![]() |
|
TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 (/showthread.php?tid=60161) |
TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Pink Panther - 11.1.2015 Zdravo, imam TČ Daikin 16kw, pojavljajo se mi dve napaki in sicer 7H in L8 in me zanima, če je imel že kdo izkušnje s tem, kako je zadevo odpravil. 1. 7H motnja ( pretok vode je prenizka - dr.Daikin ) Ta motnja se mi je pojavljala pred začetkom ogrevanja, pomeni takrat ko sem ogreval le sanitarno vodo - lansko leto od maja do novembra. TČ imam 6 let in do lanskega leta te napake ni bilo. Motnja pa se je pojavljala različno - kakšen mesec 1-2 krat, kakšen celo 3-4 krat. Serviser mi je povedal, da je prenizek pretok vode in da bi moral dati " prestrujni" ventil, imel pa je tudi izkušnjo iz te napake, da je tudi zamenjal ventilator na zunanji enoti. 2. L8 motnja ( prevelik tok iz inverter kompresorja - previsok tlak ) Ta motnja se je začela pojavljati v začetku kurilne sezone. Prvi mesec še ne, kasneje pa od drugega dalje pa vse do sedaj. Ko se je prvič pojavila sem seveda preveril to na netu kaj bi bilo in ko je bil omenjan kompresor in visok tlak sem poklical serviserja, ki je TČ resetiral, napake po ponovnem vklopu TČ ni javila. Po cca. 1 tednu se pojavi ista napaka, serviser pravi, da mora zadevo preučit, kaj bi bilo in da naj TČ resetiram. Sedaj se mi pojavi napaka: kakih 14 dni nič potem pa kar dva dni zapored. Serviser pa še kar " študira". Ker vem, da ni to ok bi rabil pomoč drugega serviserja in seveda, če je že imel kdo izkušnje z temi dvema motnjema . Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Migaj - 11.1.2015 pa si spucal filter ? Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Pink Panther - 11.1.2015 sem, to naredim vsako leto, edina stvar me moti je ta, da so prevelike časovne razlike med motnjami, sam sem laik v tem, vendar sem razmišljal, če je možno, da se lahko kako zamaši kompresor? Ima vodni kamen lahko kakšen vpliv? Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Migaj - 11.1.2015 jaz vsaj 2x letno spucam oba vodna filtra osnovnega z mrežico(to je bitno) in tudi magnetnega Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Migaj - 11.1.2015 ta stena na katero se nabira vlaga/plesen je najbrž od znotraj dokaj mrzla ali pa je pretok zraka moten Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Pink Panther - 11.1.2015 magnetnega mi ni nihče še omenil, kje se nahaja na notranji enoti, je možna kakšna slika Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Migaj - 11.1.2015 najbrž ga itak nimaš Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - bosanoga - 11.1.2015 Vidim, da teče debata okrog čiščenja filtra, ki ga nekateri delate letno, nekateri večkrat. Kateri filter, na kakšen način in kje je lociran? TČ Daikin altherma 8kw. Po prvi sezoni ogrevanja je potrebno še kaj oz. kaj delate samo kot vzdrževanje TČ? Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Pink Panther - 11.1.2015 vodni filter je na notranji enoti na dovodnem priključku vode spodaj, ga odviješ, očistiš, zamenjaš tesnilo, za magnetnega ti naj pove migaj, v moji bukvi ni omenjan, kar se tiče vzdrževanja: po 3 letih so mi preverili plin, ga dofilali, to je vse v 6 letih, najbrž bi morali še kaj ker mi sedaj javlja neke napake, naj drugi povejo še Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Homer - 11.1.2015 Magnetni filter je opcija, ki nima zveze z Dakinom. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.fernox.com/equipment/filters/tf1+total+filter">http://www.fernox.com/equipment/filters ... tal+filter</a><!-- m --> [img]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")plumbnationunichr("46")counichr("46")uk/site/fernox-tf1-dual-action-magnetic-filter---22mm/large-large-tf1-new-2unichr("46")jpg[/img] Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - bosanoga - 11.1.2015 Hvala za odgovor glede čiščenja. A na dovodnem priključku notranje enote misliš tam kjer je pipica in čep za polnjenje sistema z vodo? Gledam namreč pa ne vem...Bom vprašal drugače bo lažje. Ali obstaja za ta podatek navodilo? Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - vincent - 11.1.2015 Pink Panther Napisal:sem, to naredim vsako leto, edina stvar me moti je ta, da so prevelike časovne razlike med motnjami, sam sem laik v tem, vendar sem razmišljal, če je možno, da se lahko kako zamaši kompresor? Ima vodni kamen lahko kakšen vpliv? Vodni kamen nima veze s kompresorjem... Od notranje enote proti zunanji imaš plinsko povezavo in vse kar kompresor dobi v svoj želodec je plin. Pretok ...prva napaka...bi znal bit povezan s filtrom. A ker se pojavljata dve napaki je velika verjetnost da sta povezani in je lahko vzrok na tretjem koncu. Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - sassapo - 11.1.2015 Če imaš napravo vgrajeno na radiatorski razvod prez magnetnega filtra je možnost, da je rja delno zamašila izmenjevalnik, kateri sedaj ovira pretok in je tudi krivec za previsoko kondenzacijo kar ti javlja v obliki konzumacije previsokega toka oz. tlaka Kemijsko čiščenje izmenjevalnika in vgradnja feromagnetnega filtra bi morala rešiti težave. Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - Pink Panther - 11.1.2015 bosanoga kakor se spomnim so v navodilih za uporabo, ki si jih dobil zraven slike in po točkah razloženo kje je kaj homer hvala ti, bom zmontiral letos, noben hudiča ne pove kaj bi bilo pametnega dat pri montaži še kaj uporabnega zraven vincent za vodni kamen sm mislil na povezavo z napako 7H, vem da je plin v kompresorju, samo ker se 7H sedaj ne javlja mislim, da nista sedaj v povezavi, možno pa je seveda vse, ko se je pojavila napaka 7H sem filter očistil pa še zmeraj nič sassapo nimam radiatorjev je talno gretje, a potem še zmeraj lahko obstaja ta možnost, da je zamašen izmenjevalnik? Re: TČ Altherma Daikin - napaki 7H in L8 - sassapo - 11.1.2015 Teško ti bo kdorkoli brez fizičnega videnja lahko posredoval uporaben odgovor. Najprej moraš ugotovit, če imaš skozi izmenjevalnik dovolj pretoka, kar lahko pogojno ugotoviš s tipanjem plinskih in vodnih cevi kjer temperatura na otip ne sme preveč odstopat, zelo približno naj bi bila vhodna plinska cev toplejša za največ 15°C od izhodne vodne. Izhodna plinska pa cca 5°C hladnejša od vhodne vodne. To je zelo približno in je odvisno od mnogih faktorjev, je pa vsaj nekaj kar lahko probaš sam. |