Top šit zaključni sloj ti je mester uturil?
A ni to nekako tako, da je za zaključni sloj treba top šit mestra najet, da bodo sosedi hvalili fasado?
Če pokitaš, pofarbaš v bajti kako steno, vrata dul zapreš, da kdo ne vidi?
Zaključni sloj je bil izbaran z moje strani, glede na priporočila vrlih strokovnjakov iz Web.Grosuplje.
Izvajalec je dal gor kar smo mu rekli in ni njegova napka. Vse je delal po predpisih..Vključno s senčenjem cele fasade.
Izvajalce je bil prav tako priporočen z njihove strani kot dober.
No pa naredimo matematiko.
180m2 fasade naredi 6 ljudi v enem tednu.
Imajo: kombi, orodje, oder, znanje.
Če odštejem material in to, da na bajto ne prijahajo na oslu .............. delajo cca 10 do 12h na dan.
Zdej ....... 12ur x 6 ljudi = 72 ur. 6 dni x 72 ur = 432 ur. Vse jasno?
Če si ti nek povprečen Slovenc, ki delaš 8h/dan - pomeni da cel mesec naštepaš 180h. Za teh 180 h imaš nekjo povprečno Slovensko plačo - rečva da 1300€ netto. Torej je tvoja neto urna postavka 7,2€. :mrgreen:
Alzo, če majstri naredijo fasado v 432 urah in je - ker niso povprečni Slovenci njihovo delo VREDNO 5€/h netto je potem vse skupaj to cca 2.200€. ker morajo od vsega skupaj tudi ti plačati davke in prispevke, reciva da je potem to x 2 in si na ceni 4.400€.
Za FASADO je torej v vsakem primeru potrebnih VSAJ 430ur. Če delaš sam, je tega še malo več - pa reciva 550ur.
Vsak dan v tednu si ob šihtu lahko privoščiš delat še 5 ur na svoji fasadi, v soboto in nedeljo pa šljakaš 10h. V tednu dni naflikaš torej 45 ur. Če sedaj deliva 550 potrebnih ur z 45 opravljenimi urami na teden ...............boš SAM delal fasado dobrih 12 TEDNOV, ali 3 mesece. :mrgreen:
Ena od akcijskih ponudb ponuja fasado 10cm izolacije, in zaključni sloj po 35€/m2. Tvojih 180m2 torej dobiš za 6.300€.
Jest sem tudi najprej mislil bom sam.Če Bosanc prlepi bom tud jest.Potem pa sem pri zglihal ceno za delo 15 M/2 oder gratis-me je minilo.Oder je bil postavljen okol bajte skoraj dva mesca.Dva sta res polepila hišo z 20cm v dveh dneh,ampak potem ko so prišle navrsto špalete je pa trajalo in trajalo.včasih jih je blo 5 včasih 2 kakor je padlo.Prav dosti se nisem sekiral saj sem bil vmes še na dopustu.Res pa je bilo tudi svinjsko vroče in mi je fasader rekel da če bo vroče zaključnega ne bo vlekel.Rezali so vse z vročo žico hvalabogu stirokroglic je bilo kljub temu polno po dvorišču.Skratka fasada je ravna u nulo tudi ko nanjo posije sonce.Zakljčnega pa je vleklo 10 mojstrov in je bil ob 12:00 tudi oder že pospravljen.In tudi tebi svetujem,da daš delat fasaderjem.Kajti ne predstavljam si da bi se iz dela vračal domov in vedno zagledal vso sfušano hišo.Sem pa seveda notri polagal ploščioce,kital belil izdelal komplet mansardo polagal izolacijo v tlake in še in še
Ojoj, vesoljska znanost. S par taužent urami. Če verjameš.
Klošar Fery in njegovi tastari (sta bila že v penziji), so fasado naredili v dobrih desetih dneh. Pa ne cele dneve, lagano, sportski.
Brez vsakega problema. Brez troganja stotih kant lepila po gruštu in tako dalje.
Stiropur, purpen, mrežica + lim, ter še enkrat lim. Bez mnogo muke.
OK, zaključnega kasneje nisem naredil sam, ker sem se ulenil prek vseh meja. In bajte sem sit, če sem čisto pošten. Drugače bi ga.
Pa še ena zadeva. Na zaključnega je fasada čakala 5 let. Fasader je rekel, da niti pod razno tega ne bi uganil. Lepilo je bilo, kot bi ga pred kratkim navlekel. Je preživelo brez kakršnihkoli posledic.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!?? Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Fery
Upoštevaj , da si ti en McGyver, mojster za veliko stvari.Taki so bolj redki kot pošteni politiki.
Večina žal nima te sreče oz imajo dve levi roki, Fachidiot kot se reče (manjko motorike in možganskih kapacitetet).
Kolikšno površino si obdelal, koliko vas je bilo na delu ?
Jaz? Okrog 240 m2. Toliko je naračunal fasader, ko je delal zaključni sloj. Meni se ni dalo meriti.
Trije, saj sem povedal. En teden. Kasneje sem se sam drkal z okroglinami in podobnimi zadevami.
Poodral sem dve stranice, s sušicami (lesenimi puntami) in dilami, naredil vse in se premaknil dalje.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!?? Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Jaz in naš keramičar sva naredila komplet fasado v enem tednu. Je pa res, da ni bilo treba postavlja odra povsod, ker je balkon na 3 straneh hiše. Jaz sem mešal lepilo in mazal plošče, on jih je polagal in vlekel mrežico, zaribavala pa sva oba. S tem, da je bilo treba fejst popravljat, ker je bila cela hiša sezidana ausvinkel da se ti zmeša ...
Pa srečo z vremenom sva imela. Pri izolaciji balkonov te sreče ni bilo in je trajalo skoraj mesec dni ... Plohe in nevihte skoraj vsak dan, potem pa spet pripeka in 36C ... Pa je bilo treba čakat ali pa vsak dan znova pokrivat in ščitit pred vodo, vetrom in pripeko.
Mi smo se odlocili da fasado naredim sam.imam 280 kvadratov plus balkon cez eno celo stran hise.izposoja odra me je prisla 800 € za mesec dni prisli postavli ko smo bli fertik so podrli odpeljali svaka jim cast super pubeci.materjal sem kupo v tehno les pesnica so ugodnejsi ko jager samo malo mores jezik sukat plus tega bol kvalitetni materjal.delali smo 4 skoro vedno vcasih sma kaki dan bla sama z ocetom ali tastom.delali smo natanko 14 dni zadnji dan v nedeljo smo delali zakljucni sloj nas je blo 6.trije kolegi ko znajo zaribavat pa mi trije ko smo naprej nanasali.vse skupaj z 10cm stiroporjem brez cokla.me je prislo okoli 5300 evrov.to vse hrana, pijaca, materjal, oder, okenske police,baeva za napust in vse ostalo.delali smo pa od jutra do trde teme.tako da bi po 14 dneh
dopusta rabil teden dni pocitka
Najcenejsi predracun je bil 10850€ tako da se mi je splačalo potrpet 14 dni res trdega dela.nakonci ko delavci grejo domov pa se mas 2 uri pospravljanja priprava na jutri hrana in vse ostalo po hisi za zrihtat.tak da splača se bilo kak pogledas.pozna se 1800 kg peletov manj ko lajnsko zimo.
Prvo, jaz nisem mislil delat čisto čisto sam, imam enega "sorodnika", ki mi je pripravlen delat za 5 na uro, je malar in fasader drugače... Cilj mi je narediti spomladi al pa jeseni vsaj da izolacijo gor položima, brez zaključnega sloja magari...
Pa ne boma delala 500 ur.
Kaj pa tile premični odri na kolesih? So poceni...
Imam za porihtat pri nekaj oknih:
[attachment=o26988]
Pa od instalacij kable:
[attachment=o26987]
Moral pa še nekaj narediti, namreč, majster mi je prenizko zaključil hidro in toplotno izolacijo v zemljo postavljenega dela hiše okoli in okoli hiše, ko smo lani delali to. Naknadno sem namreč ugotovil, da bi za kakih 10 ali 15 cm višje naredil tlakovce okoli hiše, zaradi terena, nameč odtekanje meteornih vod bi rad imel povsod stran od hiše...
Zdaj bi rad pred fasado uredil to. Moram še malo tega kulirplasta dol postrgat, ane? Pa namazat z bitumenom, zažgat gor izotek, purpen, pa 8cm stirodura, čepasta folija - tak je namreč vse skupaj narejeno od spodaj? Je že kdo tak doštuklaval vertikalno izolacijo? Nimam kaj veliko za zaj. se mi zdi... Pa koliko bi pustil izoteka nad višino bodoče pohodne površine tlakovcev? Po mojem 10 cm?
[attachment=o26986]
Na sliki je tako, kot je do sedj narejeno, kot rečeno, bi moral dvigniti... Kako pa se naredi potem prehod med spodnjim potopljenim delom hiše, kjer je 8cm stirodura, in med coklom, kjer bo tako kot na preostalem zunanjem elu hiše 16 cm stiropora? 8 cm razlike...
Fery: kako si pa plate podpiral, da je purpen prijel? z dilami?
Fery Napisal:Jaz? Okrog 240 m2. Toliko je naračunal fasader, ko je delal zaključni sloj. Meni se ni dalo meriti.
Trije, saj sem povedal. En teden. Kasneje sem se sam drkal z okroglinami in podobnimi zadevami.
Poodral sem dve stranice, s sušicami (lesenimi puntami) in dilami, naredil vse in se premaknil dalje.
Marko1976 Napisal:Zdaj bi rad pred fasado uredil to. Moram še malo tega kulirplasta dol postrgat, ane? Pa namazat z bitumenom, zažgat gor izotek, purpen, pa 8cm stirodura, čepasta folija - tak je namreč vse skupaj narejeno od spodaj? Je že kdo tak doštuklaval vertikalno izolacijo? Nimam kaj veliko za zaj. se mi zdi... Pa koliko bi pustil izoteka nad višino bodoče pohodne površine tlakovcev? Po mojem 10 cm?
Po mojm ti ni treba kulirplasta dol praskat, direktno našfasat izotekt. Mi ga imamo čez cel cokel do visine nekje 40cm nad terenom, zaradi špricanja dežja od tal. Ne vem pa če je to glih nujno potrebno. Daš ga toliko, da je še nad pričakovano višino meteorne vode (npr. višina luž ob najhujsem nalivu). Čepasto rabiš kvečjemu do višine tlakovcev. Prehod na debelejšo - jaz bi ga naredil takoj nad obtoječim stirodurom v zemlji. Tlakovce nato do novega stirodura.
temp Napisal:Fery: kako si pa plate podpiral, da je purpen prijel? z dilami?
Če naneseš purpen in počakaš vsaj 1-2min preden plato stisneš na steno, ni treba praktično nič podpirati. Tako sem delal na podstrehi na čelnih zidovih.
Torej purpen se mora že skoraj na polno razširiti, preden plato prilepiš. Lepljiv je pa še precej dalj časa.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.