PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peč na olje ven, notri nova TČ: Daikin, Nibe, Mitsubishi?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bojan-KK Napisal:Moja FW HP 11 pri trenutni temperaturi 1 .st.C in 100 % zračni vlagi diha na škrge in je tik pred vzletom. Poglej še enkrat svojo, mislim da je v podobnem stanju.
res je - tudi Brežice so isti šmorn kot Krško, 95-100% vlage že od nedelje, megla do enih popoldne, da bi jo z nožem rezal, vendar mašina prede in prede, ledeni še ne "taktira" koliko ji dovolim, čas mirovanja imam 13 minut, spodnjo mejo DV pa na 34 notranja T 21,5° tako na korektorju kot v resnici......se pa čas gretja SV z dneva v dan povečuje...poraba komplet elektrike (razen nedelje) 16-18kwh dnevno - v nedeljo smo šli v "višave" - dva stroja, sušilc, pečica, sesalec, 3x SV, gretja je bilo pa praktično nič: zjutraj od 6-9h in zvečer od 19-22:30
Tudi na moji do danes ni bilo sreža, zjutraj pa je bila bela kot sneg. Nisem čakal defrosta, ker sem šel v službo. je pa danes res 100 % ZV. Ampak je bilo zjutraj v hiši že 22,1 st.C, zalaufala pa je ob 5.40, pred tem pa je 40 minut grela SV (300 l) na 45 st.C..
Narobe napisal, zalaufala je ob 4.40, ob 7.00 pa je bilo v dnevmi sobi 22,1 st.C..
Uredu Bojan, sprejmemo opravičilo-Popravek! :mrgreen: :mrgreen:
se bom še sam priključil.

hiša stara 40 let, pred kratkim popolnoma obnovljena, dodatna izolacija (prej samo z notranje strani), tri ločena stanovanja; pritličje, nadstropje, mansarda (ločene veje), cca. 300m2 ogrevalne površine (radiatorji stari 5 let), trenutno porabimo cca. 2.500-3.000l olja, za ogrevanje tam nekje do 21st čez dan in 18st ponoči

ali potrebujem HT črpalko, če v cevi sedaj spuščam vodo med 50-55stC

hvala
Načeloma lahko predvidevaš, da boš s TČ lahko ogreval s cca 10 stopinj nižjo temperaturo tople vode. Torej je odgovor ne, ob pogoju ogrevanja 24/7.
Nič ne omenjaš sanitarno vodo ........
za sanitarno vodo imam el.bojler, katerega pa trenutno tudi ogrevam s pečjo (olje), ker mi je grelec zatajil
Malo nejasno....
En bojler za tri stanovanja ali vsak svoje?
en, za vsa tri stanovanja, 6 oseb
Torej verjetno 300 l, ena "kača" (ali dve vezani zaporedno?) in električni grelec....

Ne bi rad začenjal polemiko o HT, zato bom zgolj omeni, da bi sam razmislil tudi o tej možnosti, saj tudi štrikolesni pogon, načeloma ne potrebuješ, včasih pa fajn pride. V zakup seveda vzameš večjo investicijo in malenkost višjo porabo. Kakorkoli delovalo bo tudi brez HT.

Kako pa imaš izvedeno regulacijo ogrevanja? Prek mešalnih ventilov, izklapljapš pumpe, termostatski ventili na radiatorjih, ....?
Homer Napisal:Ne bi rad začenjal polemiko o HT, zato bom zgolj omeni, da bi sam razmislil tudi o tej možnosti, saj tudi štrikolesni pogon, načeloma ne potrebuješ, včasih pa fajn pride. V zakup seveda vzameš večjo investicijo in malenkost višjo porabo. Kakorkoli delovalo bo tudi brez HT.
Ne nasprotujem, zanima me le, kaj bi pridobil. Če bi prišlo do krize, če sploh bi, so veliko cenejši vgrajeni električni grelci ali pa kaloriferčki za par 10€.
vsaka etaža ima en "centralni" termostat, ki izklaplja oz. vklaplja črpalko (svojo)
To ni najbolje......
TČ ima svojo črpalko in mora vodo kljub izklopljenim črpalkam dvižnih vodov nekam "poriniti". Predlagam vsaj manjši zalogovnik.

@alanford
Napisal sem, da ne bom polemiziral in tega se bom držal
(ko je kriza lahko tudi spuliš parket in ga zakuriš sredi dnevne sobe :twisted: )
Ok, razumem.
Držimo se teme.
@Homer: hvala za info.
1 2 3 4
Iskanje po temi