PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge Počene keramične ploščice v kopalnici

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Se 2 slikci.

Priložene datoteke
.jpg   20170126_200624.jpg (Velikost: 77,67 KB / Prenosi: 2094)
.jpg   20170126_203549.jpg (Velikost: 92,15 KB / Prenosi: 2097)
Nenakomerno segrevanje (dimnik) in velike ploščice ne gre ravno skupaj... na žalost!

Tukaj kaka reklamacija verjetno ne bo uspešna!
Če nimate ploščice lepljene z flex lepilo npr nivedur E, se pol zgodi natančno to.

Ali imate v kotih na steno silikonske fuge ? Ker tudi to pomaga da se raztezajo ploščice
Tole je pa polagal/rezal nek amater ali pa šalabajzer Smile Če je delal šalabajzer, naj popravi. Če pa amater, pa upajmo, da se je kaj naučil iz tega Smile
jelencek1 Napisal:Če nimate ploščice lepljene z flex lepilo npr nivedur E, se pol zgodi natančno to.

Ali imate v kotih na steno silikonske fuge ? Ker tudi to pomaga da se raztezajo ploščice

Lepilo je bilo flex, samo ne Nivedur...v kotih niso silikonske fuge, nikjer niso...ah ja..
aleš.h Napisal:Tole je pa polagal/rezal nek amater ali pa šalabajzer Smile Če je delal šalabajzer, naj popravi. Če pa amater, pa upajmo, da se je kaj naučil iz tega Smile

Lažje reči kot storiti...kako naj mu dokažem ali dopovem, da je to njegova malomarnost...če je temu res tako.
Že to, da ni silikoniral fug kjer bi moral (da ne omenjam kako grozljive so ostale) je dovolj. Da tistega rezanja sploh ne omenjam ...

Lepilo od Keme? Tako informativno me zanima. Ker sem že na nekaj mestih videl isto zadevo z njihovim lepilom ...
Po vogalih bi moral namesto fugirne mase dati silikon?

Od Keme ja...do sedaj nisem imel slabih izkušenj...tudi stopnišče je bilo lani položeno s tem lepilom.

Mah, prav jezen sem sam nase!!!! Pa nič ne pomaga...
Jp , silikon se uporablja po voglih, posebaj tam kjer imaš dimnik, ko se ploščice segrevajo. Za naprej uporablej nivedur E je 100% dober za takšne zadeve. Sam sem celotno kopalnico položil na nivedur E ,pa tud ena stena z dimnikom.

Pa po tleh imaš ogromneee fuge, tk se tko ne dela! Edino če ti je to lepoWink
Saj se mi je zdelo, da je od Keme lepilo. Večkrat videno, da poči ploščica na mestih, kjer je lepilo zelo na debelo namazano - vtičnice, cevi, priklopi, luknje za keramiko itn.

Drugače pa potrkaj po počeni keramiki, če je votla, je odstopila od podlage in bo zlahka šlo popravit. V nasprotnem primeru pa vas čaka zahtevna sanacija, zelo verjetno bodo začele pokati še ostale ploščice ob odstranjevanju.

Silikon pa po vseh diletacijah, ja. Se pravi in vertikala in horizontala ter okoli priklopov, ker boljše prenaša raztezanja in krčenja ter jih ne prenaša na ploščico. Če pa narediš s fugirno maso, pa se raztezanje ob vroči cevi takoj prenese direkt na ploščico in jo stisne, nato pa pok.
Slika pove vse. Ali pa povej, kakšna je bila podlaga, lepilo, in kakšna vrsta razpoke je, linijska ali mrežasta
[*]No to so mrežaste razpoke, če ste iz svoje strani oz če je majster iz svoje strani naredil vse pravilno. Bo reklamacija od Gorenja priznana in boste dobili dobropis za menjavo ploščit plus ploščice. Torej če pa ni pravilno narejeno, ne bo reklamacija priznana in zadevo krije mojster.

Postopek. Potrkaj po ploščici (Razpokani) in po ploščici zdraven razpokane. Če je na obeh isti zvok(zvok polnosti) npr kot da potrkaš na ploščici na tleh ali nosilni steni, je polagano ok in je težava v ploščici.

Če je pa pod razpokano ploščico votel zvok, (na nosilni steni), je pa kriv majster napačno polaganje. Kako ni pravilno polagal? Evo razlage, če ni ploščice namakal pred polaganjam v vodo, ali pa ni ploščice namazal pred polaganjem na tanko z lepilom, je ploščica odstopila od lepila . Ker odstopi od lepila(lepilo ostane na steni) in je zafugerana iz 4 straneh, nima kam drugam kot vn in nastane sila na ploščico in jo napihne , posledično razpoka mrežasto.

Varjanta 2, je pravilno namakal ploščico v vodo in jo predmazal z lepilom, ampak ni podlaga pravilno pripravljena , je lepilo odstopilo od stene(lepilo ostane na ploscici) in zopet ker je ploščica fiksna iz vseh 4 straneh jo hoče potisnit ven in zopet nastane razpoka.

Ko bodo prišli iz gorenja bodo dali eno ali dve ploščice stran in bos videl ali je odstoplo lepilo od stene ali od ploščice. Ali pa sploh ni odstopilo!

Če se pa pološčica drži stene in je lepilo na steni in ploščici in je trden zvok ko potrkaš, bo gorenje odgovorno za škodo.

Upam da sem razločno napisal
Lp
jelencek1 Napisal:[*]No to so mrežaste razpoke, če ste iz svoje strani oz če je majster iz svoje strani naredil vse pravilno. Bo reklamacija od Gorenja priznana in boste dobili dobropis za menjavo ploščit plus ploščice. Torej če pa ni pravilno narejeno, ne bo reklamacija priznana in zadevo krije mojster.

Postopek. Potrkaj po ploščici (Razpokani) in po ploščici zdraven razpokane. Če je na obeh isti zvok(zvok polnosti) npr kot da potrkaš na ploščici na tleh ali nosilni steni, je polagano ok in je težava v ploščici.

Če je pa pod razpokano ploščico votel zvok, (na nosilni steni), je pa kriv majster napačno polaganje. Kako ni pravilno polagal? Evo razlage, če ni ploščice namakal pred polaganjam v vodo, ali pa ni ploščice namazal pred polaganjem na tanko z lepilom, je ploščica odstopila od lepila . Ker odstopi od lepila(lepilo ostane na steni) in je zafugerana iz 4 straneh, nima kam drugam kot vn in nastane sila na ploščico in jo napihne , posledično razpoka mrežasto.

Varjanta 2, je pravilno namakal ploščico v vodo in jo predmazal z lepilom, ampak ni podlaga pravilno pripravljena , je lepilo odstopilo od stene(lepilo ostane na ploscici) in zopet ker je ploščica fiksna iz vseh 4 straneh jo hoče potisnit ven in zopet nastane razpoka.

Ko bodo prišli iz gorenja bodo dali eno ali dve ploščice stran in bos videl ali je odstoplo lepilo od stene ali od ploščice. Ali pa sploh ni odstopilo!

Če se pa pološčica drži stene in je lepilo na steni in ploščici in je trden zvok ko potrkaš, bo gorenje odgovorno za škodo.

Upam da sem razločno napisal
Lp
Nisem še videl da bi nekdo namakal ploščice v vodo in potem lepi,sploh pa ne stenske.
Te gorenjeve ploščice pokajo ne glede na to kako jih polagaš.So pa na drugi strani kakšne starejše ploščice ki so popolnoma v zraku in ne pokajo pa tudi če jo previdno vrtaš.Je pa res da pri štemanju kar same odletijo :mrgreen:
Mislim da tu keramičar nima veze,ne samo v tvojem primeru ampak pri vseh z podobnim primerom.
Me pa zanima koliko je reklamacij in posledično stroška za gorenje.
Srečno.
Ja tudi nisem nikogar videl namakat ploščic, ampak na škatli od ploščic lepo in razločno piše da je to potrebno delat. Jaz se temu izognem da vsako ploščico preden jo položim namažen na tanko z lepilom.

Ko bos položil par blokov v kvaliteti bos lahko modroval da jih ni potrebo in da same odpadejo.

Ti pridi z štemarco in na moji kopalnici pridi štemat, če plošcica pade sama doli, (Celotna, ali brez vecjih muk) ti dam za gajbo pive(vsi stroški moji), če pa pokne in se le odkruši in delno pade minimalni košček mi plačaš 1m2 polaganja ploščic. (Pa so ploscice na 0,5 do 1 cm lepilu) Enostavna matematika. Če ploščica ni namazana ali namočena odstopi od podlage, ker ko se lepilo suši se krči in odstopi od podlage(mikro razpoke na lepilu) ki ima najmanšo oprijemljivost + ploščica je suha in hitro na sebe veže vodo iz lepila. Sej drži ampak ne 100%.

Če ima pa pogoj da ko se suši da ima vodo(od pred namakanja ali namazanega na tanko lepila),ne odstopi(ni mikro razpok na lepilu)

Še vedno ne vrjameš? Naredi test. Imamo dve ploščice, eno položino klasično (kakor vsi"mojstri" polagajo) torej brez predmaza ali vode, nalepimo na 1 cm lepila.

Drugo ploščico pred polaganjem namažemo ali zmočimo z vodo , in jo prilepimo na 1cm lepila.

Cez 4h do 8h bodo mini razpoke na lepilu ze vidne na ploščici brez dodelav oz klasično polaganje. Op: razpoke vidne in vrha ali straneh na lepilu.

To ne velja za gres ploščice!!!! Le za klasicne ploscice (oranzne Smile )

Upam da bolj logicno
Preberi še enkrat,kaj sem napisal ker se mi neda več pisat.Zaradi mene si jih lahko položil miljardo m2.
Jst jih ne namakam in ne mažem na tanko lepila na njih. Pika.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi