PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kondenz v dimniku

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Če ne kuriš je tukaj v veliki možnosti kriv dež.
Zakaj zadnjih 50cm brez tuljave ?
Obrobo imaš zasilikonirano, sem imel podoben problem z zamakanjem, ker mi pač vrli izdelovalci obrobe, le te niso zasilikonirali.
Ne boš verjel dež mi je zamakal celo pri vijaku s katerim je privita kapa dimnika.
Sam sem en dimnik, ki ni v uporabi zaprl na vrhu, da se mi prek njega ne hladi hiša in tudi živali ne morejo noter. Sosedu se je namreč pred leti jeseni pri začetku ponovnega kurjenja stalno kadilo v stanovanju, dimnik ni potegnil, nato pa je pri čiščenju dimnika ven potegnil prekajeno sovo.
Potem bi morali imeti sosedje, ki imajo dimnik brez kape cele poplave, če je razlog dež.
Na koncu je zidaru zmanjkala ena tuljava in je rekel ,da nima kaj za bit, če na koncu ena manjka...
Bolj se mi zdi verjetno ,da gre topel zrak iz hiše po dimniku in se zaradi ohlajanja pri vrhu naredi voda?
Obroba je zasilikonirana ,ker sem še šel preverjat za njim.
Sem pa sedaj preveril v dimnik in je vode zelo malo...
Osebno bi dimnik, zaprl tudi zvrha, če ga niti za zračenje ne uporabljaš in nasploh ni v uporabi. Zadnji dež je bil pri nas, z močnim vetrom. Sicer se na sliki ne vidi, kakšna je kapa, je pa zaradi povečanega obsega (ni tuljave) možno zamakanje mimo kape, niti ni zaželjeno zamakanje izolacije.
paulito Napisal:Potem bi morali imeti sosedje, ki imajo dimnik brez kape cele poplave, če je razlog dež.
Na koncu je zidaru zmanjkala ena tuljava in je rekel ,da nima kaj za bit, če na koncu ena manjka...
Bolj se mi zdi verjetno ,da gre topel zrak iz hiše po dimniku in se zaradi ohlajanja pri vrhu naredi voda?
Obroba je zasilikonirana ,ker sem še šel preverjat za njim.
Sem pa sedaj preveril v dimnik in je vode zelo malo...
Ne govorim o zamakanju skozi odprtino dimnika, načeloma je ta neproblematična, ker na velikost odprtine pade malo dežja direktno notri.
Problem je ko se dež ZLIVA mimo obrobe, no če praviš, da je le ta zasilikonirana, je potem resnično problem kondenzacija.
paulito Napisal:Na koncu je zidaru zmanjkala ena tuljava in je rekel ,da nima kaj za bit, če na koncu ena manjka...
:roll:
Zidar :?:
Voda v dimniku je posledica kondenzacije dimnih plinov. Nikoli nisem imel kape na dimniku ker tisto kar pade naravnost ni omemebe vredno če gre postrani gre tudi mimo kape. Dimnik 9m fi 16 Schiedel, kurim na drva in ko se dimnik ogreje vleče brez težav in je suh. Pred leti sem poleti opazil v kurilnici kjer se dimnik začne vlago, ko sem šel na streho sem videl da mi je pojedlo zgornjo rozeto, takrat so bile še iz aluminija, kupil sem novo nerjavečo in sedaj je mir. Tako da vsi tisti znalci ki zapirajo peči vgrajujejo vse mogoče turbulatorje in so kar živčni ko merijo temperaturo dimnih plinov na veliko grešijo. Temperatura dimnih plinov na izhodu mora biti nad točko kondenzacije, za to mora biti tudi dimnik primerno izoliran da se dimni plini ne ohlajajo med dvigovanjem. Vsem ki imate dimnike skozi mrzla podstrešja svetujem debelo oblogo iz kamene volne in težave bodo izginile
Lahko vam poslikam lužo ki nastane pred krušno pečjo. Dimnik nima kape. Sem že nekajkrat rekel lastniku da naj pokrije, pa....je že 25 let tako.
kurili Napisal:Voda v dimniku je posledica kondenzacije dimnih plinov. Nikoli nisem imel kape na dimniku ker tisto kar pade naravnost ni omemebe vredno če gre postrani gre tudi mimo kape. Dimnik 9m fi 16 Schiedel, kurim na drva in ko se dimnik ogreje vleče brez težav in je suh. Pred leti sem poleti opazil v kurilnici kjer se dimnik začne vlago, ko sem šel na streho sem videl da mi je pojedlo zgornjo rozeto, takrat so bile še iz aluminija, kupil sem novo nerjavečo in sedaj je mir. Tako da vsi tisti znalci ki zapirajo peči vgrajujejo vse mogoče turbulatorje in so kar živčni ko merijo temperaturo dimnih plinov na veliko grešijo. Temperatura dimnih plinov na izhodu mora biti nad točko kondenzacije, za to mora biti tudi dimnik primerno izoliran da se dimni plini ne ohlajajo med dvigovanjem. Vsem ki imate dimnike skozi mrzla podstrešja svetujem debelo oblogo iz kamene volne in težave bodo izginile

Lahko bi prebral, da dimnika ne uporablja, in potemtakem se mu tudi ne suši.
Verjetno je bil dež ,ki ga je neslo iz strani mimo kape.
Če bi kondenziralo bi mi voda kapljala tudi danes, ampak je ni.
Dež, ki ga je neslo mimo kape, kot ti praviš sigurno ni prišel z vrha oz. izhoda dimnika, vsaj težko verjamem.
Verjetno se ti dež kje nabira in potem zamaka, ker tista malenkost ki zadane odprtino na vrhu(mimo kape-postrani) je zanemarljivo.
1 2 3
Iskanje po temi