PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Bomo spet ogrevali na kurilno olje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Citat:Da, vendar se cena izračunava za 14 dni nazaj in trenutno nafta na trgu še ne raste in črpanje se ne zmanjšuje. Deregulacijo so pa tudi prestavili za vsaj 2 meseca, tako da je velika verjetnost da bo šel kurilc še dol.

Kako se cena ne zvišuje? Trenutno je brent cca 35$ na sodček, kar je kar 30% višja cena od dna, ki je bil v preteklih 14 dneh pri 27$. Sicer so v izračunu cene šele 4je dnevi od 10ih, ampak bi si skoraj upal trditi, da naslednja sprememba cen ne bo pocenitev.
Še enkrat in verjetno ne zadnjič:
Cena naftnih derivatov se ne določa po ceni surove nafte, ampak po povprečni borzni ceni naftnih derivatov!

Seveda je cena naftnih derivatov odvisna od surove nafte, ni pa nujno da je vpliv takojšen in v enakem procentu.
se strinjam da ceneje pri nas ne bo več šlo-mogoče cent ali dva v naslednjih mescih.imajo izračunano koliko prihodkov MORAJO dobiti od derivatov.
za izračun pa mislim da se uporablja formula ki vzame povprečje v 14 dnevih.natančen model je spet magija ker s trošarino (ki jo sprejmejo v ponedeljek za torek) popravijo končno ceno.
u glavnem blagor unim ki so blizu meje.
Blagor?
Jaz imam čez mejo dražje gorivo in mi na pamet ne pada, da bi tam kupoval.....
okej pol pa meje avstrije.ko je 0,45eur.
Pa še to pod pogojem, da je črpalka s tako nizko ceno blizu, ali če tam delaš in se voziš mimo take črpalke........
Na črpalkah v Avstriji nimajo kurilnega olja.
In ne moreš prepeljat kurilnega olja iz Avstrije v Slovenijo brez da imaš koncesijo in pa še vse dajatve je treba pri nas plačat.
Zdaj pa me podučite, kako ste prišli na ceno 0,45€ za nas.
Zaradi tega se cena pri nas ne bo bistveno pocenila.Drugače je z pogonskimi gorivi, če si ti da gori tankat.
cene bodo šle samo gor, nenazadnje noben noče deflacije, bankirji pa še najmanj, sploh tistt ta glavni. in pše bo treba, bo država ovedla ukrepe (no, v bistvu so že napovedani), da bo prek dajatev (spet, trošarine, okoljksi davki in vse ostalo) dvignila cene.
kronološko so šle (pa ne geldat samo od 2007, homer) cene samo gor, tudi deleža dajatev pri litru goriva (kar sem govporil prej). in če vemo da naft regulira inflacijo (kar je dobiček bank oz tsitih, ki zalagajo banke) ipd, potem še kako regulira (svetovno) ekomonijo, katero vemo, kdo pa njo regulira.
stvar je čisto enostavno, ko pogledaš skozi pravo prizmo.
Levi drugega, kot dvigat dajatve, nikoli ne bodo znali.
Pri tem niso sposobni ocenit, da če bi bilo pri nas gorivo za vozila cenejše, bi bilo predvsem v obmejnem pasu veliko več Avstrijcev in drugih, ki bi veliko več potrošili tudi v vse mogoče druge namene. Sicer pa smo tako majhni, da bi lahko rekli, da je cela Slovenija obmejni pas.
Levi drugega, kot dvigat dajatve, nikoli ne bodo znali.

dejmo prosim, ne z levo-desnimi debatami. dvigovali so in še bodo oboji, to so višje komande Wink
in kot sem rekel, tudi s sprostitvijo cen v našem primeru ne bo dosegli nič, razen dvig cen, da ne razmagam na široko zakaj (pač specifika trga).
Drnovšek je bil levi in takrat je bil bencinski turizem pri nas množično razširjen.
Po tistem je šlo vse niz brdo vključno z desnimi.
allagas Napisal:se strinjam da ceneje pri nas ne bo več šlo-mogoče cent ali dva v naslednjih mescih.

Jaz pa mislim, da komot lahko nafta gre v nekem doglednem času tudi do 20 dolarjev in s tem cene kurilca nekje na na 50-55 centov/liter, tudi če se bodo trošarine dvigovale v tem odobju. Sej se nič ne mudi, zakaj pa ne bi bile cene kurilca ugodne vsaj nekaj let. Tisti, ki ima prazno cisterno naj nafila, če ne pa pač naslednje leto. Kaj dosti narediti itak ne moreš, edino, da lepo kuriš. Jaz vem, da lahko tudi v večjem mrazu spuščam v radijatorje tudi 40 stopinj, kar je čisto okey, tudi če bi kupil TČ, pa jo pač nebom, ker ni potrebe. Peč bo delala še vsaj 10-15 let.
Ej res pustmo politko, sam to moram pa rect: pr nas ne levi ne desni ne znajo! Razen krast zase, tam so pa carji... sodisca pa nic. Zdaj dam pa mir na to temo.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
rok77a Napisal:
allagas Napisal:se strinjam da ceneje pri nas ne bo več šlo-mogoče cent ali dva v naslednjih mescih.

Jaz pa mislim, da komot lahko nafta gre v nekem doglednem času tudi do 20 dolarjev in s tem cene kurilca nekje na na 50-55 centov/liter, tudi če se bodo trošarine dvigovale v tem odobju. Sej se nič ne mudi, zakaj pa ne bi bile cene kurilca ugodne vsaj nekaj let. Tisti, ki ima prazno cisterno naj nafila, če ne pa pač naslednje leto. Kaj dosti narediti itak ne moreš, edino, da lepo kuriš. Jaz vem, da lahko tudi v večjem mrazu spuščam v radijatorje tudi 40 stopinj, kar je čisto okey, tudi če bi kupil TČ, pa jo pač nebom, ker ni potrebe. Peč bo delala še vsaj 10-15 let.

Jah racunice ni kolk ti serviser peci pa dimnikar odneseta ce si sam ne delas tega,to je strosek dveh mescev elektrike tc...
Ce pride kurilc na 25 centov mogoce...
1 ... 35 36 37 38 39 ... 42 Pojdi na stran 
Iskanje po temi