Objave: 14
Teme: 0
Ocena:
0
Živjo
Nekaj, je ta tema kar zaspala?! Ker, smo tudi mi postali lastniki uplinjaka Waltis viva extreme 19 kv, bi blo fajn,če bi še kakšno rekli glede delovanja tega kotla.Saj med prazniki sem to in nekaj sorodnih tem predelal vendar razen "CimaBella"(se mi zdi da proti) in pa cvicek01(za ta kotel)drugih uporabnikov tega kotla, nisem zasledil. No meni trenutno ta kotel še kar deluje, le dimni plini, se mi zdi, gredo kar visoko 190-210 stopinj, kljub skoraj zaprtemu primarju in malo odprtem sekundarju.Kolikor sem zasledil, sam kakšnih nastavitev ventilatorja ne moreš regulirat ? Me pa moti, ker ventilator pri prazni peči, ko že pogori, še dela, mislim da do temp dimnih plinov 70 stopinj Me tudi zanima,če je potrebno in kako čistite ventilator?
Ocena:
0
Ja, pa lahko noč, kdor je še pokonci.
LP Franc
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Jaz pri svojem kurim spodaj. Tako je vsaj deklariral proizvajalec peči. Nekajkrat sem ga zakuril tko, da sem ga nafilu z drvmi in na vrh postavil kar kocko za roštilj prižigat, zadeva lih tko dela. V bistvu večje razlike ni, če ga zakuriš zgoraj ali pa spodaj, morebiti so polena kakih pet minut prej vsa v plamenih, če ga zakuriš zgoraj.
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Običajno so ventilatorji na vplinjakih zadaj, odviješ tiste štiri matice pa ga ven vzameš. Ampak je po moje to nepotrebno, saj se na turbini ventilatorja ne nabere skoraj nič prahu (pepela). Jaz sem ga ven vzel po petih letih delovanja, ker mi je crknil zagonski kondenzator, pa ni bilo kaj pucat.
Ocena:
0
Jao! Boris ne mi rečt ! koliko časa pa vam že dela kotel, ker meni so zatrdili, da imajo sedaj nove IK in naj bi ne bilo več problemov z njimi!? Glede nastavitve ventilatorja, a potem vam pa ventilator med delovanjem ugaša, a kako to potem deluje?
Objave: 266
Ocena:
0
Kotel bo konec januarja eno leto v hiši.Serviserja tudi po 2x pozivu ni še blizu.Sem poklical tudi monterja ,da skupaj z trgovcem urgirata v Valtis.Glede ventilatorja je tako-ko zaženem kotel gredo dp do temp vode 70 st do 190,po tem ventilator zmanjša na 75%,to se ciklično ponavlja približno eno uro,v tem času prileze temp peči do 70.Potem se dp in ventilator ustali na neki normalni vrednosti.Serviserji trdijo ,da je to ok kot trdijo da so dp na 180 st optimalni,kar pa preverjeno ni ok saj peč prehitro pogori in ne da od sebe dovolj. Skratka po vsem ocenjujem to podjetje kot hm.pravijo 'DRŽI VODU DOK MAJSTORI ODU'.
Objave: 1247
Teme: 13
Ocena:
0
Fran.k in boris64, mogoče bi svoje izkušnje raje opisala na Waltisovi temi, ker je tale precej nepregledna. Boris, mislim, da se bo to kar opisuješ dalo zrihtat, malo bo treba pogledat nastavitve ventilatorja. IK naj ti zamenjajo za novo /staro, predvsem pa ne sme imeti zgoraj nič lufta, če ne drugače, jo sam zgoraj zatesni.
Fren.k jaz sem relativno zadovoljna s kotlom, izkoristek izgorevanja (ETA) imam okoli 90 %, izkoristek prenosa na vodo pa okoli 80 %. Za doseganje teh rezultatov pa je bilo potrebno kar nekaj časa presedet v kurilnici.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Problem je v tem da si sedela TI in ne tisti ki je napisal tak izkoristek.
Kot sem nekje bral je tudi cviček že šinfal waltisa.
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=27168&p=627689#p627689">viewtopic.php?f=7&t=27168&p=627689#p627689</a><!-- l -->
Ocena:
0
ups.....me je punca tak zmedla z svojimi izračuni in preračuni, da sm kar tu obstal !! Evo se že selim na uplinjevalec WALTIS
Kurjačem pa en LP
Objave: 10
Ocena:
0
Pozdravljeni,
evo meme spet na forumu in se je nakaj tudi zgodilo med tem časom ,od kar sem nazadnje pisal.Na kratko prvo zimsko kurjenje smo prestali tako da je počila šamot v spodnji komori,dečki iz servisa(Waltis)prišli in zamenjali z novejšim ter drugega proizvajalca.Od tedaj sem misli da peč dela O.K.Nato sem smontiral dimni termostat v dimnik takoj pri peči in ugotovil da za 25 stopinj diference med Waltisovim regulatorjem.Sem zamenjal z pravim dimniškim tipalom 80mm dolgo in namestil do sredine cevi-zdaj razlika 4do5stopinj TDP.za par mescov moj tast ugotovi razliko temperature vode v kotlu in zalogovniku.Spet sem se podal živet v kotlovnico insem z pomočjo Seltronove regulacije in z Laboratorijskem tipalom ugotovil,da Waltisov regulator laže 10 stopinj-kratka kaže 70 stopinj dejansko pa samo 60 stopinj vode.spet kličem serviserja in so tudi hitro prišli-VSAKA jim čas.
Zamenjal z novo regulatorjem stanje pa isto ,potem smo se malo skregali ker mi ni hotel verjeti in potem je serviser svetoval idejo .Prinesel je starega rabljenega regulatorja in vidi ti njega ,zdaj je kazal samo 3 stopinje razlike.Še sam serviser ni mogel verjeti.Zdaj bojo regulatorja poslali nazaj na firmo na kalibracijo regulatorja.Drugače pa peč dela zelo dobro po vseh teh problemov,TDP se giblje 145-175 stopinj,zalogovnika mi fajn enakomerno polni in gori 4do 5 ur z enim nalaganjem.Glavno kako omenjeno tu na forumu se res treba špilat z pečjo in ga nastaviti na svoj dimnik in okolico.Zdaj me samo še interesira kako dolgo zdržijo samotne obloge na vratah ker so še prvotne od nakupa ,augusta bo 2 leti v delovanju.Ah ja,še HVALA za vse Vas v tem forumu ker ste mi dosti krat pomagali z Vašimi nasveti.
Hvala ,lep pozdrav (bom se spet oglasil)