepo razvidni detalji prezračevanja streh pri različnih kritinah in različnih sistemih zračenja. Žal je na trgu mnogo slabo priučene delovne sile, ki "strokovno" izvaja dela. Podpiramo jih pa sami, ker so pri ponudbah praviloma cenejši.... Je pa zato sanacija toliko dražja.
LP.
neika Napisal:kolikor sem jaz videla, 10 cm

Ker boš imela pod folijo malo zraka, ne bo hudega. Zračenje je tudi pod slemenom levo - desno. Pri večji količini zaprtega zraka pa se tako prepreči prezračevanje in folija v slemenu kondenzira (topla greda).
Ne vem o kaksnih reklamacijah govoris.
30let stare hise z enim zracnim mostom (kokr so ga pac naredili) in izolacijo (celo brez parne zapore oz. celo bitumen), se danes lepo stojijo in sluzijo svojem namenu. Drugace pa se rad ravnam po navodilih proizvajalca: [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")ursaunichr("46")si/_files/Posevna_streha_SLOunichr("46")wmv]Ursin video[/url]. [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")creatimunichr("46")si/indexunichr("46")php?sv_path=8421,17535]Creaton prikaz kjer ni 2 mostov[/url]. Sej ne recem da nimas prav in tudi rad sprejemam novitete, ampak je pa lahko tudi pretirana pazljivost vcasih pogoj za nastanek alias za zgovarjanje pri reklamacijah. Mene je samo strah, da pri tem nacinu ki ga ti zagovarjas, slucajno se bolj ne stimuliras kondenzacijo v samem jedru izolacije. Torej topla izolacija in mrzli zrak ki pride skozi zracni kanal, pa zacnejo nastajat kapljice na izolaciji. Vemo da topli zrak vsebuje problematicni kondenz, kar pomeni da se le-ta tudi nabira na ''topli strani pregrade''. Torej v poletnih dneh ni to tezava saj se nabira na parapropustni foliji. Malo vecji problem lahko naceloma pride pozimi, ko toplota prehaja iz izolacije, lesa in parapropustne folije v zracni most. Tukaj resnicno govorimo o navlazevanju lesa ampak ce das ti med spirovce 20-30cm izolacije, je razlika med toploto ki prehaja iz izolacije in zunanjim delom tako majhna da je zanemarljivo govoriti o prekomerni vlagi in kondenzaciji. Pri cemer ce ti naredis dodatni zracni most in s tem stropu ukrades 5cm, sprozis dost vecjo moznost za prehod toplote in posledicno vlage ter nastanka kondenza. Je pa se ena stvar. Gips plosce oz. gips sam je vpojn kar pomeni da poleti vsrka vase prekomerno vlago, katero pozimi odda v prostor. Torej ze sam gips pomaga in susi zrak. Zatorej, moras ze prvotno prepreciti prehod vlage iz notranjosti v zunanjost in to naredis s popolno zaporo med gipsom in izolacijo (tukaj me je sokiralo v ursinem videu, kjer se mi je zdelo kot da so dali parapropustno folijo ConfusedhockSmile. In ta zapora se mi zdi da je en od kljucnih dejavnikov pri preprecevanju kondenziranja. Kaj pravis glede tega?
Lep pozdrav,
Kroket
1 2 3 4 5 6 ... 154 Pojdi na stran 
Iskanje po temi