Kar naredi dom > Tempo življenja
Strelci

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelci
#1
Je med forumaši kaj športnih strelcev? Pa ne mislim z lokom in zračno puško.
#2
Žal sem v življenju, kar nekaj kozlov ustrelu. Moram povedat, da zna bit to presneto drag šport. :roll:
#3
se ti poka? Smile
#4
Ja se mi. Pa mojo boljšo poloico tudi močno zanima.
#5
Kdo bo koga, ona tebe ali ti njo?
#6
Jaz sem v torek minuli teden kupil puško.

Sent from Xtouch using Tapatalk
#7
Evo, našel sem strelski forum http://www.strelec.si/forum/index.php

Mi lahko kdo iz prve roke priporoči strelski klub? Nekaj sem že dobil na ZS. Pa s Turjaka se ne bi ravno v MB vozil.
#8
Tudi sam že en čas razmišljam včlanitvi v strelski klub. Bo si treba vzet čas ,samo imam težavo, ker je dan samo 24 ur in teden samo dolg 7 dni.
#9
Sam sem strelec , član Trzinskega kluba. Posedujem kar nekaj kosov različnih kalibrov od kratke do dolge cevi. Zadeva je taka, da trenutno ozračje za to panogo v EU ni ravno rožnato, saj se zaradi mešanja jabolk in hrušk (teroristično uporabljenega in športnega orožja) kaže težnja k kompliciranju (po domače prepoved polavtomatskega orožja). Problem, ki ga opažam v zadnjem času je tudi "zaprtost" klubov, kar pomeni, da resni klubi ne sprejemajo članov samo zaradi članarine posledično pa jim tako omogočajo posedovanje orožja. Včasih sem kar nekaj prepokal v Sodražci, kar je Turjaku relativno blizu. Imajo veliko in dokaj lepo strelišče v kamnolomu na poti proti Travni gori (al neki taki gori). Zdaj odvisno kaj imate v mislih. Ali biti aktiven športni strelec, ali pa le zaradi pridobitve dovoljenja za posest oz. orožne listine. Pri slednjem imate kar nekaj posameznikov oz. lastnikov klubov, ki za denar uredijo vse - celo potrdila o udeležbi na tekmah katerih v resnici ni bilo (udeležbe mislim) zaradi pridobitve orožne listine.
#10
Če resni klubi ne sprejemajo članov, potem je jasno, da bomo ljudje iskali alternative. Tema o zaostritvi EU zakonodaje o orožju ima na strelskem forumu že 106 strani. Jasno je, da zadeva nima nikakršne zveze s terorizmom, ampak gre za strah elit pred lastnimi državljani. Razni Lojzeti tam v Bruslju (seveda velja tudi za kekce ki smo si jih izvolili tu doma) nikakor niso vredni našega brezpogojnega zaupanja. Če se bomo zanašali na njih bomo kmalu žejni (privatizacija vode), lačni (monopol nad semeni), plačilno nesposobni (ukinitev gotovine)... Skratka goli in bosi. Tole z orožjem je le en od mnogih korakov, ki počasi vodijo do totalitarne družbe.
#11
Ne samo orožje, še kaj drugega bi moralo biti prepovedano ne pa da je na voljo vsepovprek. Prilika dela tatu, če nimaš orožja v navalu jeze, besa ali česa podobnega ne moreš naredit napake ki bi jo potem ti in še cel kup drugih obžalovali do konca življenja. Če hočeš namensko komu škodit pa tako ali tako ne rabiš papirjev.

Sem striktno proti oboroževanju civilistov, tudi mnogo lovcev je lovcev samo zato da imajo orožje...

Če že strogo nadzorovani strelski klubi, orožje se hrani tam in se ga tam (drugje kot na strelišču se itak ne sme) tudi uporablja.

Je pa seveda samo moje mnenje ki ne vpliva na realnost Smile

Namesto orožja si kupiš sekiro in sekaš drva, isto cukne in poči Smile
#12
@SloCop
+5

Da ne bo pomote prilagam sliko moje puške.[Slika: 6085af331c9a9f7d174c1c2d59f19833.jpg] In ta lahko vseka ravnotako kot tista na smodnik ali pa sekira.
Sreljal bom pa le tisto, kar bom lahko tudi sam pojedel.

Sent from Xtouch using Tapatalk
#13
Terakota: resni klubi v tem smislu, da pazijo koga vzamejo medse in mu posledično omogočijo dostop do orožja. Če si že član športnega strelskega društva, se tudi tako udejstvuj.

So pa fantje, ki imajo klube samo zaradi članstva in članarine: in na UE vedo kdo so - ampak je sodelovanje kljub temu odlično (pogosto na UE oni dosežejo tisto, kar se nam ostalim lahko le sanja) - govorim o varnostnem orožju za "civile". Vse, kateri so pridobili v zadnjih par letih t.i. dovoljenje za nošenje, bi morala vloge pregledati neodvisna komisija, pa sem prepričan, da jih 99% odpade - samo kaj potem z odgovornimi na UE narediti.

Je pa to seveda vseeno še vedno boljša rešitev kot tista v Sloveniji najenostavnejša: kupiti "crnjaka".
#14
Kaj ti bo pokalica brez redne vaje? Za vajo je potrebno urejeno strelišče, torej udejstvovanje v okviru nekega organiziranega kroga strelcev. A ni tako, da je eno dovoljenje za posest, Povsem nekaj drugega pa dovoljenje za nošenje orožja? Da bi se naokrog sprehajal oborožen, pa res nimam prav nobene potrebe.
#15
Če te resno zanima...pokliči npr. http://www.svjurij.com/stik oziroma preglej najprej njihovo stran...imaš vse informacije na kupu.

Drugače pa takole na palec boš moral kakega tisočaka investirat v znanje in papirje da boš lahko kaj nabavil.

Rabiš: (copy paste)
- da ni zadržkov javnega reda;
- da je zanesljiv;
- da ima upravičen razlog za izdajo orožne listine;
- da ima opravljen zdravniški pregled;
- da je opravil preizkus znanja o ravnanju z orožjem


Ko vse to imaš...lahko zaprosiš za nabavno dovoljenje, nabaviš kos, narediš posebni del izpita za rokovanje z orožjem...potem lahko dobiš še nabavno dovoljenje za strelivo.....seveda gre za dovoljenje za posest.

LPM


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »