PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ Zubadan + Ecodan

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
beni Napisal:Prosim za pomoč lastnike Ecodan-Zubadan-a. Ob izklopu ogrevanja in vklopu poletnega režima in kljub ročnemu izklopu obtočne črpalke le-ta še vedno deluje, ko temperatura pade pod 15 stopinj C in mi s tem porabi večino ogrete sanitarne vode. Kako hudiča ustaviti morda ve MPPrezid, ki je mislim da imel enake probleme.
Ne znam pomagat, s pripombo pa ti držim temo aktualno.
Kako pa lahko obtočna črpalka porabi SV?
Verjetno tudi antilegionela funkcija porabi precej kWh, saj vklopi el.grelce, ali ne?
Očitno je poleti ogrevanje SV s TČ za ogrevanje lahko zelo problematično (pa še občasno glasno v letnem času, ko si na parceli). Sem celo razmišlajl, da je TČ že aprila najbolje izklopiti, ter greti vodo v boljlerju(če ima dodatno kačo) na drug način, s kolektorji, ali pa s TČ z ločenim uparjalnikom npr. na vročem podstrešju.
Migaj Napisal:Ne znam pomagat, s pripombo pa ti držim temo aktualno.
Verjetno tudi antilegionela funkcija porabi precej kWh, saj vklopi el.grelce, ali ne?
Očitno je poleti ogrevanje SV s TČ za ogrevanje lahko zelo problematično (pa še občasno glasno v letnem času, ko si na parceli). Sem celo razmišlajl, da je TČ že aprila najbolje izklopiti, ter greti vodo v boljlerju(če ima dodatno kačo) na drug način, s kolektorji, ali pa s TČ z ločenim uparjalnikom npr. na vročem podstrešju.

Kako obtočna porabi SV ne vem, je neka fora v Ecodanu in mislim da je to slaba rešitev. Antilegionele ne uporabljam, v poletnem času sploh ni problema, saj so temperature dovolj visoke, tako da se obtočna črpalka ne vklaplja, bolj je problem sedaj, ko so nočne temperature še vedno niske. Glasnost TČ ni nikakršen problem, moja TČ je manj kot 10 metrov oddaljena od soseda pa je ne sliši. Mene bolj moti obtočna črpalka in še to samo v nočnem času.
Ravno to sem hotel vprašati: ali mora biti pri TČ obtočna črpalka na največjo brzino in zakaj?
Tukaj je še ena online preglednica, ki spremlja porabo Ecodana v več hišah v Angliji. Na splošno so hiše tam precej slabše izolirane kot novogradnje pri nas (Okna vsa U value 2-2.5 W/m2k Confusedhock: ) res pa da imajo milejše zime in pretežno radiatorje.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://dashboard.mitsubishielectric.co.uk/dashboard/home">http://dashboard.mitsubishielectric.co. ... board/home</a><!-- m -->
Migaj Napisal:
beni Napisal:Prosim za pomoč lastnike Ecodan-Zubadan-a. Ob izklopu ogrevanja in vklopu poletnega režima in kljub ročnemu izklopu obtočne črpalke le-ta še vedno deluje, ko temperatura pade pod 15 stopinj C in mi s tem porabi večino ogrete sanitarne vode. Kako hudiča ustaviti morda ve MPPrezid, ki je mislim da imel enake probleme.
Ne znam pomagat, s pripombo pa ti držim temo aktualno.

Sam sem lani izključil gretje (Heat = Off) in nisem preklapljal na noben poletni režim. S tem sem se izognil vključevanju v hladnih nočeh. Res pa je, da imamo v kopalnicah v radiatorjih še električne grelce, tako da v primerih ko potrebujemo ogrevanje vključimo radiatorje.
Sanitarna voda je bila pa vedno topla, kot je bilo nastavljeno.
Bomozmogli, kako izključiš gretje, če ne s poletnim režimom, ali je to mogoče z nastavitvijo tajmerja, tako da le-tega "pobarvaš" v celoti, ali pa to storiš v kakem drugem meniju. Sam namreč nimam ali pa ne najdem menija za direkten izklop gretja.
PS gre seveda za ZUBADAN-ECODAN (BORO) enoto.
beni Napisal:Bomozmogli, kako izključiš gretje, če ne s poletnim režimom, ali je to mogoče z nastavitvijo tajmerja, tako da le-tega "pobarvaš" v celoti, ali pa to storiš v kakem drugem meniju. Sam namreč nimam ali pa ne najdem menija za direkten izklop gretja.
PS gre seveda za ZUBADAN-ECODAN (BORO) enoto.

takole:
izbereš Heat (hiša) - potrdiš
imaš: Radiator heat, Floor heat, Ecomode in Heat --> izbereš Heat
imaš: On ali Off premakneš puščico na Off in pritisneš Save.

Saj če bi bila navodila takšna, da bi se dalo kdaj in zakaj ter kako se nastavlja Ecomode potem bi iz te škatle dobili še kaj več. Tako pa...
Beni: gre seveda za ZUBADAN-ECODAN (BORO) enoto.
zakaj BORO ?
Migaj Napisal:Beni: gre seveda za ZUBADAN-ECODAN (BORO) enoto.
zakaj BORO ?

zato ker je bila notranja enota in krmilje razvito na Švedskem v firmi Borö:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.boroe.com/">http://www.boroe.com/</a><!-- m -->

lp,
Bomozmogli, ali mogoče veš če se meniji razlikujejo od enote do enote, namreč sam imam v meniju Heat (hiška) samo podmenija Radiator heat in Floor heat, nobenega Ecomode in Heat, tako da na tak način kot si ga opisal to nemorem storiti. Mogoče kdo drug z enakim problemem oz. menijem?
Bile so različne verzije programa. Bom vprašal Igorja, če je možna nadgradnja
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Potrebujem pomoč, imava tole TČ: <!-- m --><a class="postlink" href="http://termoshop.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wID=2699&detailID=6510">http://termoshop.si/default.asp?pid=mod ... ailID=6510</a><!-- m -->

1.) Koliko je optimalen pritisk v enoti? Trenutno je 1.1 črtica in ga bo najbrž treba dofilati?
2.) Ali ima ta TČ cirkulacijo (to me je spraševal vodovodar...)
3.) Kako vklopim režim sanitarne vode (trenutno samo ogreva vodo v talnem) in ali je treba pri tem biti na kaj posebno pozoren?
4.) Na koliko časa je pametno uporabljati "Legionella protection?"
5.) Pa najpomembnejše vprašanje, na katerih ventilih (zgoraj na vrhu ima dva) se da TČ dofilati? Zaenkrat smo jo polnili v omarici pri talnem gretju, sigurno se jo pa da tudi pri sami enoti.

Najlepša hvala za vse odgovore.
Aja pa še to: a je normalno da iz pipe ne teče voda če jo obrneš na toplo, dokler ne vklopim režima za ogrevanje SV na TČ (se opravičujem za neumna vprašanja, sem pač laik na tem področju...)....A je kakšna druga fora? Sliši se samo zrak, fajn bobni.
Lahko ti odgovorim za legionelo in toplo vodo.

Za toplo vodo ti je verjetno zmrznila cev v steni. :mrgreen:
Zdaj pa čisto resno.
Antilegionela program skoraj ni potreben. Lahko ga izklopiš.
Ne vem kakšno cirkulacijo bi lahko imela TČ. Cirkulacijo lahko ima sistem instalacij tople vode, da hitreje pride do porabnika. Po navadi je cirkulacija izklopljena, ker hladi celoten sistem tople vode.
Vsa ta vprašanja pa bi morala namenit firmi, ki ti je to montirala. Seveda pa je dobro, da se preko foruma pripraviš na neprijetna vprašnja, ki jih boš jim zastavla.
Montiral mi je Telmos Smile
Ga bom poklicala v ponedeljek, upam da dela in se bo javil...Če bereš tole telmos, pa mi lahko odgovoriš tudi tu, te pa vseeno še pokličem.

No ja hvala ti Xavi, če pa kdo naumi še kaj pametnega pa z besedo na dan.
1 2 3 4 5 ... 19 Pojdi na stran 
Iskanje po temi