Objave: 1806
Teme: 60
Ocena:
1
Ne vem kako je z izposojo orožja. Brez ustrezne listine tako ali tako ne. Ne poznam kluba, kjer bi ga sposojali. Lažem. Zadnjič sem na "enanadan" kuponih videl eno strelsko društvo, ki so to ponujali: Evo prec pa koj najdu:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://1nadan.si/ponudba/Ljubljana%20Extra/789/54-odst-popusta-na-rekreativno-streljanje-1h-ter-strokovno-vodenje-z-instruktorjem-streljanja-zascitna-sredstva-na-streliscu-ljubljana-placajte-18-98-?isPreview=False">http://1nadan.si/ponudba/Ljubljana%20Ex ... view=False</a><!-- m -->
Pa še en drug je enkrat bil.
Objave: 5448
Teme: 33
Ocena:
0
auditor, tisto niso bili prijatelji, po slučaju je pač prišla policijska družba od enega znanca, ki je sam policaj. tudi v klet sem bolj kot ne zašel po slučaju, dam pa kot primer, ker se pač dogaja predvidevam tudi še kje.
tolk, da neham smetit terakoti temo.
Ocena:
1
Saj vem - je bilo v šali. Če so bili službeni kolegi zraven, bi bil pa ja kdo od njih tako pameten, da bi adolescentu v plavem eno primazal okrog ušes.
Vidiš to je tako kot pri ciganih: 99 jih krade, mi pa vseh 100 potem grdo gledamo ;-)
Ocena:
1
Paablaščena uradna oseba. Sem 8 let delal na PU Ljubljana na UKP - gospodarski krim(zdej je to vse na novo pokratičeno). Pa tudi tega je že 15 let nazaj. Madona se staramo.
Objave: 5448
Teme: 33
Ocena:
0
no, če imam žegn terakote in če je auditor (bil) iz foha, me pa res zanima, kaj se recimo zgodi z uslužbencem v primeri, ki sem ga opisal (da recimo v civilu potgne ven službeno orožje in straši ljudi s tem, čeprav kao v hecu). meni osebno to predstavlja dovolj velik razlog za nogo po hitrem postopku.
Objave: 1615
Teme: 72
Ocena:
0
Terakota,
greš na Dolenjko v Strelčka... izbereš orožje in greš strelat. Pa ne rabiš nobenega lista (ne posestnega, ne orožnega) le osebni dokument.
Za cene streliva in samega orožja pa ne vem več.
Objave: 2488
Teme: 48
Ocena:
4
Link? Iskalnik mi najde en Strelček v Kamniku, ampak tja se ga grem lahko edino napit.
Našel sem tole. Ampak ni Dolenjska cesta. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.strelisce.si/">http://www.strelisce.si/</a><!-- m -->
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Tudi jaz imam orozni list.
S cenami ste malo pretiravali....tecaj je 120, izpit 50, zdravniski pregled v Skofji Loki pod 40, nabavno dovoljenje je res okrog 40 za prvi kos, nato je za naslednjih pet okrog 20€.
Udelezis se treh tekem (ali dveh, odvisno od klubov) , startnina je 25€/tekmo in gres kar na orozni list, potem ne rabis nabavnega dovoljenja za strelivo.
Clanstvo v klubu je pa odvisno...od 30 pa do 300.
Strelisce na Dolenjki je letna karta recimo 240, ce streljas samo kratkocevno, sicer 280. Za imetnike letnih kart ni nobenih omejitev glede terminov (razen kadar so kaksna izpitna streljanja ali tekme), se v posebej dopoldanskem casu in cez dan, so redkokdaj vec kot 3 linije zasedene (od petih avtomatskih, potem pa je se ene 10 staticnih).
Najbolje je, da najdes koga, ki ze ima orozni list in se z njim zmenis, da te pelje na strelisce, da sprobas in vidis, ce je to to....potem pa cimprej v akcijo za orozni list, dokler ne postane zakonodaja se bolj restriktivna.
Jaz v zadnjem casu prakticno vsakic srecam par (moz zena, fant punca, oce hci,sin), ko pridejo na Dolenjko in se ucijo rokovati in uporabljati orozje, zato kar pogumno.
Aja - se to: na Dolenjki lahko najames pistolo, kupis strelivo...streljas ob prisotnosti njihovega instruktorja. Ni pa najbrz poceni....kot kaze je cena ene ure preko 40€ (zgoraj sem kliknil na link za "kuponko"), ne vem pa, kako to poteka.
Ce prides s svojim orozjem na actomatsko tarco je ura 11....in za 30€ dobis ze kaksnih 150 nabojev kalibra 9x19.
Vsem mirovnikom in "mirovnikom" pa zelim, da ne bi nikoli prislo do situacije, da bi morali uporabljati orozje izven strelisc. Takrat je namrec prepozno, da se naucis varnega rokovanja z orozjem.
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Itak bi bilo najbolje ,da vse ukinemo in naj se raja oboroži. Raja dela dosti na tem ,ker se strelski klubi ,kar polnijo. Šolstvo, zdravstvo in še kaj se dala po Ameriško zakaj še ne bi bilo pri orožju tako. To ostrenje je zakonodaje ima drugi namen in to je strah.