Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
Tomi ne drezaj ;-)
Vidiš kak so te napadle :-) ;-)
Objave: 1677
Teme: 112
Ocena:
0
Papki so pač doma na kavču in z njega tut zidajo. Eni pa majo srečo k jest je nimam, no vsaj take k bi baba zidala jest pa dirigiral :lol: :lol: :lol:
Ocena:
1
Ttomi pa saj veš kak pravijo, da če imaš starše reveže si nisi sam kriv, če pa sta tast in tašča reveža si pa butelj :-) :mrgreen:
Objave: 1677
Teme: 112
Ocena:
0
Ja sej je res. Sem pač napačno zbral in sm bu.elj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ocena:
1
Da te malo potolažim, tudi jaz :-)
Objave: 318
Teme: 1
Ocena:
0
Elektriko pozabi malo dodelati, na novo, pika. Še vsak, ki se je lotil prenove take hiše je pa slej ko prej prišel do zaključka, da je bolje pognat v zrak in zgradit na novo.
Objave: 309
Teme: 71
Ocena:
1
Koliko bi prišla obnova hiše?
S podobnim vprašanjem se trenutno ukvarjam tudi sam, samo da pri meni ne gre za obnovo zelo stare hiše ampak za dokončanje gradnje druge polovice hiše iz 80-ih let + menjava ogrevanja in strehe + menjava fasade. V igri bi bila tudi obnova in s tem koriščenje subvencij Ekosklada.
Glavno vprašanje pri meni pa je: Ali se mi splača morda dobiti kakšnega gradbenega inženirja ali projektanta (ne poznam pravega naziva), ki bi svetoval in zasnoval vrstni red vsega dela skupaj in tudi pomagal pri ponudbah?
Poleg tega bi verjetno rabil tudi arhitekta, ki bi mi povedal na kakšen način bi lahko pametno izkoristil te prostore, še preden bi začel s to obnovo?
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Če ne poznaš (ne locis) niti naziva gr. Inženir, projektant, arhitekt, potem ti svetujem da denar drugam daš in ne v to nepremičnino. Razen če ima kakšno sentimentalno vrednost. Potem pa boš rabil še koga drugega ne samo zgoraj 3 naštete.
Objave: 2356
Teme: 2
Ocena:
0
@pisco: arhitekt ti lahko naredi tudi popis del.
Objave: 3411
Teme: 45
Ocena:
33
Prava pot je res, da najprej poiščeš arhitekta, ki bo potem sestavil ekipo projektantov. Grobo oceno investicije sicer lahko arhitekt poda sam, običajno pa ima za popis del zunanje sodelavce.