Objave: 788
Teme: 4
Ocena:
1
Tvoja kurilnica tudi pri zaprtem oknu "dihta" toliko kot steklenica z nekaj luknjami. Vidiš razliko?
Aha, torej pri zaprtem oknu bi imel v kurilnici npr. 24°C., sedaj pri odprtem imaš 14°C.
Trdiš, da je izkoristek v tvojem primeru pri 14°C večji kot bi bil pri 24°C?
Objave: 546
Teme: 10
Ocena:
2
In tudi če ne dihta, bi zrak prišel od kje? S kakšno temperaturo? Vidiš kakršenkoli smisel ventilator matrat?
Miki, Miki, še celo sam ne veš, da te mam na pladnju, s spuščenimi hlačami in mam tolk gajžel v roki, da lahko samo zbiram, s katero te bom. Raje nehaj, dokler imaš vsaj še malo možnosti dostojanstvenega umika.
Ampak res, kdo me hoče fizike učit....
Ocena:
1
Zrak bo že prišel od zunaj, samo koliko bo tega zraka? Natanko toliko kot ga bo šlo ven.
Pri odprtem oknu pa noter prihaja v večji količini in tudi takrat, ko STČ ne deluje in ga nič ne pošilja ven.
Skratka hočem povedati, da z odprtim oknom po nepotrebnem zmanjšuješ temp. v kurilnici in s tem zmanjšuješ COP STČ.
Jaz s spuščenimi hlačami, ti pa z nastavljenim anusom. Kdo je na boljšem?
Veliko sreče pri branju. (5, poglavje)
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.knjiznica-celje.si/raziskovalne/4201403452.pdf">https://www.knjiznica-celje.si/raziskov ... 403452.pdf</a><!-- m -->
Ocena:
2
A s ti fuhnjen, da bom šel tebi na ljubo tole brat? Zaka že?
Se pravi ti je zdaj jasno, da je dovod zunanjega zraka nujen? In da točno to, kar si trdil da ni res, je res, da STČ ima boljši izkoristek, če ima dovod zraka? Da če ji omejiš pretok zraka ima manjši izkoristek? Sva to končala ali ti še vedno ni jasno?
Sprašujem zato, ker si preskočil na takrat, ko STČ ne laufa. Ne boš verjel, ampak ja, tudi ko STČ ne laufa, se splača imeti dovod zunanjega zraka v kurilnico. Peč na pelete tude slabše dela, če jo oblečeš v olagumo. Pravzaprav sploh ne bo delala. Ker ravno tako ima slabši izkoristek, če mora vakum delati.
Ja, res, nisem ti pa omenil še ene malenkosti. Se globoko opravičujem. :-) Okno, na kateri je precej gosta mreža ima malenkost več kot četrt m2. In je kletno okno, torej prepih ne pride do njega in seveda okno ni najvišja točka kleti, pravzaprav je kak meter in drobiž pod stropom in ja, lahko trdim s precejšno mero zanesljivosti lahko računaš na to, da so moje hlače še vedno tam kjer morajo biti, jaz mam pa še enih par gajžel več v roki.
A se še nisi naveličal svoje neznanje pred vsemi kazat?
Ocena:
1
Trdim, da ima STČ večji izkoristek, pri višji temperaturi. To imaš v petem poglavju tudi računsko dokazano.
Ti pa torej trdiš, da se kurilnica enako shladi pri odprtem ali pa zaprtem oknu?
Da je COP višji pri nižji temperaturi?
Če trdiš to sva končala.
ps. Je pa tvoja kurilnica tudi pri zaprtem oknu daleč od olagume in tudi velika je 40m2 praviš.
Ocena:
2
Ne, trdim točno to, kar sem napisal. Da je COP manjši, če nima pretoka zraka. In ne, kurilnica se ne shladi enako pri odprtem ali zaprtem oknu, trdim pa to, da bi pri zaprtem oknu imel bistveno manjši COP na STČ in manjši bi bil izkoristek peči. Tako kot sem napisal. In ves zrak, ki gre ven iz 40m2 velike kurilnice pride od zunaj. Valjda ne pride iz pekla? Lej, ne morem ti pomagat če osnovnošolske fizike ne razumeš.
Mogoče takole?
Ali ti trdiš, da boš imel večji COP na STČ, če boš imel v kurilnici 30 stopinj in olagumo (nepreluknjano) na dovodu zraka v STČ?
Ocena:
1
Očitno se ne zavedaš, da tvoja kurilnica tudi pri zaprtem oknu ni olaguma.
Torej trdiš, da je višji COP pri 14°C in odprtem oknu, kot pa pri 24°C in zaprtem oknu?
Ocena:
2
Bingo. Ja, to trdim. Ne morš verjamet a? Tale fizika je res čudna zadeva? Pa saj vse veš, sam na glavo moraš vse obrnit.
STČ ima večji COP če skozi njo steče 100 m3 zraka na uro s 14 stopinjami, kot če steče skozi njo 3m3 zraka s 30 stopinjami. Pa še delovala bo dlje, ker se ne bo matrala in vakuma delala.
Torej ja, uganil si. Trdim da ima STČ pri 14 stopinjah in odprtem oknu precej večji COP kot pri 24 stopinjah in zaprtem oknu.
Ocena:
1
Lahko to trditev računsko podpreš?