Objave: 50
Teme: 10
Ocena:
0
lp!
Sem v fazi tik pred ometi in me zanima kakšen kabel pripeljati od lokacije centrale ter do lokacij senzorjev... Kako se vežejo senzorji med sabo ...
hvala :wink:
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Senzorji se ponavadi ne vežejo med sabo... Jaz sem kolut kabla nabavil v Mobicomu in je oklopljen 2x0.5, 4x0.25 (se mi zdi). Pri DEOL vezavi senzorja rabiš samo 4 žice...
Objave: 739
Teme: 45
Ocena:
0
4 žice za samo en senzor? Zakaj? Nista dve dovolj za vsak senzor? Tako je bilo meni rečeno s strani Varnost MB.
Ocena:
0
V senzorju imaš dve stikali (alarmno in sabotažno) - to so 4 žice. Če uporabiš DEOL vezavo lahko za oba kontakta uporabiš 2 žici. Še vedno pa potem potrbuješ 2 žici za napajanje. Skupaj 4.
Razen seveda če ne govorimo o adresabilnih senzorjih... potem pa res zadostujeta dve žici.
Objave: 261
Teme: 4
Ocena:
1
Kupi kabl 2x0,5 in 6 x 0,25- Cena je popolnoma ista- to ti noben trgovec ne pove!! , v primeru naknadno dodatnih senzorjev ali požarnih alarmov se da marsikaj naknadno zvezati, ali pa če boš po eni žici peljal dwa senzorja na različnih conah se še veno da. Napajanje 2 žici, tamper 2 žici , 2 žici ena cona alarm, 2 žici 2 cona alarm, tamper lahko brikaš ker je vseeno ali se brika v centrali ali v enem od senzorjev.
Objave: 50
Teme: 10
Ocena:
0
:roll:
... potem vsak senzor posebej povežem ločeno do lokacije, kjer bo centrala (z omenjenim kablom) :?: :?: :?:
Ocena:
0
Imaš samo dve varianti:
1. Klasika - od vsakega senzorja do centrale en 4-žilen kabel. Najbolj pogosta in cenovno ugodna. Če imaš cenralo v kleti in 5 senzorjev v drugem nadstropju ter premalo cevi, lahko uporabiš tudi modul za razširitev.
2. adresabilni senzorji (rabiš samo 2-žilni kabel in tudi štukajš jih lahko). Je pa vse skupaj dražje, ker mora naslavljanje podpirati tudi centrala/modul. Na primer:
IR senzor 20€, adresabilen IR senzor ???, modul DSC PC5100 60€.
Če ti jekaj v pomoč še [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")mobicomunichr("46")si/P/PDF/mobicom_brosura_priklopi_printunichr("46")pdf]tole[/url] !
Objave: 4
Teme: 0
Ocena:
0
Glede alarma v hiši.
Potegni za vsak senzor svoj kabel vsaj 6 žilni, pa vse do centrale če nimaš možnosti lahko daš razšeritvrni modul sam ga moreš imeti v dozi kjer jo boš varoval s tamper stikalom do centrale pa povlešeč en 6 žilni kabel. Uporabi pa MW+IR senzorje, ker tuki ne prihaja do lažnih alarmov pa tudi nastaviš ga boljš. Adresebilnih pa se ti ne splača, razen če varuješ res vredno premoženje, so dražji pa tudi vsaka vlomna centrala ne podpira adresebilnih senzorjev. Jst osebno priporočam paradox evo48, podpira ogromno funkcij, podpora ni problem, Če te kar koli zanima me klikni pa ti še kej več povem.
Objave: 120
Teme: 7
Ocena:
0
Glede na vaše pisanje naj bi bili vodi 6 žilni.
Ali se lahko uporabi 8 žilni UTP kabel ?
Objave: 693
Teme: 12
Ocena:
0
Načeloma lahko, čeprav se uporablja ponavadi namesnki 6 žilni. 2 žili sta napajalni in močnejši.
Objave: 120
Teme: 7
Ocena:
0
@mucek4:
Z načelnimi stvarmi so običajno težave.... :?
Pravzaprav bi za napajanje lahko 2 parici združil.
Ali vidite pri tem kakšne težave ?
Je lahko UTP ali mora biti STP ?
Kaj pa cena ? Je kdo primerjal namenskega (6 žil) z računalniškim ?
Kakšni pa so pravzaprav preseki nameskih (6 žil) ? Kje jih kupiti ?
Prosim za kakšen namig...
Ocena:
0
Jaz se pri alarmu ne bi hecal z "načelnimi" kabli. Sam sem vzel kolut pri Mobicomu...
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Objave: 56
Teme: 2
Ocena:
0
Sistemski kabel 2*0,5+4*0,22 dobiš v vsaki malo bolj založeni elektro trgovini. BlWat,Marchiol,Elektronabava.....................