PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izbira toplotne črpalke - moč

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počasi bodo vse EU naprave na butanu R600 oz Propanu R290. Zakaj hladiva še ni v množični uporabi, je verjetno kriva strategija razvoja. Nekaj je pač potrebno prišparat za jutri.
Seveda, pa to ni edini razlog, butan in propan dosegata precej višje kritične temp. kondenzacije, kar pomeni, da lahko TČ priganjamo v zelo visoke temperature. Je pa zgodba obratna pri nižjih temperaturah, tam še vedno zmaga R410, pri zelo nizkih temp. uparjanja je tudi boljša izbira od sedaj popularnega R32
Se pa oba plina že dolgo uporabljata v sistemih zemlja voda z direktnim uparjanjem v zemljino, kar je logično, saj so temp. uparjanja precej višje kot pri zrak voda.
Zaenkrat je edina serijska zrak voda z R290 Alpha Inotech. Čeprav je Lastnik Nibe, ga v njihovih napravah, verjetno jutri še ne bomo videli.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
(15.1.2020 ob 15:57)kuhii Napisal: Zdravo, situacija..

Hiša se nahaja v Grosuplju. (mislim na Ivančno Gorico).

Ogrevanje bo talno, cca 270m2. Tri etaže. Fasada bo okoli 20cm. Okna nova trislojna, 7 komorna, PVC.

Te tri strani bodo imela 10cm stirodurja.
Balkon po celotni strani (8,5m). Tudi ta bo izolirali.

bo pod estrihi 8cm izolacije. Estrihov, pa naj bi prišlo 6cm.

Nad mansardo, bo vsaj 20cm termotop izolacije (verjetno več, oziroma kolikor se bo pač dalo.

Razmišljam o klima izvedbi, in sicer Mitsubishi. Lahko predlagate tudi kakšno drugo, seveda.
. Od 8kw, pa vse do 16kw.

Zanima me vaše mnenje, okoli tega, namreč razpon sugestirane moči, je prevelik, da bi se lahko smiselno odločil.

Lp
Gašper

Dobro si zastavil obnovo.
Koliko kvadratov ogrevaš ni pomembno.
Pomembno je koliko je zunanjih površin , ki odvajajo toploto iz prostorov.
Te površine morajo biti čim bolje izolirane.  Največje izgube so zgoraj ,zato tam dodaj čim več izolacije. (imam50cm tervola).
Da dobiš podatek koliko rabiš je najbolje , da se izvede izračun toplotnih izgub.
Sam sem pogledal spisek oseb  ,ki izdelujejo toplotne izkaznice za objekte.
Spisek na netu!
Poiskal enega bljižnega in se dogovoril, da mi izdela za 120e.
Izdelal skico objekta vse mere.
Vsa okna in tip teh. Sastavo vseh sten...tlakov..
Izdelal je poročilo ,in tudi šibke točke. Ukrepe , za poboljšanje šibkih točk
Ko boš to imel bo izbira toplotne mačji kašelj.
Pri toplotni črpalki  BEŽI od klima , še posebej od MICHUBISI.
Izbiraj med pravimi .
Katero bi ti predlagal?
Nobeno , da ne pregori forum.
Moja je zakon! Za soncem me greje najceneje. Boš že ugotovil katero imam.
Bom v kratem v sosednji temi napisal finančno strukturo  zamenjave ogrevnega sistema.
(23.1.2020 ob 22:25)Sonce65 Napisal: Pri toplotni črpalki  BEŽI od klima , še posebej od MICHUBISI.
Izbiraj med pravimi .
Katero bi ti predlagal?
Nobeno , da ne pregori forum.
Moja je zakon! Za soncem me greje najceneje. Boš že ugotovil katero 
Ob izbirah firm običajno ne svetujem, tudi pri močeh ne . Niti ne bom čez ''klime''; čeprav je ta forum pisal največ čez slednjo. Lahko je z novejšimi bolje?
 Vendarle  je tudi telmos, četudi sodeluje z najbolj prodornim oglaševalcem Mick, predlagal glede kvalitete druge... Vzrok, čim manj obiskov po montaži...
Bi pa ob izbiri izpostavil drugo, čeprav ti bo kdo mogoče predlagal FW, ki se izkazujejo kot zaneslljive (''klima''), vendarle pa glasne. 
Odvisno kje živiš, kake sosede in njih oddaljenost, pa tudi vaša ''tenkočutnost'' na razne zvoke, ki jih TČ oddajajo različno... ni odveč za razmislek pri izbiri  Idea Tolk o izbiri z moje strani...
 Čeprav kdor ima primerno močno, dobro montirano in delujočo bp 8+let..., po moje vsak lohk zapiše kanček upravičenejše , da ima zakon TČ... ne glede na nje rodovnik   Tongue Wink

Pozabil prej vprašanje za sassapo , ki sem ga že zastavil, pa je bil zgrešen...

Hladivo 452B ? V primerjavi s prej omenjanimi...?

(23.1.2020 ob 22:59)bohinc Napisal: osvežujem : 

Zaželjeni tudi drugi... vešči v panogi
R452b je servisno hladivo, nadomestek R410A. Ker gre za zeotropno mešanico z večino 70% R32, sem prepričan, da je bolje uporabit čisti R32
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
1 2 3
Iskanje po temi