PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izbira toplotne črpalke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ma sem gledala. Ene omejitve so od črke D naprej za leto 2010. Za C pa nič...

Če bo delala še leta in leta pa tudi prav :-D
Ja, sem bral zdajle in teh pogojev o gd kot je bilo še leto nazaj ni več tako da super. Verjamem da ne boš rabila glede na precej dolge življenjske dobe tč nekaterih lastnikov
JaBK Napisal:Sem precitala na brzino. Načeloma moram imeti obstoječo zadevo 3 leta notri, kar je bil pogoj prejšnjega razpisa, kjer sem kandidirala. 3 leta je mimo. Potem pa piše samo stara kurilne naprava in na kateri energent je delala. Nič, da me sme biti TČ.
Piše "stara kurilna naprava" in ne "stara ogrevalna naprava", tako da po mojem mnenju so TČ izvzete.
dobro si to porajtal. najbrž imaš prav.
eno vprašanje..glede na to, da monterji se ne odzivajo?!?....
trenutna peč je na plin De Dietrich, 21-27kw (tako piše na nalepki zadaj), iz leta 2004. Poraba plina je letno cca.2300€. Vtok vode je cca. 50stopinj. Izkoristek pa bogsigavedi....kot rečeno 250m2, izolacije ni (razen podstešje sem dal 20cm stiropora) okna plastika termopan 4-16-4.

V primeru menjave za tč Zrak Voda - koliko manj lahko pričakujem porabo? Na oko seveda, ne pričakujem točnih cifer...če je to okoli 20% se mi dejansko sploh splača menjati? vložek bo okoli 10k€.
Najprej investiraj v izolacijo!
Sedaj porabiš 2300€ za ogrevanje in SV? Če je tako boš potem na oko porabil 1500€, manj ne.
Zakaj pa bi sploh rad menjal? Ti sedaj ne deluje ali samo zato ker je in, ima sosed,...
ker sem mnenja da se porabi preveč. zato. obenem bo vložek v fasado x2...preveč.

Je kdo že slišal ali pozna ECOCELL sistem? (ionski trkalnik)?
Vložek v TČ cca 7-8k eur (če ne boš nikoli delal fasade potem vsekakor Daikin HT 14) in porabo bo tako čez palec 1200-1500 eur sicer je tudi odvisno kakšne radiatorje imaš.......in 10k je vsekakor ogromno preveč za TČ ....nekdo te hoče "na suho"
trenutna ponudba za TČ Daikin HT 14kw je - 10.500€...brez električnih del (priprava za priklop9 in brez vodoinštalaterskih del.....
Ne vem ali slabo berem ali res svetujete TČ z/v na objekt brez izolacije in z radiatorskim ogrevanjem!?
seveda....in deluje fantastično in prav tako na podobni hiši sicer malo manj kvadrature cca 200, deluje že peto leto FWHP 14 .....namerno je nisem napisal, ampak verjamem, da bi zmogla, če so ld radiatorji tipa 22 in vsaj malo predimenzionirani.....
Fwhp tudi pri meni. Ogrevanje in sabitarna. Hisa brez toplotne izolacije, stara lesena okna in glede na porabo KO prej sem vec kot zadovoljen. Sicer 11kw z elektroniko od 16kw, ker me je bilo strah da 11ka ne bo zmogla. Pa sem sedaj po letu uporabe preprican da bi zmogla. Brez el.grelcev. ogreva pa se garaza in delavnica v pritlicju na cca 18stopinj, 1 nadstropje na 24/25.
Povezava zunanje notranja enota 25 metrov. Od tega 15m zunaj cez drvarnico - ta del izolirane cevi z armaflexom.

Poslano z mojega SM-N910C z uporabo Tapatalk
koliko pa stane FWHP?
Mene je prisla 8000 z zagonom in 300l bojlerjem, dodatno 16kw elektroniko, elektro napeljavo... vglavnem vse skupaj. Lani je bilo 1000e subvenicje. Letos je subvencija vecjaSmile

Ce potrebujes kontakt sporoci.
Imas pa tudi na forumu par strokovnjakov..

Poslano z mojega SM-N910C z uporabo Tapatalk
Hvala Elite.

Lahko kontakt na zs, da ne bomo reklame delali... Wink
1 ... 25 26 27 28 29 Pojdi na stran 
Iskanje po temi