9.4.2019 ob 08:50
arbajter Napisal:Sicer sem imel namen te povprašati po tistem, kar je potem kadotr omenil, pa sem bil raje tiho: kdo ti prevzemnico podpisuje? Režija, prosim, hitro odgovor... A potem naknadno hodiš na pošto? Dvojna pota - smisel odpiranja???
Prevzemnico v kolikor je potrebno podpiše on, ima moje dovoljenje, živim na vasi, stvari očitno tu potekajo malo drugače. V kolikor gre za pakete jasno, v primeru kakih državnih zadev, plavih kuvert, grem na pošto. Za vsak paketek iz kitajske pa res ne bom hodil.
arbajter Napisal:Kaj pa če jih ne? Nehote? Imaš kontrolo pristopa vdelano na ključavnici vrat???Da vrši preverjanje zaprtosti vrat?
Vedno jih in jasno, ključavnica ima senzor, tako da vidim, ali so vrata zaprta ali ne. Poleg tega imam še en drug senzor na vratih.
arbajter Napisal:Z kamerami (vsaj jaz tako pravim) oziroma z posnetkom snemalnika si lahko rit obrišeš. Tak ki gre not, se ti v objektiv kamere ne bo nasmehnil in pokazal belih zob ali proteze, temveč ima preko poveznjeno kapo ali pa kapo s šildom. Od posnetka nimaš uporabnega z izjemo barve trenirke nič. Pa še to z barvo, drži do prvega vogala, ko mojstri zamenjajo cunje. Ali odvržejo lasuljo, brke. Če so se že namenili k tebi. Pa ti sedaj nič ne kontriram, le povem dejstva.Kamere niso letele na druge scenarije, le na opazko glede poštarja, odpiranja vrat ter njegovega vstopa v vetrolov.
arbajter Napisal:Citat:Glede odpiranja na daljavo v drugih primerih pa tudi ne vidim težav, povezava je med napravo in telefonom kritpirana. Če se povezujem na software pametne hiše je spet kriptirano in pusti le določene naprave. Wifi je zaprt na mac adrese, guest wifi nima dostopa do notranjega omrežja. Tudi, če mi ukradeš telefon, rabiš prstni odtis.Tole tu je čisto out, poznamo vsi, ki se s tem ukvarjamo.
Zakaj bi bilo out? Video zvonec je brezžično povezan omrežje, le 24v dobi po žici. S tem ne moreš dostopat do ključavnice. Ključavnica je prek mosta in wifija povezana na internet ter centralni sistem pametne hiše, bt je za zaznavanje bližine telefona. Edini način povezave Ringa in ključavnice je ali prek ringove aplikacije ali prek pametne bajte. Vsa komunikacija med njimi je kriptirana. Ring je edina zadeva, ki je na zunanji strani vrat. Na wifi tudi ne boš kar tako prišel, prvo moraš mimo gesla, potem pa še dobit pravi mac. Omrežja poznam precej dobro, brez skrbi.
Ne bom rekel, da se ne da vdret, samo se bo nekdo moral presneto potrudit.