PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Goljufija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ko je nekaj prelepo, da bi bilo res, bi moral začeti zvoniti alarm. :roll:

Edina pot je prijava goljufije na policiji.

Tista pogodba je tako/tako. Dobavnica 1212 pa je kaj? Dokument tega "nateguna, ali dokument neke tretje firme, ali na roko napisan dokument brez žiga in podpisa?

Ne glede na vse pa, 10 jurjev ni majhen denar, v vaši situaciji pa še sploh.

Saj ne rečem, sem tudi sam nekoč nekdaj - nabavljal materijal po podobnih varijantah, ampak SIT ni šel iz mojega žepa "na lepe oči". Najprej me je "dobavitelj peljal na mesto deponiranega materijala, potem smo ugotovili čigav je, ko pa je bil naložen na kamijonu, je "dobavitelj" dobil šuške.

Glede na to, da navajaš da model nima premoženja in da je star znanec mož v modrem, pa se močno bojim, da sta mu dali 10 jurjev nepovratnih sredstev.
LJ4L Napisal:Ne vem kako bi lahko izvedel kdo je objavil ime.

Pogleda na forum, profil uporabnika...
Dobavnica "1212" je dobavnica podjetja iz katerega bi naj goljuf priskrbel material, tam ni bil zaposlen.
Na tej dobavnici je zaveden možakar, ki je izdal to dobavnico in z njim smo bili že v kontaktu, ker goljufa pozna.

Imamo A4 list z podatki (goljufa) na katerega se je podpisal, da je prejel aro.
Kar se tiče profil uporabnika, sem si pa tudi prav zaradi tega ustvarila novega, ker drugače na forumu tega ne uporabljam. Upanje še imam, da bo vse urejeno kot je potrebno.

@satelitko - Goljuf ima začetnico imena S.
Poglej svoj profil, klikni na Email... in boš videla svoje ime in priimek@...
Tudi to nisem navedla kot pravilno..

Pa kljub vsemu, mi je vseeno, če imamo takšne zakone, da nekateri lahko takole goljufajo in jim noben nič ne more..bom stala za tem kar bom napisala in objavila.

lp
Forumov je veliko. Google doseže vse. Piši dejstva, ne obsojaj, pusti si, da si vsak naredi sliko sam, pa ne bo razžalitve, itd., za kar bi te lahko preganjal. Sicer pa se take barabice ne obračajo na sodišče.
narobuprepada Napisal:Tudi to nisem navedla kot pravilno..

Pa kljub vsemu, mi je vseeno, če imamo takšne zakone, da nekateri lahko takole goljufajo in jim noben nič ne more..bom stala za tem kar bom napisala in objavila.

lp

Zakone imamo - kakršne pač imamo.

Bližnjico in izogibu zakonom si v tem primeru najprej iskala TI.

Redna pot je sicer nekoliko "dražja", je pa ( čeprav tudi ne vedno ) bolj sigurna.

Na dobavnici je kot kupec naveden kdo? Če sploh?

Vsebuje dobavnica natančno take količine materijala, kot ste se dogovarjali?
So na dobavnici slučajno cene?

Pa še nekaj - ni kriv ribič, ki je vrgel vabo, da je ujel ribo, pač pa riba, ki je vabo ugriznila. Potem, ko si enkrat na "trneku", je brez smisla jamrat - ja sej če bi pa vedela ........, ampak, pustimo to.
Jaz sem dala pa tako šolo čez kot najstnica, ampak ne za 10k eur, ampak malo drugačna situacija, lahko bi vmešala policijo, starše, odvetnike, ker bi se rešilo v mojo korist, sam me je bilo preveč sram. Pa raje sploh ne govorim o tem Tongue

Vsaka šola nekaj stane, žal. Lahko zdaj probate naredit vse mogoče, ampak vprašanje, če vam bo uspelo. Treba je bit precej kreativen, da se izmažeš, jaz sem si takrat pomagala sama, vem da mi tudi starši ne bi, če bi jim povedala, določene posledice so vseeno bile, v materialnem smislu.

Samo v tolažbo - čez čas pozabiš... In se ne obremenjuješ. Mogoče se kako leto, dve. Tako da jaz ponavadi v kakih takih primerih, usmerim energijo v to, da začnem služit denar, da dobim izgubo čim prej nazaj in da nisem odvisna od drugih, izposojam si pa od nikogar ne in od nikogar nočem niti najmanjše stvari. Če sem prav razumela, ste si vi izposodili, kar bo še hudo, nekdo bo to hotel nazaj, verjetno... Priporočam ta način, tudi če se zdi še tako nemogoče v tej situaciji v Sloveniji zdaj. Potme, ko vidiš da si lahko smaostojen, najlažje pozabiš take stvari in postaneš manj naiven. Navsezadnje je to trdno prislužen denar, še bolj od tistega šparanja in kupčkanja (tisto je enostavno...), tako da ne razmetavaš kar tako...
papez46 Napisal:Pa še nekaj - ni kriv ribič, ki je vrgel vabo, da je ujel ribo, pač pa riba, ki je vabo ugriznila. Potem, ko si enkrat na "trneku", je brez smisla jamrat - ja sej če bi pa vedela ........, ampak, pustimo to.

Samo so tudi pri ribolovu nekatere vabe prepovedane, ker riba nima šans !!

Imel sam podoben primer - vendar je možakar hitro spoznal, da naj se ne gre igre, če se je ni pripravljen iti do konca !!
Saj sva se razumela - mislim da. Smile

Hotel sem le na malo bolj "slikovit" način povedat, da ni kriv tisti, ki te je "nategnil", ampak ti sam, ker si se pustil "nategnit". :oops:

Pa že tule na forumu "nabijamo" vsaj ola la cajta, da NE avansov, NE are, pa tako naprej. Da se preveri koga, tam in tam, in kako to gre.

Ampak ja, si rekel prepovedana vaba? In točno tako je stric vrgel. Riba je namreč lakomno in lahkoverno videla VELIK profit in prihranek.

Povprečnemu Janezu je lahko jasno, da takih zadev NI, če pa so - je vprašanje ali so legalne. Če sploh.

Za to, da pa nekomu daš 10 jurjev, na osnovi ene dobavnice in pač zato, ker ima lepe plave oči in ker je prjatu reku, da ga pozna ......... ne vem no! :oops:
Sva se razumela 8)

Če je prelepo, da bi bilo res - ponavadi tudi ni RES !
Se strinjam, z vsem napisanim.
Zaupanje smo gradili na tem, da smo pri dostavi zemlje najprej dobili material in potem plačali, se pravi je bilo postlano, na zaupanje!
Vem, vem, vem, da smo ga usrali, ampak sedaj nam ne preostane druga kot se nekako rešiti iz godlje.
Tukaj NE jokam, ampak sprašujem Vas za mnenje, kaj še lahko storimo. Mnenja sem vsekakor pridobila in odprtih rok sprejela.

V enem od gornjih postov je nekdo spraševal ali je oseba iz Gorenjske - ne ni.
Sem prebrala ti dve temi in ni to ista oseba.

@auditor, se popolnoma strinjam!
Kako je šlo danes na policiji?
Še nič novega, trenutno je mož tam, javim zvečer ko bom doma.
Nisem pozabila.
Lp
Ti kar. Samo, da ne boste prepozno obvestili policije!
1 2 3 4 5 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi