Gledam NIBE™ F1145 PC - 12kw.
Ni mi čisto jasno razlika med to in F1155.
Ni mi čisto jasno razlika med to in F1155.
(23.11.2019 ob 18:03)sassapo Napisal: Teragor je samo TČ, brez bojlerja, dodatnega grelnika, motornih ventilov, črpalk...
Pri Nibe imaš skoraj celotno kotlovnico v eni škatli. Ko vse to dodaš in zmontiraš, razlika v ceni ni več velika, pa še prostorsko precej prišparaš. Jasno je kakovostno tudi precej razlike.
Če kotlovnica ni ločena od bivalnih prostorov zna biti Teragor precej moteč, od razlike od NIBE kjer moraš včasih prislonit uho na ohišje, da se prepričaš če deluje.
Cena katerega modela TČ in opreme te zanima?
(12.2.2020 ob 19:25)Godfather Napisal: Hiša 150m2, pasivna gradnja, potreba po ogrevanju pod 10kWh/m2. V dveh nadstropjih. Talno ogrevanje + topla voda. Odločil sem se za geosondo. Zatakne se pri izbiri TČ. Večina "vrtarjev" pri nas v bližini sodeluje s KRONOTERM. Priporočajo mi WPG-07-K2 HT. Na ključ cca 12,5k€. Katero napravo bi priporočali? Razmišljam še, da bi dal v spodnji prostor in zgoraj na hodnik še stropni konvektor.V taki bajti daš zemlja voda le zaradi izgleda in/ali tišine. Ekonomsko ni nobene računice, sploh me pri investiciji 12k€... Računaj na razliko v letni porabi nekih 50€... Za tako bajto bi prišla zrak-voda nekje 6k€ z montažo. V ene 100 letih pa bi morda le povrnila geosonda...
Glede na to, da bo hiša imela dokaj nizko porabo pa bi verjetno bilo najbolj ekonomično izbrati zrak/voda poceni varijanto+sončno elektrarno + klasično klimo, pa mi je vseeno koliko porabi?
No ampak ker bom verjetno ostal na geosondi bi prosil za priporočila glede TČ. Kombinacija preprostega upravljanja+dobrega izkoristka.