PodSvojoStreho.net Splošno O cenah materiala in storitev vgradnja okenskih polic

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako se pa računa globina, če pride potem še cca. 2-2,5 cm ilovnatega ometa? A notranje police načeloma ne gledajo čez rob? Ker sva razmišljala predvsem o lesenih policah - kako se pripravi podloga in kaj se uporabi za pritrditev?
V bistvu toliko kot tebi paše. Jaz imam poravnano z zidom.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Kje na primorskem se lahko dobi marmornate police, zanima me tudi cena na m!
Lahko na ZS!

Lp
pikc
Mene v kratkem čaka vgradnja notranjih okenskih polic in lepljenje s pur peno se zdi najenostavnejša rešitev. Zanima me, če so tako vgrajene police dovolj trdno fiksirane, ali se pod obremenitvijo kaj podajo. Verjetno bo tudi kdaj kdo stopil gor. Sloj pur pene bi bil debel ca. 2 cm, če ne bom parapeta nič dvigoval z malto ali čem podobnim. Bi bilo smiselno, da se parapet dvigne, da bo sloj pur pene tanjši?
Ali maltaš (lepši z lepilom) ali purpenaš. Zakaj bi dvojno delal?
Pri purpenu pričakuj "votel" zvok.
Na poličnik boš dal vzmeti za polico?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Dvigniti podlago z malto je zelo malo dela; gotovo ne podvoji dela. Mislil sem, da bi dvigoval zato, da je sloj pur pene tanjši in se bo zato polica manj podajala ob obremenitvi. Zvok pri P peni me ne moti, je kakršen je. Bolj se bojim, da polica ne bo povsem fiksna.

Za vzmeti za polico sem že bral v tej temi, vendar ne vem kje se jih dobi in kako naj bi sploh izgledale. Misliš take vzmeti, kot so na <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.eder-helopal.si/informacije/navodila-za-montazo-video/">http://www.eder-helopal.si/informacije/ ... azo-video/</a><!-- m -->
Da, take.
Če ne te bo zajebavalo. Lahko daš kakšno peno, stiropor.., ampak vse je težje.
Če ne dobiš javi, se da dobiti bp.
Bom pri vas vzel notranje police (Fenorm Trend) pa me zanima v kateri fazi se jih vgradi, ker pri ometih in kasnej tlakih je precej vlage v prostoru, bo kaj narobe, glede na to, da je sredica materiala iz iverala? Se splača ta pleh zraven kupit?
Fery Napisal:Da, take.
Če ne te bo zajebavalo. Lahko daš kakšno peno, stiropor.., ampak vse je težje.
Če ne dobiš javi, se da dobiti bp.

Ali se ta opora uporablja tudi pri vzidavi kamnitih/granitnih/marmornih? Se jih lahko kje kupi? Moram vzidati dve polici v prizidku, pa mi je bil video zelo poučen, hvala!
Prosm za odgovor Fery...
Vgradiš jih glede na videz, ki bi ga rad oz. na obdelavo, ki jo misliš imeti.
Če bodo vzidane, jih moraš prej. Oz. lahko jih kasneje prirezuješ, da bodo izgledale kao vzidane, ker gre za "lesene".
Če bodo v širini špalete, jih lahko daš po ometih.
Johan_R Napisal:
Fery Napisal:Ali se ta opora uporablja tudi pri vzidavi kamnitih/granitnih/marmornih? Se jih lahko kje kupi? Moram vzidati dve polici v prizidku, pa mi je bil video zelo poučen, hvala!
Za katerekoli notranje police.
Opora ti stisne polico spodaj k oknu in jo hkrati tišči navzgor. Spodaj daš purpen, polico "zakajlaš" na nagib, ki ga želiš (ob strani z zagozdami, v špaleto zgoraj z daljšimi letvami...) in si fertik.
Fery Napisal:Vgradiš jih glede na videz, ki bi ga rad oz. na obdelavo, ki jo misliš imeti.
Če bodo vzidane, jih moraš prej. Oz. lahko jih kasneje prirezuješ, da bodo izgledale kao vzidane, ker gre za "lesene".
Če bodo v širini špalete, jih lahko daš po ometih.

Police bojo do špalete... Pa jim vlaga, ko se dela tlake nič ne škodi?
Se splača te fedre zraven vzet?

LP
Kaj sploh sprašuješ? A misliš, da tisti kos pleha res kaj stane?
Saj jih ne boš kupil 500! Ali pač?
Sej ni problem strošek... Pa da te drugače vprašam - a si s tem kaj olajšaš zadevo al bol dat brez?
1 2 3 4 5
Iskanje po temi