Objave: 870
Teme: 0
Ocena:
0
Ne posploševat zadev če jih ne poznate. Žlahtni plini med stekli imajo izolativno vlogo, posebno, če je potrebno narediti stekla z minimalno razdaljo med stekloma. Takrat se namesto argona doda kripton ali ksenon. Razgrajuje jih UV svetloba, vendar ne v dveh letih. Kar se tiče steklarjev - večina kupuje po naročilu stekla in zaračuna 200% maržo za montažo. Izolativna stekla so poceni, za običajno hišo je to strošek 700 euro, prihranek pri cvičku je do 400 litrov na sezono napram navadnemu termopan steklu ali dvojni zasteklitvi. ( Podatek o prihranku goriva je realen pri zamenjavi stekel na nekaj hišah in je podoben numeričnemu)
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
kremenčkov ata, a lahko izolativna stekla kupimo tudi sami? jaz bi naprimer rad zamenjal navadni termopan na dveh oknih, ki je spustil. zdaj, če že menjam, bi najraje namesto navadnih termopan - kar je itak navadn pofl - dal low-e (nizkoemisivna) stekla, po možnosti ponjena s plinom in izolativnim distančnikom ... če je to možno kupiti, ali morda poznaš steklarja, ki bi to napravil in mi prodal samo steklo?
Ocena:
0
Proizvajalcev s certifikati v slo je več. Da ne bom pristranski , malo pobrskaj po netu, navedeni je eden izmed njih.
Objave: 6
Teme: 1
Ocena:
0
Podatki objekta
Ytong 36,5 cm +5cm stiropor
Okna AJM IDEAL 5000 1,1
100m2 bivalne površine
Konstantna temperatura 21 stopinj
Poraba kurilnega olja na dan z ogrevanjem sanitarne vode je 5,04L/dan
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
hvala obema, riki in kremenčkov ata. bom še malo pobrskal po netu, vsaj ena usmeritev je pa tudi v redu.
Objave: 8
Ocena:
0
Hiša letnik 1982, 200 m2, stara okna z lesenimi okvirji, peč lani zamenjana. Poraba padla s približno 2200 na 1900 l na kurilno sezono. Sanitarno vodo izven sezone (d)ogrevajo klasični sončni kolektorji.
Trenutno se ne morem odločiti ali zamenjati okna, ker so mi všeč lesena taka kot so in nova niso poceni. A lahko kdo res grobo oceni koliko bi prihranil z menjavo oken?
Ocena:
0
Pripopaj sliko okna in izračunaj kvadraturo vseh stekel pa bomo povedal!
Objave: 64
Teme: 5
Ocena:
0
ja , a mislite da je smiselno menjati samo stekla , če imam okna, ki imajo
škatle za rolete,ki sem jih obložil z stiroporom pa še vedno not vleče....
l.p.F
Objave: 64
Teme: 5
Ocena:
0
ma ja, saj tesnijo ampak ko približaš roko se ful čuti kako mraz veje, ker je vsega
1,5cm debel les oz so obdelane dile jebenti,. mislim ,da bomo moral kar na nova
okna mislt. Sem pri sosedi preveril , ker ima lansko leto nova okna, sploh ne čutiš
mraza ko približaš roko k šipi..
ja sedaj ko je kurjava draga bo treba na vse mislt
nikol konca stroškov !!!
l.p.