PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dodatno ogrevanje kopalnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Da bo odločitev še ''lažja'' imajo sosedje -prodaja tudi pri nas....[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")redwellunichr("46")com/com/defaultunichr("46")asp?query_group=1[/url]
Upam le, da ne boš tako skop s podatki o porabi kot je Vermont :wink:
Aja sem pozabil on ma tiste :roll: [url]httpunichr("58")//zastonj-ogrevanjeunichr("46")si/[/url] :lol: , ter nas niti ne more obveščat.... Idea :oops: :mrgreen:
http://Z nakupom sončne elektrarne vam l... ogrevanje
Tole bi moral v mojem primeru dat na papir, ter overit...
Pri vsej megli precej zim-ogrevalnega obdobja tole pade na celi črti, kot marsikje drugje..., kjer ni idealnih pogojev..., poleti ogrevanja žal ali ne srečo 8) , ne potrebujemo.... Idea
Lp
Ponudnik ''zastonj ogrevanja'' piše tudi :
Citat:Ali Ste vedeli, da infra paneli ki vsebujejo NANO SREBRNE delce lahko povzročajo RAKA?Pred nakupom se dobro posvetujte glede izbire proizvajalca ir panelov!
Korejci, vključno z Vermontom, trdijo drugače... :roll: , pol pa kupi pametno Cry
Lp
Redwell moram sicer se pregledati, ampak mislim,da bom vzel kar korejsko robo.
Moram samo se potuhtat kako bi ustimal se en merilec porabe vmes, saj tudi mene zanima poraba.
Problem je ker je to kopalnica, montirano bo pod stropom nad kadjo.
Ne boš zgrešil, če boš za dodatno ogrevanje kopalnice vgradil električni konvekcijski radiator. Ima izredno malo porabo el.energije pa greje super. Jih imamo v garsonjeri na Rogli kot osnovno ogrevanje pa 100 % opravijo svoj namen Prej smo imeli termoakumulacijsko peč, pa smo po zamenjavi dobili od elektra poračun v dobro 350 eur. Imamo pa instalitrane AIRELEC francoske s 3 letno garancijo. Poglej na <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.elektricnoogrevanje.si/elektricni-radiatorji.html">http://www.elektricnoogrevanje.si/elekt ... torji.html</a><!-- m -->
Če tvoja kopalnica ni večja od 8 m2 imaš 500 W radiator več kot dovolj. Cena je okrog 100 eur, za močnejše (2000 W) pa nekje do 150 eur.
Citat:Problem je ker je to kopalnica, montirano bo pod stropom nad kadjo.
Samo špricanje kot vlaga ne bi smel bit problem, sicer pa to povejo prodajalci...
To bo kot dodatno ogrevanje ...kot oglašuje petrol :oops: , s tem povezano bo temu primerna poraba...
Bo pa občutek -ob zadostni moči, gotovo zadovoljil pričakovanje...
Sicer boljši prodajalci itak obljubljajo vračilo kupnine, ob nezadovoljstvu..., tko da nimaš kaj falit.
Najbolje pa je, da to podkrepijo pismeno z žigom in podpisom Idea :wink: , le tako se boš mel v primeru potrebe na kaj opreti :!:
Lp
Bojankk: radiator ne pride v postev.

Bohinc: spricanje vem da ni problem, skoda je le, da ne bo segrelo tal.
Glede porabe pa se ne bom pregovarjal :roll: nimam sicer natancnih meritev za nazaj, vendar vem da je bila poraba pri thermaray sprejemljiva.
Vse je odvisno, kaj hočeš....
Če je namen zgolj, da te pogreje malo po hrbtu in za ušesi, boš prižigal le po potrebi (ko boš kopalnico uporabljal) in bo poraba majhna.
Če pa želiš imeti kopalnico stalno ogreto pa boš porabil kolikor bo potrebno nadomestiti izgubljene toplote. V tem primeru, bi jaz raje izbral električno talno (za tistih nekaj m2 ploščic me nebi hudič vzel), ker je občutek topline neprimerljiv.
Homer, sedaj imam IR ze stiri leta in celotna kopalnica je topla.
Problem je, da sta dve plosci fuc, transport iz Kanade pa predrag.
Zato iscem drugega proizvajalca. Korejci so mi najbolj vsec, ne bi pa ponovitev zgodbe...Avstrijci pa so za "prvim" hribom... Zato me zanimajo izkusnje forumasev.

Bohinc: se o nanodelcih srebra. Poisci in Preberi si kaj o koloidnem srebru. (ne, ne da se mi odpirati se ene teme).
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")sfdunichr("46")si/modules/catalog/products/prodfile/fv_2_2012unichr("46")pdf[/url]
Citat:6 Sklep
Ob vseh odkritjih, novostih in napredku na področju farmacevtske
nanotehnologije se postavlja vprašanje, zakaj tržišče ni preplavljeno z
novimi, bolj učinkovitimi, naprednimi nanozdravili. Zelo verjetna razloga
sta dva: (I) zapletena zgradba in tehnološki postopki izdelave
nanodostavnih sistemov ter (II) omejena učinkovitost in vivo. Poleg tega
ostaja odprto tudi vprašanje o njihovi varnosti, ki mora biti nedvoumno
zagotovljena, pred uvedbo novih nanosistemov v klinično prakso. Tako
danes prednosti, ki bi jih uvedba novih naprednih nanozdravil prinesla,
ne odtehtajo njihovih pomanjkljivosti. Nerešena vprašanja, pomanjkljivosti
in omejitve pa ostajajo izziv za nadaljni razvoj nanosistemov za ciljan in
učinkovit vnos učinkovin in doseganje želenih terapevtskih učinkov. V
prihodnje lahko pričakujemo nadaljevanje intenzivnih raziskav in razvoja
na tem področju ter čakamo na trenutek, ko bodo novosti dozorele in bodo
pripravljene za prehod iz raziskav na tržišče.
7 Literatura
imajo pa običajno tudi zdravila poleg zdravilnih, še stranske učinke...

Tvoj thermarey če sem prav razumel tvoj opis nekoč, je razprostren po večini stropa, zato je manj občuten, hkrati pa preje ogreje prostor. IR paneli o katerih se pa mi ''pregovarjamo'' niso tako velikih površin.
Kje sem pogrešil?!
Ne pričakuj pa čudežnih odbojev IR panela k tlem, ter temu primerne toplote; ob le občasni rabi le tega...!
Sicer za sama tla...imajo že dolgo svoje ime - talno gretje..., lohk je na različne vire..., vendar morajo biti vgrajena le tam Idea :wink:

Lp
Thermaray 150w je dimenzij 152x48cm.
V kopalnici sem imel 4 plosce, dve sta crknili.
Zdaj bom dal nekkaj v rangu 300-400w, kot gledam velikosti plosc so najmanjsi 60x60, vecji pa 120x60 cesem si prav zapomnil.

Sicer pa sprasujem zato, ker bi se rad pogovoril z nekom, ki to ima.
Res pa nimam volje razpravljati o tem, kaj je smiselno in kaj ne.

Kot zanimivost: sem v kontaktih s Thermaray. Vprasal sem jih za mnenje o korejskem proizvajalcu. Povedal je, da so to zelo kvalitetni izdelki, da tudi oni delajo podobne.
Ce pri nas koga vprasas o konkurencnem izdelku ponavadi spljuvajo.
On pa je rekel, da bom zagotovo zadovoljen.
Citat:Res pa nimam volje razpravljati o tem, kaj je smiselno in kaj ne.
Niti ni moj namen...
Govorim iz moje izkušnje 5ih kom. 170kw vgrajenih v savno ne celih 5m3.
Če bi tako moč potreboval npr. v prostoru cca 14m2, bi raje dal takih pet malih (ali podobne moči tri, tudi tvoj termarey govori v tej smeri...kot že dolgo prikazujem Idea ) , kot enega iste moči, če bi hotel priti do ...''čudežnih'' odbojev- sploh ob občasni rabi... :!:
Lp ter dober nakup...z garancijo ob nezadovoljstvu :wink: , na tla pa ovčko, ali lesen poden...na ploščice
170kw?
najbrž 170w :twisted:

kopalnica ima 7m2.
S 600W Thermaray sem jo z lahkoto ogreval na 24 tudi takrat, ko je bilo zunaj -12.
Ena stena je severna, zunanja, ostale tri so notranje. (pri tem ena stena meji na klasično finsko savno s steklenimi vrati, kjer je bilo recimo včeraj 11 stopinj (zunaj -2), v kopalnici pa 21,6.

Izkušnje z IR savno imam tudi jaz, vendar mi ni všeč.
Citat:170kw?
najbrž 170w :twisted:
:oops: , ja maš res... Idea

Citat:Izkušnje z IR savno imam tudi jaz, vendar mi ni všeč.
Tudi meni ne...brez predhodno ogrete s 6kW(tokrat je prav :oops: ) sawo peči s kamni... :wink: potem je 8)
Aha, torej imaš klasično finsko, potem pa si vgradil še IR?
Kako pa to, da si se za takšno kombinacijo odločil?
Kot se spomnim IR savn, je tam bolj nizka temperatura, bil sem samo v eni ali dveh savna centrih, zato meni ni všeč. Meni pod 70 nikakor ne potegne, ponavadi imam 70-75, če je pa na voljo sneg, pa imam raje še več.
No, da podam na kratko svoje opažanje pri gretju z IR, letos prvo leto.
(zaenkrat v stanovanju, dokler čez nekaj let ne bom na novi lokaciji).

Glavni ventil za radiatorsko vodo za stanovanje sem zaprl (blok), tako da se ogrevam izključno na panel. Prostor je - kot sem predvideval - enakomerno segret in ni nikakršnih "mrzlih con" kot nam jih nekateri tu na forumu želijo prodati! Toplota je meni osebno bolj prijetna od konvekcijskega radiatorskega ogrevanja, saj je občutek, kot bi sončni žarki blago greli v prostoru. Vendar te ne žge v glavo, da ne bo kdo narobe razumel. Ni tako kot pri gostilniških grelcih, ki imajo žarilno nitko. Daleč od tega. Poleg tega se paneli vklaplajo in izklapljajo, pač toliko, da vzdržujejo določeno temperaturo. Tako to ni ves čas prisotno. Jaz imam južnokorejske Sunlife, saj naj bi bili najbolj kvalitetni. Namesto karbona vsebujejo turmalin kristal, kateri ima to lastnost, da ob segrevanju naravno oddaja negativne ione v zrak. Zakaj to omenjam? saj se mi zdi prostorska klima veliko boljša, prej sem moral 2x dnevno prezračevati, zdaj pa praktično ni potrebe, saj nikoli "ne smrdi" v prostoru oz. ni neprijetnih vonjav... Lahko, da je to samo placebo, ne vem.. V kar pa sem 100 procentno prepričan je pa to, da ni več suhega zraka!

Ljudje, ki že imajo takšno ogrevanje so mi zagotavljali, da so zadovoljni, zato sem tudi sam poskusil. Glede porabe še ne morem reči, kakšna je. Tako sogovorniki (z računi videl), kot podjetje seveda zagotavljajo, da je nizka in celo podjetje povrne stroške panelov, če je višja. Tako kot je že rekel zgornji uporabnik.
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi