Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Sicer pa bojler zgleda takole. Pa ni tako rjav kot je videti, je neka taka grund barva.
Ocena:
8
Mater mi ne rata z gsm slike prilepit. Mi nekaj steka....
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
Pa verjetno boš zalogovnik kaj izoliral?
Ocena:
8
Ja itak, kaj pa si mislu? Pred snegom sem odsravfal prirobnico s 13! Grelci, sedaj pa je treba nekoga z manj kg dobit da z njega zmece za sajtrgo vodnega kamna pa mogoce se kaj drugega. Potem pa kupiti dodatno podnico (ali dve), prezagat na pol in naredit dva zalogovnika. Nimam pac nikjer 4,5m visok strop.
Objave: 991
Teme: 16
Ocena:
0
David, to da se ti in direktor firme Colligo pišeta enako, je pa zgolj naključje enede? :roll:
Objave: 6
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Razmišljam o vgradnji Colligo toplotnega izmenjevalnika dimnih plinov, kateri naj bi grel 4 radiatorje kar znaša 50 m2. Imam obstoječo peč France Turbo 7kw.
Tu me zanima izkušnje že obstoječih uporabnikov tega sistema. Zanima me predvsem kako se obnese, kakšne so morebitne težave s kondenzom, koliko grejete(št. radiatorjev in skupna površina in na kakšno temperaturo prostorov grejete),na koliko se voda sploh ogreje in temperature povratnih vodov?
Sistem, v kolikor ima spodobne sposobnosti prenosa toplote v vodo za radiatorje, nosi samega sebe in se poplača praktično že v eni sezoni. Zato vas prosim za komentarje in predvsem izkušnje tistih, ki tak sistem imajo doma.
Hvala
Objave: 126
Teme: 0
Ocena:
0
Dobil od njih predracun za ta izmenjevalec pa je cena zasoljena tako da bom raje nabavil hranilnik se mi bolj splaca , pa se ceneje ga dobim :mrgreen:
Objave: 6
Teme: 1
Ocena:
0
Pa si dobil kakšno informacijo od kakšnega uporabnika izmenjevalca o delovanju?
Objave: 126
Teme: 0
Ocena:
0
Ne nisem dobil, vendar je ta stvar za moje pojme predraga in ne razmisljam vec da jo nabavim. Povprasaj za to zadevo direkt na firmo ki jih izdeluje
Objave: 1629
Teme: 4
Ocena:
0
Meni so monterji rekli, da se pridobi s toplotnim izmenjevalcem na vodo preko dima na 20kw vgradnem toplovodnem kaminu deklarirano 7kw, realno pa okoli 4-5kw. Torej za dva radiatorja oz. tri zelo majhne.
Zato se za to opcijo potem nisem odločil, ker je predraga in premalo učinkovita za na moj obstoječi toplozračni kamin 14kw (kjer bi dobil max. 3kw). Toplotni izmenjevalec je bil cca. 400€ + delo za inštalacijo ter še dodatni material posebej (termostati, varovala, črpalka, exp. posoda itn.).
Zračni so pa cenejši, tam okoli 300€. Vendar se dobi še manj učinka/kw, je pa malo cenejša sama izvedba.
Če komu pomagajo informacije.