PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Solarni kolektorji kot pomoč ogrevanju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Saj mi je jasno da bi morala in ne vem zakaj ni. Paneli so šli naprej do kolega ker so bili njegovi, na strehi je itk 30kW sončna elektrarna tako da je več efekta da se energija prodaja. Sem pa naredil hiter test ki pa ni deloval. Do danes se sploh nikoli nisem poglabljal zakaj. Vem da ni bilo panelov za polno moč ampak nekaj bi pa morali dati od sebe.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Jaz lahko samo rečem kako dobro delujejo moji vakumci. Do sedaj v 6 letih še ni nobena cev spustila. Sistem je samo 3x zavrel, ker je bil izpad elektrike. Nič posebnega, ker je dovolj velika raztezna in je bil tlako okoli 4 bar.

Na strehi je 92 cevi, kaj je netto 7,5m2 površine in letno imam pridobljene energije 4200-5300kWh. Edino letost se je zgodilo, da je začela ena raztezna popiščat s tlakom. Strošek zamenjave je bil 35€ in nekaj mojega dela.

Letošnja zima od januarja je kar dobra. Januarja je bilo skoraj 200kWh, februarja pa že 600kWh, marec pa je tuhi okoli 600kWh in še ima lep viken na napovedi.

Ja jaz lahko rečem, da mi solarni kolektorji pomagajo ogrevati hiško. A šele marca se to bolje pozna, aprila pa ni več potrebe po kurjenju. November do februar segreje SV in še nekaj zalogovnika ob sončnem vremenu.

Sončni kolektorji so edina zadeva, ki deluje na faušijo, če gor vsaj malo sonce posveti.
Jaz jih imam, kot vse drugo, ultra poceni, menjal nisem nič, pripomorejo kar nekaj, priporočam jih pa vseeno ne.
Pašejo v neke druge čase, tiste, ki so bili in mogoče tiste, ki še pridejo .
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
andrej777 Napisal:Saj mi je jasno da bi morala in ne vem zakaj ni. Paneli so šli naprej do kolega ker so bili njegovi, na strehi je itk 30kW sončna elektrarna tako da je več efekta da se energija prodaja. Sem pa naredil hiter test ki pa ni deloval. Do danes se sploh nikoli nisem poglabljal zakaj. Vem da ni bilo panelov za polno moč ampak nekaj bi pa morali dati od sebe.

Po moje je bil prepoceni grelec, s Panjasunikovim in primerljivimi bi zadeva špilala.
Možno. V grelniku je bil pač nek grelec ki je bil že od novega notri pa nikoli v uporabi.

1 2 3
Iskanje po temi