Tudi jaz sumim na prešvoh črpalko, ali pa kje priprti ventili.
Pišeš, da imaš dvižni vod 32°C povratek pa 22, in če ti črpalka dela nonstop, se mi zdi, da je 10°C razlike preveč pri tvoji izolaciji.
Jaz grejem 4-5 ur na dan pa je pri O°C DV25, PV23, torej samo 2°C razlike. V hiši pa preko 22°C.
jelencek1 Napisal:Hm.. jaz imam tud te lončke oz pretok čist na vrhu, koliko naj bi pa bli nastavljeni in kako se jih sploh nastavi?(talni imam šle 2 meseca)
Tist rdec pokrovcek potegni dol, pod njim je vijak in tam nastavljas. Levo odpiras, desno zapiras.
No mal sem vijake premaknil in je pretok na vseh skočil na 1. Nato čez 10 min pogledam zopet na skor 0. Nič jasno, pumpa dela 24/7, 3 dni že na "polno" tlaki mlačni... morda kje zrak
A se kaj slisi, da bi bil zrak noter, ce je dosti zraka noter se cuje, ko mehurcke strela cez razdelilc. Ce ti pa indikatorje pretoka zabija, da skacejo gor dol, potem je pa ogromno zraka noter.
A mas ti slucajno wilotovo frekvencno crpalko pa nastavljeno na odzracevanje? Takrat se crpalka ciklično zaganja. In ekrat prakticno stoji, naslednji trenutek se zazene na polno. So pa lahko dolgi intervali vmes.
Ker imaš izolirano tudi klet ( je tudi tam talno?) segrej tudi njo in nato grevaj celotni bjekt.
Tega ne razumem...imaš 6 kW peč a greje samo z močjo 3 kW? E to dri, je logično da ni v stanju dvignit temperature v hiši ker 100 ton ne boš dogrel s 3 kW moči ker rabiš 2 kW za vzdrževanje temperatue s tem 1 kW pa je podobno kot bi se hecal.
V kolikor ti dela vseh 6 kW daj na najvišjo temperaturo vstopne vode in pusti..seveda postopno segrej še klet...a vse skupaj bo trajalo ker nimaš razpoložljive moči da bi hitro dvignil temperaturo.
Če imaš klimo jo vklopi in naj ona pomaga oz. dokupi 2 kw el. radiator in naj pomaga dogrevat...a na vsak način rabiš vseh 6 kw.
Pa je oč takrat delala? Če ni delala, pol bi blo bolj čudno če bi bilo kaj pretoka.
DV vod nastavi na 30 in nastavi na 3 kw. S 3kw 30C DV ne boš mogel doseči tko bo peč delala na polno in boš videl kako imaš nastavljene pretoke po vejah.
vincent Napisal:Ker imaš izolirano tudi klet ( je tudi tam talno?) segrej tudi njo in nato grevaj celotni bjekt.
Tega ne razumem...imaš 6 kW peč a greje samo z močjo 3 kW? E to dri, je logično da ni v stanju dvignit temperature v hiši ker 100 ton ne boš dogrel s 3 kW moči ker rabiš 2 kW za vzdrževanje temperatue s tem 1 kW pa je podobno kot bi se hecal.
V kolikor ti dela vseh 6 kW daj na najvišjo temperaturo vstopne vode in pusti..seveda postopno segrej še klet...a vse skupaj bo trajalo ker nimaš razpoložljive moči da bi hitro dvignil temperaturo.
Če imaš klimo jo vklopi in naj ona pomaga oz. dokupi 2 kw el. radiator in naj pomaga dogrevat...a na vsak način rabiš vseh 6 kw.
Vincent, lej on ima očitno problem s pretokom oziroma obtočno črpalko. Če nima nič pretoka, lahko peč nastavi na 100kW, pa ne bo nič ogrelo bajte.
Ali je nekje notr zrak, ali pa ima težave s nastavitvijo OČ. Po mojem bolj ta drugo, ker v določenih trenutkih ima povsod lepo dobrih 1L/min. Če bi imel zrak, bi random skakali merilci gor dol, levo desno.
sassapo Napisal:Nikjer nisi napisal koliko m2 sploh imaš. Vgrajena črpalka in sama konstrukcija 6kw elobloka zadostuje za do nekje max 120m2.
Vem, da si strokovnjak in vse to, ampak včasih pa ...
Jaz imam dva grelca v bojlerju, talnega je 170 m2, vse laufa. Grelca sta 2kW in 1,5kW. Resda ni več zim, ampak kakšen teden je pa bil pod minus 10. Brez najmanjšega problema, brez da trzne temperatura, je bila bajta na 24-ih stopinjah.
Tudi nobenih kretnic ni treba. Ali kakršnekoli dodatne šare.
Ali, kot pravi zdravapamet, povečevanja moči. Kaj boš pa povečal, če gre v talno 43 stopinj? Na 83 stopinj!?
Pozabil si omenit, da imas par kvadratov kolektorjev na strehi vezanih v talno in tri mrzle stene, namesto stirih :-)
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.