PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pretok pri pregledu serviserja na bi bil ok ( glej moj predzadnji post, ko je bil serviser na obisku ), po obisku danes serviserja v 6 urah je TČ 5x javila napako L8 na cca. 1 uro torej, sedaj zaenkrat nič več. To mi je največja uganka, zakaj sedaj ne?

" mogoče ji mraz bolj ugaja kot čez dan ko je blo +10"
Tako bi se lahko obnašala, če bi bilo preveč plina oz. le ta onesnažen. Ta bi lahko bil tudi razlog za napako pri gretju SV kjer se tlak kondenzacije dvigne.
Z elektroniko skoraj sigurno ni nič narobe, ali je to ali pa kompresor.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
ne vem kako OČ ima ta tvoja notranja enota, samo lahko, da je pretok odvisen od temperature ogrevalne vode.
Ali je pri tebi možno znižati DT -in s tem povečati hitrost ogrevalne vode?
No, pa smo pogruntal napako, Sassapo imel si prav - kompresor. Včeraj je dokončno "podlegel poškodbam", zakaj je ?. Zdi se mi da vseeno malo prehitro.
Je pa serviser rekel, da je sumil na to, da je slab in je zato zamenjal plin - takrat je kompresor bil še bolj obremenjen in posledica je vidna.
Kar se pa tiče za napako 7H, bo pa najbrž potrebno počakat, da zaključim z kurilno sezono in takrat se bo pokazalo, tako kot že lansko leto med ogrevanjem SV.

Hvala vsem za pomoč
Samo za informacijo, sem zamenjal staro zunanjo z novo, vendar sem vzel 14 kW, staro prodam če je kdo interesent, ostalo na ZS, LP
Pink Panther Napisal:No, pa smo pogruntal napako, Sassapo imel si prav - kompresor. Včeraj je dokončno "podlegel poškodbam", zakaj je ?. Zdi se mi da vseeno malo prehitro.
Je pa serviser rekel, da je sumil na to, da je slab in je zato zamenjal plin - takrat je kompresor bil še bolj obremenjen in posledica je vidna.
Kar se pa tiče za napako 7H, bo pa najbrž potrebno počakat, da zaključim z kurilno sezono in takrat se bo pokazalo, tako kot že lansko leto med ogrevanjem SV.

Hvala vsem za pomoč

7H se lahko pojavi če imaš v flowswitchu umazanijo. Ponavadi je na loputi namotano kakšno instalatersko predivo.
1 2 3
Iskanje po temi