PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kateri razvlažilnik

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kaj ta Hoferjev je glasnejši od hladilnika?
res je neslišen, ampak pazi... ima 3x višjo porabo kot kompresorski!
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
kaj ta Hoferjev je glasnejši od hladilnika?

A neslišen, pa zato greje bolj?
sassapo Napisal:res je neslišen, ampak pazi... ima 3x višjo porabo kot kompresorski!
Ne vem več točno, kompresorski podajajo litre vode razvlaževanja pri 32*C in 80% vlagi, pri podani moči kompresorja.
Diagrami nekje na zibrotovi strani pa pokažejo, da je pri 20*C in 55% vlagi količina kondenzirane vode približno enaka za kompresorske in peltierove razvlažilnike pri enaki vhodni moči. Oziroma peltierov ima dve podani moči 0.4 in 0.6 kw.
Tako, da naj bi imel do 1/3 višjo porabo, kako je pa v praksi pa še ne vem.
in zakaj bi pri 20° in 55% rabil razvlaževanje?
Mam sposojenega tega iz hoferja, pa dela fajn. Zadeva je pa glasna kot kak kalorifer. Ima pa timer za 2,4,6 ur. Torej ga vklopiš ko greš na šiht, pa te ne moti:-)
Nikjer ne piše koliko elek. energije porabi ta Hoferjev razvlažilec. Samo, da ima 400 W. Koliko v povprečju porabijo takšni razvlažilci? Nekje sem zasledil, da Zibrov porabi 0,3 kw/uro.
Mata,če ima 400w potem v eni uri porabi....?
[quote="flexman61"]Mam sposojenega tega iz hoferja, pa dela fajn. Zadeva je pa glasna kot kak kalorifer[quote]
A ima samo eno brzino ?
Na Hoferjevem sem meril trenutno odjemno moč in mi je kazalo 235 W.
Nikjer ne piše in tudi iz slike ni razvidno - ali je ta Hoferjev razvlažilec na koleščih? Če ni ali ga je enostavno prenašat iz enega v drug prostor?
Gasper123 Napisal:in zakaj bi pri 20° in 55% rabil razvlaževanje?

Zakaj le? Zato ker hočem take razmere obdržati.
Ta iz Hoferja ni na koleščkih. Ima sicer izvlečni ročaj za enostavno prenašanje, ampak je reč precej velika in težka. Pa še posoda za kondenz ni zaprta, tako da moraš pazit, da ne poliješ med prenašanjem.
Mojster Migaj, zakaj pa tebe, ki imaš bojda zlo boga okna in posledično prenizko vlago v hiši (in tudi zato kao ful višjo porabo za ogrevanje) kar naenkrat zanimajo razvlaževalniki?
menda ne misliš, da bo brnel pri meni?
sam bi bolj rabil vlažilnik - ta mnda ne brni?
1 2 3 4 5 ... 37 Pojdi na stran 
Iskanje po temi