PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri kamin za malo denarja...drugič

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni vsi skupaj. Na tem forumu sem nov, odkril sem ga naključno, ko sem iskal informacije o kaminih. Mislim si postavit nekaj podobnega, kar ste opisali zgoraj, stvar pa bom opravil sam. Nikjer v prospektih nisem zasledil, kako je rešen dovod svežega zraka iz zunanjosti, ali gre po cevi, ali pa je potrebno narediti zračni kanal. Prav tako mi ni jasno, če imajo to možnost vsi kamini ali le posebne izvedbe?
Glede kaminskega vložka. Sprva sem mislil kupiti takega z dvojnimi stenami, zaradi izkoristka, sedaj pa resno razmišljem, da bi raje kupil enostenskega in ga tesno obzidal s šamotom, nato pa obdal še z siporeksom. S tem bi verjetno dosegel nekaj akumulacije. Kaj menite o tem?

Hvala za odgovore
Naredim sam, ker nerad popravljam za "mojstri".
@camino,

Tudi mene si prepričal v izdelavo podobnega kamina Tongue

Imam pa par vprašanj, za katere bi prosil odgovor (lahko tudi katerega drugega mojstra);

- iz navodil za montažo kamina(iz ene internetne strani): "... Plošče se ne smejo dotikati okvirja kaminskega vložka: v tem spoju pustite 0,5 cm režo. .... Obloga se ne sme dotikati okvirja kaminskega vložka: v tem spoju pustite 0,5 cm režo. Priporočamo uporabo toplotno-izolacijskega materiala (npr. lepilo Al-Orsil, Promasil ali jekleno ploščo) za stranski steni, da preprečite pokanje rež ali morebitno pokanje kamna. Reklamacij te vrste ne bomo sprejemali. ..."

Torej kako ste rešili stik kaminskega vložka in stranske obloge (siporexa) ?

- za kaminskim vložkom naj bi bilo 10-15 cm praznega prostora + jeklena plošča ali zazidana stena. Sam imam namen za vložkom, na že obstoječo steno, nalepiti "steno" iz šamotne opeke (pravkar v akciji pri Mercator-u). Mislim, da bom na ta način rešil še problem neakumuliranja toplote siporexa. Iz tvojih slik ni razvidno, na kakšen način si rešil problem izolacije stene za kaminskim vložkom.

- zanima me tudi, če je bilo potrebno izolirati povezavo dimnik-kaminski vložek (ni razvidno iz slik)

Upam, da nisem predolg in da si bo vsaj en mojster vzel 5 minutk za kakšen odgovor.

LP
limel
limel Napisal:(lahko tudi katerega drugega mojstra);

LP
hehe...tale mojster mi je pa res všeč...o kaminih vem le toliko kolikor sem videl mojstra, ki mi ga je vzidal...':lol:' in kolikor vsake nekaj dni zakurim zadevo...
zadeve nismo reševali z nikakršnim izolacijskim lepilom ali čemerkoli drugim. pač pustili smo slab centimeter reže zraka med okvirjem kamina in siporeksom. po mojem je ta reža mišljena predvsem za ljudi, ki si kamin oblečejo v marmor...zaradi pokanja. pri meni tole z marmorjem itak ne pride v poštev ($$$).

Tudi za kaminom je navadna zidana stena. Okoli kaminskega vložka je cca 10 do 15 cm lufta in to je vse. Malo kompliciranja za malo denarja.

ravno ko tole pišem, mi v ozadju gori kamin...brez kakšnega posebnega kompliciranja mi prostor prijetno ogreje za par stopinj...
upam, da ti je kaj koristilo..
hasta la victoria siempre
Se mi zdi, da se je tema iztekla.
1 2 3
Iskanje po temi