PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sivka Napisal:Vincent
Moja starejša hči že celo zimo hodi v kratkih hlačah, tanki majici s kratkimi rokavi in brez nogavic po hiši. V sobi 21 stopinj.

Naša me je danes pri 27 stopinjah prosila, da ji pokrijem noge. Jaz sem jo pocvirnal v spalnico, kjer je bolj znosnih 24.

Na kuhančku smo imeli sosedo, ki jo je skoraj kap. Ne more spati, če je v spalnici več kot 10 stopinj. Ob tem infu je mene skoraj kap.
Ko pa si ji povedal račun za elektriko, (ki je nižji od tvojega) jo pa je kap Wink
Niti ne več, so sosedje zdaj že navajeni na tisto škatlo zadaj :-D

Je pa ta soseda res pojava, zunaj -10, ona pa v kratkih rokavih futra goske :-)
Pa kadar smo pri njih na obisku, zdaj je sama, mož umrl leto dni nazaj, ostanemo kar v bundah, he he.......
Ampak je zlata duša, resnično.
E vidiš, prav takim so namenjeni IR paneli. Pri tej gospe bi bil, brez dileme, zelo varčen.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Berghaus Napisal:...Naša me je danes pri 27 stopinjah prosila, da ji pokrijem noge. Jaz sem jo pocvirnal v spalnico, kjer je bolj znosnih 24...
Big Grin
Bi šla na Havajih pri 26 stopinjah z mojo lavfat, al bi šopala klimo na 19 stopinj?
Berghaus Napisal:
Sivka Napisal:Vincent
Moja starejša hči že celo zimo hodi v kratkih hlačah, tanki majici s kratkimi rokavi in brez nogavic po hiši. V sobi 21 stopinj.

Naša me je danes pri 27 stopinjah prosila, da ji pokrijem noge. Jaz sem jo pocvirnal v spalnico, kjer je bolj znosnih 24.

Na kuhančku smo imeli sosedo, ki jo je skoraj kap. Ne more spati, če je v spalnici več kot 10 stopinj. Ob tem infu je mene skoraj kap.
Pa niste normalni, pri 27° si grem še poleti zmočit majico in sedet pred ventilator.
Berghaus ima prav!!!
Pozimi je pravilno 27 (in še vedno rabiš deko). Poleti mora biti 21 (v samih gatah). Drugače ne gre.
In potem se pri 50+(letih ne stopinjah) zjutraj, ko te nič ne boli/tišči vprašaš če si sploh še živ :wink:
Hmmm, a si ziher!?
Jaz delam tako (o ostalih grehih niti ne bi), pa sem kot roža.
Moji sovrstniki sami športniki, kao utrjeni. Ko kakega povabim na kakšno dvigovanje uteži (pri gradnji), jo ni bolezni, ki jo ne bi imeli (križi, hrbtenice, vrat, cukr, bypasi...). Nekaj najbolj zdravih že pogrešam. Recepta za dolgo in dobro oz. zdravo življenje preprosto ni.

Sicer za 17 - 18 stopinj v bajti niti kuriti ni treba. Taki se lahko hvalite z nizko porabo.
V neogrevani kleti imam 17 stopinj trenutno. Da bi živel v takem? Čemu sploh živeti?
Neogrevana klet se greje iz zemljine. Moj izolirana bajta pa je imela pred vgradnjo ogrevanja v takih razmerah +3°. Tako da ne s takimi, da za 18° ni potrebno ogrevati...
Da ne bo pomote, načeloma furamo konstantnih 23 stopinj po celi bajti, samo ko se pa zakuri kamin gre logično temperatura papa.
Energetik81 Napisal:Neogrevana klet se greje iz zemljine. Moj izolirana bajta pa je imela pred vgradnjo ogrevanja v takih razmerah +3°. Tako da ne s takimi, da za 18° ni potrebno ogrevati...
OK, sarkazm!?
Je pa razlika med ogrevanjem na 18 in 25 stopinj. In to strašanska.
Ko mi še nismo živeli noter, so kolektorji držali bajto skozi čez 15 stopinj. Tudi do 18 je prilezlo.
Zdaj seveda pripomorejo mnogo manj, ampak še vedno.
Kdor jih nima, seveda greje za 18. Ampak resnično ne dosti.
Fery Napisal:Hmmm, a si ziher!?
Jaz delam tako (o ostalih grehih niti ne bi), pa sem kot roža.
Moji sovrstniki sami športniki, kao utrjeni. Ko kakega povabim na kakšno dvigovanje uteži (pri gradnji), jo ni bolezni, ki jo ne bi imeli (križi, hrbtenice, vrat, cukr, bypasi...). Nekaj najbolj zdravih že pogrešam. Recepta za dolgo in dobro oz. zdravo življenje preprosto ni.

Sicer za 17 - 18 stopinj v bajti niti kuriti ni treba. Taki se lahko hvalite z nizko porabo.
V neogrevani kleti imam 17 stopinj trenutno. Da bi živel v takem? Čemu sploh živeti?
Fery ti si itak izjemna izjema, a izjeme potrjujejo pravila 8)

Včeraj sem v štedilnika znoslil 30-40 kg, kar ni malo, za telih naših 18 do 21 stC. Zjutraj pa v spalnici 15 stopinj, spomin na hladno jutro v gorski koči.
A čemu živet? Na primer, včeraj tamali odloži telefon in pravi:"Oči, a greva kolesarit?"
Ja tudi za to, pa da tamali (13 let) odloži telefon, tablico, računalnik, pa da fotra vpraša, "a greva ven" in me goni dve ure po zasneženih goznih poteh z gorcem, ki si ga je sam kupil namesto PlayStation 4.
O rožicah, ki jih jest poznam pa:
Čisto fit je ... ko zjutraj vstane ma pri ravnotežju na eni nogi težave k gate gor vlač Sad
Takole dva hloda [url=httpsunichr("58")//goounichr("46")gl/photos/gpvctpZDApnwsHmt8]olupi[/url], pa potem 2-3 branike [url=httpsunichr("58")//goounichr("46")gl/photos/kuijMLbuVV7xQ7mBA]stran obreže[/url] in naslednji dan ne more več.
Gremo kolesarit ... ti pojdi kar naprej jest bom šel pa svoj tempo.
Se zmenmo, odklop, gremo z biciklom v Pulo iz Ljubljane, pa moram mojo ženo klicat naj ga pride v Postojno iskat, ker je njegova pač zdoma. :oops:
Bi zjutraj še enkrat, pa dec ne more. :?
Spije en sixpack, pa ne more na Šmarno goro odlavfat, kaj lavfat še hod teško, pa ga kao tko dobr nese. Big Grin
Pravim kako za časa služenja JNA v Mostarju nisem mel jajc s [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")24urunichr("46")com/video-skok-s-24-metrov-visine-s-perspektive-skakacaunichr("46")html]starega mosta[/url] (dobrih 20 m) v Neretvo skočit, pa pravi, da pa on najbrž bi. Se gremo metat na [url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")youtubeunichr("46")com/watch?v=ZJv0kV1bJqg]Mljetu s klifov[/url] Ivica&co @2:30, pa z mojim tamalim na "šala mala" dobrih 10 m noče.
Gremo na Havajih hodit par deset kilometrov po skalnatih obalah, pozimi hajca na 24, tam pa pri 26 stopinjah jokca, ... se ne počuti več tako fit. 8)
Ga učim kozo pomolst, pa ne more dokončat, ga roka boli, ker ima koza zanj premajhne zezke :roll:
Se menimo za prehodit etapno tekaško/smučarsko traso na Finskem, pa sliši distance in kake temperature so možne in se skrč k na 90 stopin opran volnen pulover. Isti dan se je delal pa norca iz naslova članka na MMC, da nas bo tele dni zajel polarni hlad.
Gremo 8 m3 betona zmešat, pa misli da sem nor. Da naj hruško naročim, ker se kao ne splača par kubikov telovadbe skozi mešalca.
8)
steklenicka Napisal:Sicer pa Francisek, kaj niste začeli vi kuriti v kaminu?

LP, steklenicka

Zacel, zacel, probal, testiral porabo drv v kaminu in je toti sporhet vecji pozeruh kot kaloriferji...., cele bajte pa itak ne morem ogrevati preko kamina. Pa se cez kamot ga ni.
Kar se distribucije tiče, gotovo drži, da je šporhet lokalne narave in bo težko enakomerno pokril hišo.

Kar se pa primerjave cene kWh toplote elektrika/drva tiče, pa to gotovo ne drži.

Mimogrede, kakšna je cena kWh elektrike v Švici? In cena metra drv?
1 ... 31 32 33 34 35 Pojdi na stran 
Iskanje po temi