Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Moja spalnica v mansardi ima tri zunanje stene, sprednja celo s 3.40 m balkonskim oknom. Poleg tega je pod njo neogrevana garaža. Z rahlim ogrevanjem začnem, ko je zunaj pod -5°C.
P.s.
Naša idealna temperatura v spalnici je 15°C.
Vseeno menim, da lahko komot daš 20 cm narazen.
Objave: 4597
Teme: 212
Ocena:
3
Me prav zanima kakšna je razlika med 130 in 65m cevmi. Pri istem tlaku črpalke bo pretok dvojen, delta T pa ne ne vem koliko manjši. Pri 16mm ceveh bi znalo biti, da bo krajši tokokrog bolje grel.
Lepo bi bilo, da kdo izračuna, kje se krivulja dovedene moči v odvisnosti od dolžine cevi obesi. Po moje bi bili mnogi šokirani.
Objave: 241
Teme: 36
Ocena:
0
Ma, vse lepo in prav, razumem da dolzina lahko predstavlja problem, vendar ali je res taksen? Pac imas mogoce kaksen dan ali dva vec dela z samim reguliranjem pretoka v razdelilniku in je to to..
Ocena:
3
Ja, vse veje razen spalnice na 3/4 zapreš in potem rabiš dvakrat močnejšo črpalko, ki pokuri toliko štroma kot hladilnik, luči in TV. Sploh me pa verjetno nisi razumel, pol krajši krog lahko pri enaki črpalki bolje greje kot daljši. Lohk pa daš 200m kroge, pa 200W pumpo in ti bo peč kak mesec manj laufala, saj bo že od črpalke toplo :-)
Objave: 485
Teme: 84
Ocena:
0
mene pa zanima ali je smotrno montirati "motorno" regulacijo talnega ogrevanja ali se da nastaviti na klasiko OK? kako je potem z termostati?
Objave: 180
Teme: 65
Ocena:
0
Evo, še eno vprašanje:
delam etažo v 1 nadstopju, kjer imamo v tleh cca 4m2 veliko luknjo, kjer so včasih stopnice prišle iz spodnjega nadstopja.
ker šparam z denarjem smo prišli na idejo, da bi luknjo preprosto zaprli suhomontažno (morali ob steni, roštilj (?) in čez OSB plošče, vmes toplotna izolacija).
ima kdo idejo kako izvest talno gretje čez celoten prostor?
lahko bi a) luknjo čim bolj ojačal in čez OSB plošče dal estrih. b) dal estrih povsod drugje, le v tej luknji naredil nekakšno suhomontažno talno gretje, če obstaja....
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Če boš dajal talno na mrežo, bo že mreža ojačitev estriha.
Ocena:
3
Kako boš p roštil oprl na straneh kjer je plošča?.
Jaz bi dal roštilj nad ploščo, OSB in nanj talno oblogo, torej brez ogrevanja in estriha.
Objave: 999
Teme: 50
Ocena:
1
ali obstajajo kaki priključki-fitingi za cevi za talno ogrevanje, ki ne zmanjšajo toliko pretoka kot klasični eurokonus priključki za na razdelilec?
Objave: 3158
Teme: 48
Ocena:
1
Odgovor je ne!
Pomagajo edino debeli copati.
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Edina možnost z visokotemperaturnim sevalnikom (infra peč). Bo pa to ogrevanje nekoliko drago.
Da nimaš občutka mrzlih tal pod boso nogo, mora imeti površina ploščic vsaj 30 C.
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Učinkovitost ir sevala na ploščice je odvisna tudi od njihove barve. Temnejše so, hitrejši/boljši bo učinek. Kakšne barve so?