PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Dedištvo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
praslovenc Napisal:Se pravi moram dobesedno počakati da mati umre da lahko prodam svoj delež?
Bravo slovenski zakoni
kaj se jeziš na zakone? če je mati lastnik celote je torej ona dobila vse in kakšen del bi ti prodal komu? če ni tvoje ne moreš....

to je isto kot da bi šel v sosedovo hosto nabirat gobe in mu spotoma še hosto prodal in imel denar zase.

ko mama umre bosta dediča saj sedaj nista dediča po očetu. sicer pa kako bi bila če je mati vse dobila?
Beri Napisal:
praslovenc Napisal:Se pravi moram dobesedno počakati da mati umre da lahko prodam svoj delež?
Bravo slovenski zakoni
Ne, ti moraš jasno napisati kaj te tare, kaj želiš in opisati situacijo.
Torej, ali si ali nisi lastnik 1/1 , ali si samo omenjen kot dedič in na splošno moraš podati podatke, na način da so vsem jasni in ne rabiš čakati na nas, na nekakšno natolcevanje.
Moraš se tudi zavedati da to NISO slovenski zakoni, to je tako urejeno v vsaki normalni državi.
Tebi ni jasno da mojega stanovanja ne moreš prodati, ker nisi lastnik in niti niimaš delež pa vseeno želiš prodajati - tako se obnašaš tudi do materine nekretnine.
Tujo lastnino ne moreš prodati, tuki država ni nič kriva.

V bistvu ima pa "praslovenc" prav.
Kriva je država.
Kriva je, ker tako preprostega dejstva, kaj je to lastninska pravica, v izobraževalnem procesu ni bila v stanju vcepiti vsem državljanom.
@:praslovenc: Tega predloga pa nisi komentiral.
Citat:Če nisi vpisan kot lastnik, je možnost, da ti sestra da nek denar v zameno, da se odpoveš dedovanju po materi (potreben notar).
Taka je možnost prodaje bodoče dediščine.
Nimam časa - sem v penziji!
Kljub temu da je vpisano prepoved odtujitve lahko ''prodam'' sestri svoj delež?
NE! Confusedhock: :roll: :mrgreen:

Dej razumi, da ti NIMAŠ "tvojega deleža". Tvoj delež, je imaginarno le "nujni delež".

Kateri delež bi torej "prodal" sestri?

Kot je bilo rečeno - "za neke pare" se lahko odpoveš dedovanju po mami.

To pa je tudi vse.
Aha se pravi po domače - daj mi ne vem ... 50.000€ pa se odpovem - v tem smislu?
Če bi bil jaz tvoja mama, bi premoženje še za časa življenja zagonil, tebi bi pa zapustil dolgove :mrgreen:
Brez veze se trudiš Terakota, mislim, da praslovencu ni pomoči in da ne bo dojel poante.
Pa tole mora biti provokacija.
praslovenc Napisal:Aha se pravi po domače - daj mi ne vem ... 50.000€ pa se odpovem - v tem smislu?

Recimo da je tako!

Ne vem pa - zakaj bi ti - če bi bil tvoja sestra - plačeval ali dajal kar koli?

Za kaj že?

Morda za NIČ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lartep Napisal:Pa tole mora biti provokacija.

Ko bi bila - bi razumel.

Se bojim da gre za ................ res .................. bom enkrat pojerbal/pa bi že kr jutr prodal!

Ja kdo bo pa čaku ................... :oops:
RobicM Napisal:Brez veze se trudiš Terakota, mislim, da praslovencu ni pomoči in da ne bo dojel poante.

OK. Kaj pa tale scenarij. Ker ima usoda zelo samosvoja pota, se lahko zgodi, da tebe ob materini smrti sploh ne bo več med živimi.

Osem ali celo deset let je že tega, ko mi je ena gospa pripovedovala, kako jo zet stalno draži, da zdaj bo pa počasi treba iti, da matilda čaka. To mi je pripovedovala kmalu po zetovi smrti. Infarkt pri cca 50-ih. Gospa je pa še vedno vitalna in prav krasno izgleda, je bila te dni večkrat na televiziji (poplave).

Jaz bi na tvojem mestu kar lepo nehal cediti sline.
Terakota Napisal:Če bi bil jaz tvoja mama, bi premoženje še za časa življenja zagonil, tebi bi pa zapustil dolgove :mrgreen:
Ravno zaradi tega imam namen prodati preden mati naredi še večje dolgove kot jih je že ... žal ampak tako pač je
Pa tebi ocitno nikakor ni jasno, da NE MORES prodati materine lastnine???!!!
praslovenc Napisal:
Terakota Napisal:Če bi bil jaz tvoja mama, bi premoženje še za časa življenja zagonil, tebi bi pa zapustil dolgove :mrgreen:
Ravno zaradi tega imam namen prodati preden mati naredi še večje dolgove kot jih je že ... žal ampak tako pač je

Glej model, če mama dela dolgove, jih bo pač poplačala tako, da BO PRODALA svojo LASTNINO.

Kapiraš?

In ko bodo mati PRODALI, boš ti lahko dedič, ali potencialni dedič ali pretendent na dediščino .................. česa že?

NIČESAR dragi moj.

In ker je dedovati od NIČ, enako NIČ ...................

Pa če boš na NULI, boš lahko še vesel v končni fazi, lahko se zgodi, da boš kot dedič dolžan še kake DOLGOVE plačevati.

Zajkaj pa ne? :mrgreen:
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi