PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge Počene keramične ploščice v kopalnici

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prosim za nasvet.
Pred mesecem dni sem v svojem stanovanju v celoti prenavljala kopalnico in wc. Ploščice sem kupila v Gorenju. Dela mi je izvajal privatnik - kramičar, ki že vrsto let opravlja ta dela. Po 14 dneh smo ugotavili, da so ploščice začele pokati: po celi ploščici se je razpeljala mreža tankih nitk, kot žile. To je za sedaj samo pri eni barvi ploščic. Ploščice so znamka Samba in samo zelene pokajo; vmes med zelenimi je položena cela vrsta belih ploščic (Samba), ki pa ne pokajo. Reklamirala sem v Gorenje in je prišla predstavnica na dom pogledati. Obvestila sem tudi keramičarja, ki je prav tako prišel takrat na ogled. Predstavnica Gorenje je vzela dve še nepoloženi ploščici in jih odnesla na teste. Sedaj mi je odgovorila, da po testih s ploščicami ni nič narobe in da je kriv izvajalec del -keramičar.
Kako naj ugotovim, čigava je krivda? Kakšen korak naj naredim sedaj?
Kar groza me je, saj me je vse skupaj stalo čez 5.000,00 EUR in bila sem v dobri veri da bo brezhibo in me nadalnjih vsaj 20 let to ne bo skrbelo.
Kaj svetujete?
Hvala in lep dan
Kaj točno je po njihovem keramičar zafušal, da so mu samo zelene popokale? Imaš pisno razlago?
Mislim, da bo to tudi majstra zanimalo.
Daj kakšno sliko. Če je napokala glazura keramičar nima nič s tem.

Za take vrste poškodbo bi recimo bil kriv keramičar:[url]httpunichr("58")//imounichr("46")si/nasveti_in_clanki/zakaj_so_potrebne_dilatacije[/url]
Sem imel tak primer. V vzorcu pajkove mreže je razpokala glazura na bordurah. Proizvajalec je zamenjal dobavitelja sestavin za glazuro in začele so se težave. Nove bordure je proizvajalec dobavil trgovcu menda trikrat ali štirikrat. Ker je bil trgovec previden, je vsakič čakal cca dva meseca, preden je stranki sporočil, da glazura spet ni v redu in je prišlo do pokanja glazure že v skladišču. Slednjič so iz tovarne le prišle bordure, na katerih se razpoke niso pojavile. Od trgovca sem končno dobil nalog, da stare popokane bordure iz kopalnice odstranim, in jih nadomestim z novimi. Kaka dva meseca po opravljeni zamenjavi je stranka javila trgovcu, da so se na bordurah ponovno pojavile razpoke. Zadeva se je končala tako, da je proizvajalec plačal lastniku kopalnice finančno odškodnino, bordure so pa še vedno razpokane. Moj kometar je bil, da bordur še enkrat ne grem menjat za noben denar. Niso to lego kocke, da jih razdiraš in sestavljaš po mili volji.
Trenutno sem odsotna od doma. Bom poskusila danes tokom dneva pridobit sliko počenih ploščic in jo objavim.
Moj (podoben) primer:
Jaz sem iz otroške sobe naredil kopalnico - se pravi keramiko sem položil do stropa.
Otroška soba je bila prej pobarvana s pralno barvo - to sem keramičarja tudi opozoril.
Ker se je keramičarju mudilo(klasika) je samo s zidarskim kladivom "nakljukal" vse stene - očitno premalo. Namreč pol leta potem ko so bila ploščice položene do stropa, so le te začele pokat. Zgodilo se je namreč to, da kljub temu, da je bilo uporabljeno eno izmed boljših lepil za keramiko, je keramika, zaradi pralne barve na podlagi, odstopila. Napela se je navzven in seveda zaradi pritiska popokala. V mojem primeru je izvajalec priznal napako in smo zadevo z nekak porabljenih živcev sanirali.
Pozdravljena!

Mi imamo isti primer.
Danes smo poslali slike dobavitelju, ki jih bo posredoval proizvajalcu.
Po besedah dobavitelja nismo osamljen primer. Enako se dogaja z serijo oranžnih ploščic.
Se pravi, da ni kriv keramičar ampak proizvajalec.

Kaj več bom lahko odpisal ko dobim odgovor od proizvajalca.

LP

Slike -> <!-- m --><a class="postlink" href="https://drive.google.com/drive/folders/0BxZqfH7sAH92VTRBNk9mVk84R1k?usp=sharing">https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing</a><!-- m -->
Pozdravljeni,
zelo sem vesela , da sem brskala in brskala in našla zelo zelo identične težave z Gorenjevimi ploščicami. Tudi mi smo se odločili za kopalniške ploščice Samba (oranžne). 30% ploščic na steni je razpokanih, pajkova mreža Smile. Poslala sem jim eno plščico, še nepoloženo z vidno razpoko. Njihovi testi trdnosti niso pokazali slabše kvalitete trdnosti ploščic. Ni njihova krivda, itak. Kriv je naš keramičar, ki je uporabil premočno lepilo, preveč lepila, ni jih zadosti namočil.... Ker ne odneham, so mi pripravljeni plačati odškodnino v višini 80eur, kar se meni zdi smešno. Kaj vi mislite? Ste speljali zadevo do konca?
LP
Živjo jlo,

Itak, da ni njihova napaka. Napaka je od 20 različnih keramičarjev, ki ne znajo polagati zelenih in oražnih ploščic, samo bele, ker so jih položili od leve proti desni, namesto od desne proti levi! Sedaj se bodo zgovarjali na vse sorte. Ste mogoče ob nakupu ploščic dobili navodila za uporabo? Piše mogoče na navodilih kakšno lepilo (vrsta, moč, elastičnost,...) je potrebno uporabiti?
Mislim, da jim lahko mirno odgovorite naj pridejo zadevo urediti (v prvotno stanje pred pokanjem) in če jim rata z 80€ potem toliko bolje za njih.

Zaenkrat še ni bilo ne duha ne sluha iz proizvajalčeve strani.
Se pa že veselim njihovega predstavnika, ker bo imel z menoj veliko dela.

LP

P.S.: Pa še to. Če slučajno z proizvajalcem ne najdemo skupnega jezika, predlagam skupinsko tožbo. Mogoče bi se obrnili tudi na medije. Več nas je, več bomo dosegli.
Živjo janko
Evo dodajam sličice.

<!-- m --><a class="postlink" href="https://drive.google.com/open?id=0B3xVxRzvggTEZFhCVmNiQ3JVSkE">https://drive.google.com/open?id=0B3xVx ... mNiQ3JVSkE</a><!-- m -->

Zraven so italjanske ploščice (turkizne) ,kupljene v Obi-ju, limane z istim lepilom in istim keramičarjem Smile
Po vsej verjetnosti bomo morali skupaj stopiti, ker Gorenje nima posluha.
LP
Pa saj je v redu. Še bolj snobovsko zgleda, efekt rdečega marmorja... :lol: :lol: :lol:
od Gorenja tiste oranžne ploščice , ki so okrog 10€m2 ali ceneje ima moj sodelovec in so mu tudi spokale ampak naključno po steni en tu ena tam. čaka več kot 1 mesec na odg pa ga še ni dobil
Baje imajo veliko reklamacij.
Mislim..kako sprenavedanje s strani gorenja..

Keramičarjeva krivda bo da pokajo ploščice samo ene barve...a se morda ni pogovarjal z njimi med transportom do kopalnice? :?
Nočem biti nesramen ali aroganten, ampak za vsak artikel dobiš kvalitete natanko toliko, kot si zanj plačal. In to je tisto, kar nas nekaj neprestano trobi tule gor na forumu. Izogib takim problemom je žal povezan edinole z nakupom preizkušenih in renomiranih proizvajalcev. Tako da je vsaj pri "trajnih" investicijah (keramika, stroji, oprema), katere se ne menja pogosto včasih splača požreti višjo ceno. Vem, težko je to izvesti, vsak gleda da takrat nabavi v okviru svojih maksimalnih zmožnosti.

Reci, da jih boš Bobincu lastnoročno pripeljala in stresla pred pisarno, morda bo pomagalo. Obrni se na koga "višjega" pri gorenju, kak mejlček na upravo z izrazom zaupanja in zvestobe v njihove proizvode in sedanjega globokega razočaranja nad njihovim produktom. Če ga ne bo "firevolala" kaka tajnica zna pomagati. Kaki naslovi so pa na netu. Pa veliko sreče pri reševanju reklamacije.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi