PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Prikopljen hranilnik - večja poraba

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pri moji porabi 8 m3 hlodovine na sezono se mi ne splača menjava moje C17 dokler mi ta minijatura deluje bp. Potem pa morda vplinjevanje če se cene znižajo.

Poslano z mojega D5803 z uporabo Tapatalk
To je pa tudi res
Počas vam prihaja da nizka TDP pri klasiki ni taprava rešitev, katrana za štemanje kot pravi franmaln tudi pri hranilniku, bolj smiselna bi bila še regulacija dimniške lopute- pride v naslednji kurilni sezoni. Merjenje TDP je pa tudi poglavje zase, premakni tipalo za 10 cm bolj stran od preči pa maš nižje TDP :lol:, proizvajalce peči čisto razumem zakaj ne upoštevajo trenutnih TDP vrednosti pri regulacijah??? svinjarija na tipalu jo je treba skoz neki čohat.
Lp
c17 je še napol šporget, edino pečice nima. pri njemu nima smisla nižati tdp prav globoko, tu ima franmaln prav.

kar se cen tiče: po ceni 1420 z DDV C17 tudi ni prav poceni. moj uplinjevalni kotel je bil precej cenejši (ko ga je kupil drug soforumaš pomladi). sam sem ga kupil sredi zime, decembra - in je bil malenkost manj kot c17. tko da, cene so že nižje. pa mislim da se napadalec attack dpx 15 profi (ki je boljši od mojega) s sicer malenkost dražjo ceno 1440€ (+računaj cca 180€ prevoz iz češke) splača, je zelo velik kotla za ta dnar.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://m.heureka.sk/kotly/attack-dpx-15-profi/">http://m.heureka.sk/kotly/attack-dpx-15-profi/</a><!-- m -->
Ce pa ti ga "zmontira" nas monter (nizji ddv Wink) pa ga za jurja dvesto dobis na dvorisce.
Ja šporhet, že res da sem ga mal predelal ampak ven cuka tudi do 26kWh.
Se sprašujem kaj bo en atack ven plunu in kolk cajta bo delu.
Moj šporhet je letnik 1995.
Starodobnik ,olajšava pri dimnikarjih :wink:
Kakšna bi pa bila cena ATTACK DPX 25 LAMBDA,
Volume of feeding chmaber 125 dm³
tle bi moglo z enim polnjenjem nafilat moj zalogovnik(100-120KWh).
Podatke majo malo smešne
ampak ok: Approximate fuel consumption per season 1 kW = 0,9 m3
So kakšne izkušnje glede kWh na eno polnjenje?
Ker imam attacka bom napisal sledece. V 2x vecjo komoro naložiš najbrz 3x vec drv (po kg).
25 Lambda mislim da je 2300-2500. In attack ima eno izmed manjsih. Pa velikokrat je se ta prevelika, ker se zna vzgati cel kup drv in potem je prevec plina.....
Ne velja pa to za vse kotle. Obcasno kurim kotel s skoraj 1/4m3 bunkerjem, pa tam gori samo spodnja cetrtina drv.
Pa je lambdo sploh smiselno kupit če kurim izključno bukev, zaradi volumna sprašujem zato ker sedaj imam zelo majhen nalagalni prostor sicer gori samo spodaj ampak se dostikrat zatakne in ne pade dol in ugasne nalagat pa moram vsaj 5x.
V prospektih pa piše da porabi 6kg/h se pravi da če bi naložil 40kg je to za več kot 6h gorenja po 25kWh je to 150 kWh kar je meni več kot dovolj. Predvidevam da bi moralo dat ven vsaj 25kWh, če moja cukne tudi čez pa je deklarirana na 12kWh na drva.

zamot1 Napisal:Počas vam prihaja da nizka TDP pri klasiki ni taprava rešitev, katrana za štemanje kot pravi franmaln tudi pri hranilniku, bolj smiselna bi bila še regulacija dimniške lopute- pride v naslednji kurilni sezoni. Merjenje TDP je pa tudi poglavje zase, premakni tipalo za 10 cm bolj stran od preči pa maš nižje TDP :lol:, proizvajalce peči čisto razumem zakaj ne upoštevajo trenutnih TDP vrednosti pri regulacijah??? svinjarija na tipalu jo je treba skoz neki čohat.
Lp

...zato pa novi Kwb cf2 sploh nima vec tipala T. dimnih plinov!
Nimam v glavi velikosti tvojega zalogovnika in startno in ciljno temperaturo.
Atttack ti preko 85(88) ne bo polnil zalogovnika.
Zakaj zaradi elektronike ali polnilne grupe

Citat:Pa je lambdo sploh smiselno kupit
Pri kotlu s sekundarnim zrakom je odlična regulacija: Senzor TDP regulira dovod primarnega zraka, labda sonda pa dovod sekundarnega zraka.
Nimam časa - sem v penziji!
Surbek Napisal:
zamot1 Napisal:Počas vam prihaja da nizka TDP pri klasiki ni taprava rešitev, katrana za štemanje kot pravi franmaln tudi pri hranilniku, bolj smiselna bi bila še regulacija dimniške lopute- pride v naslednji kurilni sezoni. Merjenje TDP je pa tudi poglavje zase, premakni tipalo za 10 cm bolj stran od preči pa maš nižje TDP :lol:, proizvajalce peči čisto razumem zakaj ne upoštevajo trenutnih TDP vrednosti pri regulacijah??? svinjarija na tipalu jo je treba skoz neki čohat.
Lp

...zato pa novi Kwb cf2 sploh nima vec tipala T. dimnih plinov!
Ima, samo ne pri izhodu iz peci, ampak pred izmenjevalci. Me ima da bi enkrat izmeril TDP pri teh peceh ki ne merijo vec TDP.

Lambda:kaj pa vem
Financno je najbrz ne bos nikdar not prinesel. Razen ce bodo kdaj obdavcili ogrevanje (onesnazevanje okolja). Je le dobrega jurja razlike med njima. In toliko se mi tista njena lambda pamet ne zdi vredna. Ce gledas samo skozi denar. Pa ceprav jo imam.
Poleg tega bos imel najbrz nekaj sitnosti ce hoces lamdo dobiti po slovaski ceni. Vsaj pred leti je bilo tako.
Navadno nekako dobis.
1 ... 22 23 24 25 26 Pojdi na stran 
Iskanje po temi