Objave: 856
Teme: 11
Ocena:
0
sam delam bolj preračun na porabo kwh za ogrevanje.
nekje 8600kwh (950eur v 6 mesecih brez sv) kar znese ob 10kwh/l 860l ko-ob trenutni ceni 0,65 je to 559eur?!
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Ja, 860l, če bi kotel delal s 100% izkoristkom ......
Ocena:
0
razumem ja.saj zato pa sprašujem koliko upoštevate dobljene energije iz litra ko. 80%?
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Ja odvisno od tvojega kotla?
Ocena:
9
80% bi bilo pri zelo dobrem kotlu....
Ocena:
53
No, sodobni NT kotli na olje imajo večinoma 95% izkoristek.
Ocena:
0
nimam nobenega kotla.tudi nabaviti ne mislim ker sem vrgel ven ferolli peč+gorilec 4 leta nazaj.pa še dimnikar bi svoje prinesel.
zanima me pa koliko se pri računanju upošteva.imam tč vv in zgoraj omenjeno porabo.nt kotli so pa od 2 jurja naprej?
Ocena:
53
Ja če ga nimaš, boš verjetno primerjal novega z 95%. Za cene glej cenike, mislim da sem videl kondenzacijskega Buderusa za dobrih 2k€?
Objave: 379
Teme: 7
Ocena:
0
Verjetno vsak ogreva tako, kot se njemu zdi najbolj smiselno, pač glede na ceno energenta, ceno ogrevalne naprave, komfort... kar je komu pomembnejše. Bi pa morala vsaj država gledati malo širše in subvencije in davke prilagajati tudi družbenim koristim. Vsaka stvar ma svoje - in +. Kurjenje z ELKO je ''manj prašno'' od peletov in drv, po drugi strani pa je direktni odliv kapitala iz države. Toplotne so verjetno bolj sprejemljive tam, kjer je na voljo več čiste energije...
Reštev je verjetno v tem, da bi morala država spodbujati trajnostne oblike na lokalni ravni, kar je pač v katerem okolju najbolj optimalno.
Prvi ukrep pa bi jaz uvedel vsaj 70% subvencije za kolektorje za ogrevanje SV na vsako hišo, na ta način bi pridobili največji prihranek energije. Saj bi se vsaj polovico leta praktično vsa topla voda pridobila na najbolj poceni in čist možen način.
Ocena:
9
Jaz tudi mislim, da bo cena šla prej gor, kot dol.....
Ne pozabimo namreč, da sta v Slo le dva omembe vredna "igralca": Petrol in OMV, ki si bosta lepo razdelila pogačo.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Kje pa ti živiš? V Lj. ni subvencije za TČ pa še marsikje drugje ne.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!