PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aleš, nimam pojma o s(t)piroporju .... o EPS mogoče med drugim toliko, da vem da mora zoper gorljivost vsebovat zdravju škodljivo snov.
Ampak logika mi ni dopuščala sprejet tvoje trditve, ker se mi sliši, kot če bi rekel, da poznaš enga fasaderja, ki teče na 100 m sekundo hitreje od Usiana Bolta (ja zakwa pa pol dela za jurja na mesec, če bi lahko služil s tekom milijon na mesec?) in sem šel pogledat na strani proizvajalca.
Če drži podatek λ: 0,032 W/mK za grafitnega ter λ: 0,039 W/mK za belega in ker obvladam osnovnošolsko matematiko za pozitivno oceno, znam izračunat, da tukaj nabijaš ti.
timi11 Napisal:janipapilon
Pri 22 cm izolacije bo potreboval še prezračevalni sistem!
Gre za starogradnjo.
Zakaj?
Asator Napisal:+kako široke bi bile potem nove okenske police.
7 cm već :?: za nageljne, kot pri 15 cm
janipapillon Napisal:
timi11 Napisal:janipapilon
Pri 22 cm izolacije bo potreboval še prezračevalni sistem!
Gre za starogradnjo.
Zakaj?

Zato ker se bo zadušu od lastnega prdca,če ne bo imel okna "na kip". 8)Oktobra bo še vedno vohal vonj po praženju ocvirkov,ki jih je pripravljala njegova draga v januarju istega leta. :mrgreen:
janipapillon Napisal:
Asator Napisal:+kako široke bi bile potem nove okenske police.
7 cm već :?: za nageljne, kot pri 15 cm
Včasih so široke police dobrodošle. Ti vsaj teglov takoj ne odpihne. Drugače se jih rešiš tako, da okna premakneš na rob zida.
Res je, ko imaš enkrat postavljen oder, so tisti dodatni cm izolacije in malo daljša sidra zanemarljiv strošek glede na kasnejše prihranke.
timi11 Napisal:Zato ker se bo zadušu od lastnega prdca,če ne bo imel okna "na kip". 8)Oktobra bo še vedno vohal vonj po praženju ocvirkov,ki jih je pripravljala njegova draga v januarju istega leta. :mrgreen:
Ja pa jade. Ker pri 10cm bi bilo pa kaj drugače? Zrači se skozi okna ali prezračevalni sistem, ne pa skozi fasado.

aleš.h Napisal:Daj nehajte nabijat s temi nesmiselnimi metri in metri debeline grafitnega spiroporja ... Saj je cel smisel grafitnega v tem, da dobiš z manj debeline enako izolativnost, ne pa obratno ... In še to na delih fasade kjer rabiš vsak cm - recimo stopnice, balkon itn.

22cm grafitni EPS je pa ekvivalent okoli 35cm EPS ... Zdaj mi pa prosim povejte kdo od vas ima 35 cm EPS-a ...
Ekvivalent 27cm navadnega je pa res... Jasno da lahko navadni EPS, ampak že tako jamra, kakšne bodo police.
Velike debeline so smiselne, ker ima električno gretje. Niso to nesmiselni cm.

Hiter na palec izračun, predpostavimo kockasto bajto 10x10m, fasade cca. 200m2.
Pri 15cm navadnega EPS mu bo šlo skozi fasado 3MWh elektrike na leto, to je 300€.
Pri 22cm grafita bo šlo skozi fasado 1,8MWh elektrike, 180€. Razlike v 10 letih 1200€, v 20 letih 2400€. Zdj naj si gre pa računat, za koliko dodatka bo dobil 22cm grafita namesto 15cm belega.
Asator: ko te berem v tej temi si mislim: človek, kaj ti je bilo tisti dan, ko si nabavil IR panele? Ti je padla opeka na glavo? Nisi nič bral tega foruma? Zakaj nisi raje nabavil navadnih kaloriferjev, če se ti je tako mudilo?
Upam, da boš pri naslednji investiciji vsaj malo premislil, kaj delaš.
Sicer pa, kaj me briga, denar je tvoj!
Sem se pa z sosedom pred kakim tednom pogovarjala o IR panelih. Je tudi njemu eden hotel prodati to zadevo in ga je že prepričal v njih. Sem ga zelo ognjevito prepričevala naj tega ne dela in tudi zakaj ne. Bomo videli če sem ga prepričala.
Jaz sem jih vrnil , k sreči mi je prodajalec vrnil tudi denar saj je bil tak dogovor če ne bomo zadovoljni.Po dveh tednih sem odmontiral, spakiral in adijo.Zakaj? Ker enostavno niso dovolj pogreli.Termostat se skoraj ni izklapljal, nas pa je zeblo.Klima je še vedno zakon!
Citat:Asator: ko te berem v tej temi si mislim: človek, kaj ti je bilo tisti dan, ko si nabavil IR panele? Ti je padla opeka na glavo?
Pustite človeka dihat.
Vam ni dosti , da je globoko vdihnil že , ko je podal svojo izpoved v ta forum... :!: :?: Idea
Zdaj bi pričakoval tiste zagovornike @ Vermont (ki greje stanovanje z enim panelom Idea, na račun sostanovalcev bloka! ), vključno z npr. g. v.d. -ki je že nekoč malce skušal v forumu... pa se je raje umaknil-nismo dosti eko :?:
Mogoč bi bil izgovor, da ni kdo uporabnikov prav farbal, kot so nafarbali oni kupce v dobri veri :roll: [url]httpunichr("58")//ekosenunichr("46")si/sl/thermosun-barva[/url]
Kje je tu npr. ZPS ali davkoplačevalskih izseskovalcev, ki kao delajo v prid državljanov? Ja.... druga Švica Cry
Upam , da je vsaj Francisek porihtal ogrevanje v pravi...
Ne boš verjel, samo ta barva res deluje. So šalabajzerji delali fasado, pa je toplotni most preko preklade pri oknu. Se je nabirala plesen.
Prebarval s to barvo. Vendar sem jo napacal na debelo, vsaj 3 mm (izgled je v redu, ker sem dal veliko plasti). Po moje x10 debeline, kar priporočajo.

Če položiš roko na to prebarvano površino, je ta takoj topla na otip, podobno kot stiropor. Zid zraven, pa odvaja toploto roke. Tudi plesni ni več.
Za plesen verjamem... Vendar 15-20% na ogrevanju ?!

Ne boš verjel jaz mam pri tej podobno izkušnjo[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")jubunichr("46")si/fasadni-sistemi-energetske-resitve/dekorativni-ometi/jubizol-kulirplast-18-premium[/url] , napram navadnemu apnenemu premazu :wink:
Ne me linčat , če slučajno nimam občutka :mrgreen:
Asator, zakaj ne pustiš klime, da dela non/stop?
yan1234 Napisal:Če položiš roko na to prebarvano površino, je ta takoj topla na otip, podobno kot stiropor. Zid zraven, pa odvaja toploto roke. Tudi plesni ni več.
Plesen si prekril.
Deluje toplo na dotik.
Kar pa še ne pomeni rešenega problema toplotnega mostu.
Za ponazoritev: če bos stopiš na beton, ki ima 20 stC, na smrekov les, ki ima 17 stC
na EPS-stirodur, ki ima 15 stC
TI BO NA OTIP NAJTOPLEJE DELOVAL STIRODUR najhladneje beton.
Zakaj?
Ker se toplota s tvojega bosega podplata najhitreje odvaja na beton @20 stC ter najpočasneje na EPS @15 stC.
Citat:Ekvivalent 27cm navadnega je pa res...
Energetik, se pravi lažejo vsi proiz. grafitnega EPS, ki trdijo, da rabiš 30% manj debeline za isto izolativnost? To je zelo pogumna trditev.

Njihov izračun je takšen: 10 cm EPS = 7cm grafitni EPS.

Drugače pa - tudi 27cm vas velika večina navadnega EPS nima, vse kar torej nekomu predlagate s temi centimetri je navadno bluzenje ...
Okoli 15% do 18% manj (koliko je 33 manj od 40, koliko je 33 manj od 39)
Lahko bi rekli tudi da rabiš za cca 20% fasadnega belega EPS več , kot če daš grafitni za isti učinek.
1 ... 29 30 31 32 33 ... 35 Pojdi na stran 
Iskanje po temi