Objave: 1477
Teme: 9
Ocena:
1
Tone, kako se kaj drži tvoj doma narejeni kartonski izmenjevalec? Ti drži še originalen ali si ga že na novo sestavil, zdaj bo kmalu 2 leti od tvoje izdelave?
Obvod imaš rešen, pri kakšnih pogojih ga vklopiš, je problem zunanja temperatura (10+) in vlažnost (100%) ali tudi vlažnost v prostoru (npr. 70%+)?
Objave: 1477
Teme: 9
Ocena:
1
Kako pa kaj kažejo meritve? Imaš senzorje temperature na vseh izhodih/vhodih v rekuperator?
Mene malo mika, da bi naredil podobno kot ti in dodal še krmiljenje z Arduinom, pa bi mogoče iz tega spacal še diplomsko nalogo ...
Objave: 4597
Teme: 212
Ocena:
3
Izkoristek je superca, nisem pa diplomiral iz meritev, kar bi moral, sploh ni enostavno loviti majhnih razlik pri turbolentnem toku, pa ene cevi na podstrehi, druge v stanovanju...
Objave: 498
Teme: 26
Ocena:
0
Kje lahko kupim filtre za Paul focus 200f?
Nemci ne pošiljajo v SLO :evil:
Objave: 498
Teme: 26
Ocena:
0
Hvala za odgovor, že naročeno.
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Mnja, če uporabim malce črnega humorja, smo zadevo rešili tako, da smo mamo v februarju pokopali :?
Kar se pa kombinacije prezračevanja in štedilnika tiče pa ne morem biti ravno referenca, bajta je namreč še svetlobna leta od končnega stanja in zrakotesnosti in mirno lahko napišem, da zrakotesna tudi nikoli ne bo. Pri nas gremo v kontra smer priporočil, bajta bo imela pet dimnikov (štedilnik, kamin, otroka in žena), a se s tem nihče ne obremenjuje.
Veseli me, da je že v tem stanju prezračevanje opravilo svojo, tokrat kompletno zimsko dobo, z odliko. Svež zrak, stabilna vlažnost, a na rovaš nekaj višje porabe (cca do 15%) za ogrevanje. Znebili smo se brisač pod oknom, sistem pa je že v svojem principu zasnovan tako, da enostavno pozabiš nanj. Čisti komfort.
Ocena:
0
V nedeljo smo prešli iz prezračevanja na prezračevanje s klimatiziranjem. In ugotovili............da ne dela. Klima, namreč. Pogled na ventilček mi je približno takoj povedal, kaj je narobe. Ob 14h sem poklical montažerja (Dareta-zdaj ga pozna že marsikdo tukaj), ob 16h je bil s svojimi kompresorji in bombo plina pri nas.
Na novo odrezati cev pri ventilu, ker je bilo počeno nasedalo. Sledilo je vakumiranje, nato ponovno filanje. Ob 17h (pazi, nedelja), je v lavor že pridno kapljalo. V 24 urah 35 litrov lepe likalniške vode. Iz 65% vlage smo padli na 48% pri notranjih 25 stopinjah. Idealno. Ne pa v kleti. Tam se sprehladiš. Bo treba čimprej zapreti hodnik........Spodaj je namreč 22 stopinj :?
Over and out.
Ocena:
0
Itak se strinjam :lol:
Pretok imam na najmanšem možnem in sicer 210 kubikov. Kar pomeni prezračevanje na low, kanalska klima pa auto. Na izhodu prve šobe izstopa nekje 10 stopinj.
Temperature same niti ne zbije ne vem kam v poden. V vročinskih valih se gibljemo v zgornjem štuku pri nekje 25-26 stopinj, odlično pa je sesutje vlage, ki pade do 45%, odvisno koliko se odpira vrata.
Klet je nekaj čisto posebnega. Hodniki niso zaprti in hladen zrak iz zgornjega štuka vdira v klet, kar pomeni, da ko stopiš not te zazebe. Fenomenalno za shladiti se. Ne moreš pa v mikici ležati na postelji in gledat tv.
Sploh ne bom razlagal, da vse živali bežijo v klet. Kar je spet hudič, ker oba psa tako smrčita, da ne slišim teveja...... :?
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
Čez kakšen mesec bomo montirali TČ zrak/voda, bo talno gretje.
Ali naj predvidim tudi en konvektor za hlajenje / razvlaževanje poleti? Mi bo žal, če ne bom?
Objave: 166
Teme: 2
Ocena:
0
Priporočam, drugače ti bo žal.
Kako pa je z prezračevanjem?