Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
Je kakšen standard oz. priporočena višina, na katero se vgradi kaminski vložek. Zadnjič pri frendu sem videl, da je ta višina 30 cm cca, sam sem hotel dati nekje na 40 cm.
Objave: 331
Teme: 10
Ocena:
0
Tudi jaz bom dal na 40cm. Če ti kaj pomaga ima moj kamin narejene noge na katerih stoji. Tako da nižje niti ne gre ker je tovarniško tako narejen. Višina pa je cca 40cm od tal. Meni je že to malo nizko, tako da nižje nikakor ne bi šel.
Objave: 11
Teme: 0
Ocena:
0
Tudi sam imam toplozračni kamin, kjer je kaminski vložek že obzidan s siporexom. Prostor nad kaminom (kjer je dimniška cev in prostor za razvodne cevi toplega zraka) do stropa pa je zaenkrat še odprt. Ga lahko zaprem s knauf ploščami? Poleg tega nameravam z gibkimi alu cevmi za napo razpeljati topel zrak v druge prostore in narediti še eno rešetko (je pomembna postavitev? morda 2 rešetki?) na knaufu nad kaminom, da topel zrak ne bo zastajal v tistem zaprtem prostoru. Ali je potrebno uporabljati ventilator pri toplozračnem kaminu? Prosim za komentarje in nasvete.
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Že kaj kuriš?
Povej kako se ti obnese siporeks ob kaminu? Mene še vedno malce obhajajo dvomi v obzidavo zgolj s siporeksom........
.
Objave: 11
Ocena:
0
Enkrat sem zakuril, samo še nimam nekih izkušenj, da bi lahko kaj več povedal. Tudi mene zanima ...
Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
Prjatu pravi, da se na notranjo stran siporeksa da neko aluminijasto gradbeno folijo.
Ocena:
0
Tudi mene spreleteva občutek, da z nečim bi moral "obleči" siporeks......
Našel sem varianto, v baubau prodajajo zelo poceni šamotno opeko, a me drugi opozarjajo, da jo je problem lepit na siporeks.......
Nikoli prav........ :?
Objave: 332
Ocena:
0
Jaz že drugo sezono kurim toplozračni kamin katerega sem obzidal z siporexom. Pa ni problemov. Sprednjo stran sem do vrha obložil s keramiko. Ena stran pa je le beljena.
Za razvod toplega zraka v kopalnico sem uporabil aluflex cevi. Eno cev pa sem pripeljal na vrh kamina, da mi dovaja topel zrak v dnevno. Prav tako sem na vrhu pustil dve luknji, da se ne bizastajal vroč zrak v notranjosti.
Dovod svežega zraka pa sem speljal v klet, od koder zajemam sveži zrak. Kamin je toplozračni.
Namenjen je hitremu segrevanju prostorov, oz. podpori talnemu ogrevanju. Pa tudi backup za primer izpada elektrike ali centralne.
Ocena:
0
Evo, informacija, ki jo potrebujem........
Kako debelino siporeksa pa si uporabil?
Sam sem za foro postavil par 15 centimetrskih blokov ob štedilnik in notranja stran se hudimano segreva. Druga stran je logično "hladna".
Ocena:
0
Urs@
Skoraj bi se mi dvignil........
Torej, vsaj 5 cm debel siporeks? Sam nameravam uporabiti desetko.....
Jolly, imaš kakšno slikco izdelave? Kako ste postavili podkonstrukcijo? Praktično na stik s kaminom?